Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 542)

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Antarkticky mrazivá atmosféra, učebnicově vystupňované napětí, zcela účelné gore scény (při nařezávání prstů jsem se v křesle doslova kroutil) a jako vždy dokonalá hudba Ennia Morriconeho... Tohle vše dohromady tvoří ten nejděsivější film, co znám. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonale vybudovaná atmosféra napětí a očekávání něčeho zlého, vrcholící velkou akční scénou, kdy dojde k rozuzlení...v izolovaném prostředí podezřívá jeden člen výpravy druhého, každému jde o život... Jeden z nejlepších filmů svého žánru s naprostým minimem postav a v prostředí, které samo o sobě vyvolává minimálně respekt a úzkost. Není nouze o lekačky, ale naštěstí nás režisér nechává i oddychnout. Dnes již klasika horroru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

John Carpenter sa ukazal ako mimoriadne schopny reziser! Vec je nadherny, pekne strasidelny a vyborne zrezirovany film, ktory sa odohrava v nekonecnych ladovych pustatinach Antarktidy roku 1982. Jeden pravdepodobne mimozemsky organizmus zacne imitovat tvar bytosti, ktorej sa dotkol. Atmosfera funguje naplno, k tomu vyborny dej a scena s krvnym testom. Antarktida funguje ako krasne hororove prostredie, odkial sa proste neda zobrat a jednoducho odist. Morriconeho hudba, to uz je len ceresnicka na torte. 95 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak jsem konečně viděl Věc v klidu a hlavně vcelku a byl jsem celkem příjemně překvapen.Triky tu jsou sice spíš úsměvné,než aby budily hrůzu (hlavně když vezmu v potaz ještě staršího Vetřelce),ale zbytek je slušně atmosferické psycho,které mě bavilo a uteklo jako voda.Nejspíš to pro mě nebude kult,ale časem si klidně rád zopakuji...70% ()

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Konečně velký rest pokořen. Stále velmi dobře fungující horor se skvělou atmosférou a výbornou hudbou. A přestože efekty již přeci jen trochu zestárly, pořád jsou scény natolik creepy, že chvílemi není člověku u sledování dobře ani dnes :) ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se odvážil kouknout na Věc a musím říct, nebyla to chyba. Parádní děsivá a až skoro klaustrofobická atmosféra, která na tu dobu (1982) vypadá prostě skvěle. Na tu dobu také skvělé vizuální efekty, které je kolikrát problém udělat i v dnešní moderní kinematografii. Ve Věci je vše vidět až příliš dobře a stejně to působí děsivě. Chvílemi jsem z toho cítil výborného Vetřelce a právě asi proto dokážu s radostí říct, že se jedná o 9/10 film. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Carpenterova klasika s vynikající atmosférou, hudbou a triky mě nenechávala chladným už jako malé děcko, kdy jsem měl poprvé tu čest seznámit se s tímto nepochybným kultem mezi sci-fi horory. Dnes tomu není jinak a pořád to má svoje kouzlo. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film oplývá děsivou ( v tom nejlepším smyslu slova ) atmosférou, podpořenou klaustrofobicky působícím chladným prostředím. Pozorovat postavy, jak se vyrovnají s nevědomostí KDO JE KDO? bylo neskutečně napínavé ( hlavně to testování krve mě dostalo ) a očekávání kdo koho dřív kousne bylo také nervydrásající. Zvláštní pozornost určitě zaslouží potvory, do kterých se Thing transformuje. Triky sice neustály zub času, ale jinak se na tom pohnutá fantazie vyjuchala. Trochu mě zklamal konec. Ano, divák si ho může bez většího přemýšlení domyslet, jelikož se logicky nabízí jen jediná možnost, jak by to mohlo skončit, ale horor není zrovna žánr, u kterého by divák vyžadoval přemýšlení. Samozřejmě ale má něco do sebe a je to zajímavá volba. Určitě nepřekazí parádních 100 minut. Jeden z nejlepších hororů. ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Kultový film s najlepšou atmosférou akú len horor môže navodiť. Vynikajúci námet s podarenými vizuálnymi i zvukovými efektami. Skvleý Kurt Russel, minimalistický Ennio Morricone a John Carpenter na vrchole. A hoci nemám rád podobné závery, tu je na správnom mieste. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný scifi horor. Hodně to připomíná vetřelce jenže se to odehrává na zemi a ještě k tomu v Antarktidě. Velice ponuré a mrazivé. Opět sleduje boj mezi lidma ,kdy někdo chce objev zachovat kdežto ostatní ho zničit. Do toho je tu onen vetřelec co se převtěluje jenže se neví do koho. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Najstrašnejší horor, no to nie, určite nie, ale poctivý horor zo starej školy to už áno, sakra vedel som že Carpenter je "úchyl" v dobrom slova zmysle ale až taký no te buh. Páčilo sa mi to ale že by tam bola nejaka premakaná atmosféra . Vec je dobrá no čakal som trooošku lepšiu, nevadí aj tak je to najlepší film Kurta Russella. 85 % ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Můj pravděpodobně nejoblíbenější horror vůbec. Celý film udržuje až k nesnesení vypjatou atmosféru, k čemuž přispívá i bezchybná hudba. Viděl jsem ho opakovaně a ačkoliv vím, jak film dopadne, na zážitku to nic nemění. Zajímavostí je, že původní Campbellova povídka Who Goes There? (v češtině vyšla myslím v edici poutník už pod názvem Věc) byla prý inspirací pro scénář k Vetřelci, který byl natočen až 26 let poté (první zfilmovaná Věc je z roku 1951 a je to s prominutím hnus). Nejsilnější scéna: : Úvodní scéna s norským polárníkem, nahánějícím psa. Nemůžu dát jinak než ***** ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Atmosféra tohoto hororu mě obloukem obešla nebo co. Líbil se mi ale ten sliz co všude tekl, ty tasemničky a hlavně skřeky co Tvor vydával. Po zhlédnutí jsem dostal tvůrčí nápad. Proč jednou nenatočit film, ve kterém by byli vetřelci lidé? Stačilo by nám na ufona plivnout a on by se roztavil, nebo bychom je strašili umělými kruhy v obilí, nebo co to vůbec pěstujou. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Minimální exteriéry i interiéry a přesto tím ve filmu netrpíte, sklady jsou totiž tajemně nasvícené, lidi vystrašení a nikdo nikomu nevěří. Zrůdy jsou totálně nechutné hlavně tím, jak nejsou dovyvinuté ( jejich slizskost a chapadla ) . Opět výborná hudba a drsňák Kurt Russel. Řekl bych, že se tvůrci Half Lifea možná inspirovali těmi zrůdami. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi. Ačkoliv jsem film viděl až v dnešní době, kdy je již téměř 30 let starý, uznávám, že to nebylo vůbec špatné. Nadruhou stranu jsem čekal něco, co mě vyrazí dech, a to jsem se hrubě mýlil. Hudba byla velice dobrá, atmosféra vcelku taky, nicméně, že je dobrá atmosféra nutně neznamená, že je něco hororové - tady to platí dvojnásob; o strašidelnou, dech beroucí podívanou se jednoznačně nejedná. Ještě než jsem se na film podíval, jsem si přečetl POMŮV příspěvek "A já som skoro zinfakrtoval, a potil som se jak na Sahare", který pochopitelně mou natěšenost ještě znásobil. Opak se ale bohužel stal pravdou, a o dechberoucí atmosférickou záležitost, či strašidelný horor se opravdu nejedná. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Carpenterovu Věc viděla jako děcko a pamatuju si, že mě to tenkrát vcelku děsilo. Když jsem film nedávno viděla podruhé, znovu si mě dokázal získat. Carpenter zkrátka vážně umí, jak už dokázal několikrát. Prostředí antarktické výzkumné stanice působí neutěšeně samo o sobě, natož když se objeví organismus z vesmíru, který z vašich přátel dělá někoho, komu byste se měli obloukem vyhnout. A nejhorší je, že když je venku teplota kolem -40°C a vy víte, že není kam utéci. Atmosféra je perfektní, psychologie postav uvěřitelná a efekty dobře zvládnuté. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě klasika. Jeden z mých oblíbených horrorů, kterým nikdy nepohrdnu. V tomhle se asi všichni shodnem,že film má velkolepou atmosféru. Naložte si velkou kopu popkornu a polární peklo může začít. :) Tento film je špička ledovce tohoto žánru a myslím si že, filmy jako Alien a tohle nikdo nepřekoná. Tohle je "živý" důkaz toho, že v 80. letech dokázali natočit film tak vynikající že se z něj stala žijící legenda (a ni k tomu nepotřebovali tolik serepetiček a moderních technologií jako dnes). V jednoduchosti je síla a tohle je prostě výborně odvedená práce. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Vo filme si Vec poradila s kazdym. V realite neuspela. Isla do kin do suboja s E.T.im, Blade runnerom, Poltergeistom a Start Trek 2. ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama