Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možná nejdrsnější Harry ze všech. Hlášky ze sebe chrlí na každém kroku jako zaseknutý automat na jízdenky, ale pořád jsou skvělé a pořád je Eastwood jako macho zcela nenapodobitelný a přirozený. Díky novému parťákovi, inspektorce Kate Moorové, navíc Harry dostane i lidskou tvář a tak nebýt už přece jen příliš hloupě efektivního závěru, mohl bych být opět maximálně spokojen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $46,236,000Tržby Celosvetovo $46,496,000║ Drsný Harry dostáva po politických zmenách a zviditeľnení starostu pred občanmi ako služobného partnera kolegynku a to hneď poznačí aj priebeh filmu a v dobrom. Zmena veru nezaškodila a len obohatila dej jednak o dobré hlášky a taktiež tam je lepšie cítiť vypätosť a drámu. Po akčnej stránke sa to drží v slušných neprehnaných medziach, takže ďalší z radu podarených kúsok s Clintom Eastwoodom. /75%/ ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Harry dostane nezkušenou parťačku a rozdá si to s teroristickou buňkou, která ukradla pancéřovky a unesla starostu na Alcatraz, přičemž se mj. podívá na natáčení pornofilmu a do bordelu, pěkně ve stylu sleazy sedmdesátek. Zní to dobře, ale dojíždí to na slabý scénář s nevýraznými padouchy a bez památnějších scén či hlášek. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Marvelous. Kriminální živel to v San Franciscu zase zkouší, ale zase to od krabatého Clinťáka schytá čtyřiačtyřicítkou. Postřílených ženských a krve od Magnum Force moc neubylo, ale hlavní linie se smrskla do lineární řežby o pár náhodách. Řekněme, že třirkát a dost, stejný mustr už tady trochu nudí. Na druhou stranu tady Clint sype mazané hlášky, možná nejlepší z celé série. [Přesná stopáž: 93 min] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Clint Eastwood, ať je jak chce fajn, kvalita jeho filmů je jak na sinusoidě. Člověk nikdy neví, jestli ho jeho film zrovna bude bavit nebo ne a každý má na jakýkoliv jeho film různorodý názor. I u tohohle filmu se najdou tací, kteří ho budou opěvovat, ale najdou se zaručeně i ti, co budou tvrdit, že to byla jedna velká nuda. Já patřím do té druhé várky. Řekl bych, že Násilník je naprosto typická americká kriminálka sedmdesátých let, s celou tou osobitou atmosférou a typickou muzikou, ze které si v dnešní době plno jiných lidí dodnes dělá legraci. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama