Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Smok 

všechny recenze uživatele

Harry "Dirty" Callahan nekompromisne ruluje aj v treťom pokračovaní a ja som si s nim užil zase raz dobrú porciu akcie. Slabším článkom je tu však parťáčka Moorová. Vytiahnutá z kancelárie na ulicu sa zrejme mala postarať o nejaké komické momenty, no nestalo sa tak. Našťastie to Klinto utiahol aj sám a zase dal partičke teroristov jasne pocítiť, kto je zákon :) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Marvelous. Kriminální živel to v San Franciscu zase zkouší, ale zase to od krabatého Clinťáka schytá čtyřiačtyřicítkou. Postřílených ženských a krve od Magnum Force moc neubylo, ale hlavní linie se smrskla do lineární řežby o pár náhodách. Řekněme, že třirkát a dost, stejný mustr už tady trochu nudí. Na druhou stranu tady Clint sype mazané hlášky, možná nejlepší z celé série. [Přesná stopáž: 93 min] ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

" Harry?! Máte nějakou otázku, na slečnu?! " " Otázku?! Za jak dlouho uběhnete stovku?! " Aiyoo, tak tohle blo ukázkové pokračování, které má spoustu zabijáckých hlášek a s hodně akčními pasážemi. A nejlepší na tom všem bylo, že se Harry konečně odvázal a šel do několika ručních soubojů. Asi nejlepší díl, z celé série! Velké finále na Alcatrazu! " Maxvalle! Ty přihřátej sráči! " ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Akčný film s jasným politickým posolstvom. Snaží sa v rámci hlavného kinematografického prúdu utlmiť všetko, s čím prišli 60. roky a ich predstavitelia. A tak riadnu nakladačku dostanú hipíci. Vo filme ich poňali ako zmes zloženú z militantných, ultraľavicových teroristov odetých do úborov kvetinových detí. Černosi sú buď povaľači, grázli v službách teroristov alebo členovia rasisticko - lúpežných bánd. Ušetrení nezostanú ani politizujúci kňazi, ktorí sú nabádaní aby nič okrem viery neriešili (aktivistickí kňazi sú často prirodzené autority, ktoré dokážu vyjednávať s mafiou i s korporátnou mocou). Paľbou kritiky prejdú feministické výhonky blokujúce akcieschopnosť polície či mäkkosť policajných postupov. A Harry Callahan sa opätovne zbavuje horkokrvných mladých zločincov. Radikálne, bez trápnych súdno - vyšetrovateľských otáľačiek. Všetky tieto postoje majú blízko k pravicovej anarchii, ktorej je vlastná osobne vykonávaná sebaobrana, minimálna (alebo žiadna byrokracia) a samostatná práca na vlastné triko. Konkrétne kroky sa ťažko spochybňujú v takto šikovne tézovito vystavanom manipulačnom mechanizme. Pretože osobne sa s niektorými je možné stotožniť, no v skutočnosti nejde o oslobodenie človeka, ale len a len o podporu politiky konzervatívnej pravice - čiže konkrétneho politického prúdu, politickej strany. A to je smutné. Hodnotenie filmu je v tomto zmysle je len výrazom ocenenia dobrej agitačnej práce ideového protivníka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Magnum force mi prislo lehce vymekly ale Nasilnik je pecka kona se opet navrat stareho dobreho Harryho ktery se z nicim nemaze nedela si nic z nadrizenych a zakony prosazuje po svym a ted je plne odhodlan zlikvidovat gang toho psychopatickyho blondacka kterej sice se svymy lidmi hlasa neco o osvoboditelstvi a lidovem hnuti ale jde mu stejne jenom o prachy a zabijeni lidi asi nejtvrdsi dil z cele serie a taky muj nejoblibenejsi ma to svih akci a konec je stejne bezvychodnej a zoufalej jako atmosfera celyho filmu jo Harry ma holt smulu na svy partaky... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama