Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mne moc nevzal. Jsou tu podivní náboženští fanatici, kteří se ohánějí Bohem, ale nedělá jim problém zabít staříka v důchodu, který si po nocích přivydělává jako hlídač, nebo chlápka, co jen zvedá most, a ostatně i ten militantní kněz mi přišel divný - tahle rovina není moc vysvětlená a vlastně jsem pohnutky celé té skupiny nějak nechápal (jasně, šlo jim o prachy, ale přece jenom tam bylo nějaké hnutí v pozadí). I ten italský parťák tam má naznačené náboženské pozadí, mělo jít snad o nějaký kontrast? Na začátku je Harry sice opět drsný, ale jen chvilku, protože mu přidělí jako parťačku ženskou, a on změkne jak dvojka máslo. Navíc ta prdelatá Hispánka bez zkušeností pobíhá po městě, a to v saku a dlouhé sukni, tváří se věčně udiveně, aby pak prostřelila chladnokrevně někomu hlavu a řekne na to jen udiveně, ó jé, skutečně jsem se trefila? Konec vyznívá hezky absurdně, použití bazuky je sice efektní, ale stejně z celého filmu mám určitou pachuť nedořečenosti a nedotaženosti. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Eastwood vo forme. Mix krimi a thrilleru funguje zase perfektne. Čo na tom, že to je poznačené zubom času. A niektoré "akčné scény" pôsobia dnes ťaždopádne. Má to nezabudnuteľnú San Franciskú atmosféru. Niekoľko byrokratických vsuviek, ale aj posunutie charakterov na inú úroveň. Harry Callahan dozrieva ako postava a stáva sa ikonickou. Pre mňa ďalší zo zárezov klasík, ktoré ma bavia aj teraz. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Clint Eastwood, ať je jak chce fajn, kvalita jeho filmů je jak na sinusoidě. Člověk nikdy neví, jestli ho jeho film zrovna bude bavit nebo ne a každý má na jakýkoliv jeho film různorodý názor. I u tohohle filmu se najdou tací, kteří ho budou opěvovat, ale najdou se zaručeně i ti, co budou tvrdit, že to byla jedna velká nuda. Já patřím do té druhé várky. Řekl bych, že Násilník je naprosto typická americká kriminálka sedmdesátých let, s celou tou osobitou atmosférou a typickou muzikou, ze které si v dnešní době plno jiných lidí dodnes dělá legraci. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood potřetí jako inspektor Harry Callahan. I tentokrát je San Francisco v nesnázích a zachránit jej od RÚJ (Revoluční úderné jednotky) může jen právě Harry a jeho svérázně tvrdé, ale velmi platné metody. Oproti vynikající jedničce je to veliký posun k většímu krveprolití a scénáristicky je to opravdu chatrný, ale pořád je to ten pravý Harry, jak ho všichni známe. I když ta bazuka na konci být přeci jen nemusela :-) Harry Callahan potřetí s ještě drsnějšími metodami. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trojka konečně svižnější. Harry tu je ještě umocněný postrach všech korektních policejních páprdů, navíc dostává parťačku a z toho pak plyne většina úšklebků a srand - bude jistě skvělá podívaná pro každou "moderní ženu" :) Po psycho blbečkovi a skvadře katů strážníků přichází banda militantních hippíků s bazukou a účtování na ostrůvku Alcatraz. Zdálo se mi o něco lehčí na pořádnou .44 Magnum show, méně temný, ale výsledný (a čistě dnešní) dojem zatím nejlepší v sérii. Obojí spád a pěkný vizuál. A miluju scénu liquor store rukojmí v úvodu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama