Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 1

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (259)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Do filmu som šiel z vedomím, že ma ako teráristu urazí. Do filmu som šiel s vedomím, že to bude slabučké béčko. No to, čo som sledoval prekonalo aj tie najhoršie predstavy. Mohol by som tu rad radom vypisovať zoologické bludy, ktorými ma chceli filmári zmagoriť. No jeden je tak zásadný, že sa nedá nespomenúť. Čo robí anakonda na Borneu!? Na úplne opačnej strane sveta voči jej prirodzenému prostrediu. Samozrejme, ako je to pri podobných filmoch pravidlo dej, herci, triky kamera a podobné veci nemá zmysel pri hodnotení spomínať, keďze nič zo spomínaného tam nebolo. Najjasnejší herecký výkon tu odviedla jedine opička Malpa. Ona dokonca zatienila všetkých "hercov" aj čo sa tíka hrania emócií. Nemôžem povedať, že je to najhorší film, aký som kedy videl. Tak isto nemôžem povedať, že je to najhorší film s hadom, aký som kedy videl. Dajme tomu, že je to taký stredný odpad. Ani vtipný ani trápny. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Tak narovinu, od filmu o přerostlých lidožravých anakondách nečekám žádné sociální sondy, pitvání psychologie postav, jestli se náhodou ještě v patnácti v noci nepochcávali, jestli hlavní hrdina nechtěl svoji matku dostat do postele, že jeho obtloustlý tatík je pedofil a vojíždí všechny hošany z okolí, na to z vysoka kašlu, to ať si zkoumají uchyláci ve svých rádoby „uměleckých“ počinech, já očekávám jedině, co největší početnou skupinu osob, nějaká ta roztomilá zvířátka taky nejsou naškodu, kteří budou v pravidelných intervalech (co nejméně od sebe vzdálených) umírat ve spárech anakondy, nikdy neškodí když většinu tlupy zastupují vnadné vědátorky, protože jsme v džungli, šaty navlhnou, takže je skodo všechno vidět a nějaké ne moc blbě udělané stroje na zabíjení. Co chci, jsem v podstatě dostal, anakondy jsou sexy, mají hlad, skupina mohla být přeci jenom trochu větší, ženštější, jenom dvě baby je fakt málo, ani nejsou nic moc (ta černoška se mi líbila o trochu víc), hlavní hrdina je dostatečně osvalenej, opálenej, větrem ošlehanej drsoň, který nenechá svoji nabroušenou rybičku zahálet (s mačetkou to taky umí), exteriéry vhodně zvolené, studiové scény pěkně postavené, hudba dobrá (bohužel nedostala tolik prostoru kolik by si zasloužila) a solidní triky. Já být spokojen, na meditaci o smyslu bytí u kolegy. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, u kterých skutečně nechápu přehnaně nízké hodnocení... "Anakonda: Honba za krvavou orchidejí" je nebéčkově vyhlížející béčko, které baví od začátku do konce. Nechybí tisíckrát ohrané téma s (pro tyto filmy) typickou nadsázkou a hláškami, které samozřejmě přicházejí v tom nejnepravděpodobnějším okamžiku. Takže... "Nemá tu někdo plamenomet?";-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bez známých tváří, efektních mordů a filmařsky o dost slabší (a s menší lodí), protože levnější dvojka. Ale pořád to má slušnou výpravu, snappy dialogy a uteče to jako voda v tropické řece, takže i když je to celkem zbytečný film, o odpad se zdaleka nejedná. Jen v poslední čtvrtině už jeli tvůrci na autopilota. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina vědců se vydává na hon za tajmenou orchideí, která má tajemné léčebné účinky a mohla by zachránit milióny lidí před nemocemi. Tajemná orchidej roste kdesi uprostřed Bornea a kvete jen pár týdnů a jednou za sedm let. Skupina je ziskuchtivá (pravda, někteří tam jedou protože chtějí zachránit svět), takže se pustí do boje a tropickou džunglí (kde jinde by mohla taková orchidej růst), počasím (samozřejmě začíná období dešťů), a skupinou přerostlých užovek (věděli jste, že anakonda roste celý život? pokud jí tajmená orchidej prodlouží život, tak samozřejmě anakonda víc vyroste, jak logické). V naší skupince se vyskytují veškeré typy, které jen mohly scénáristu napadnout (jemná blondýnka, akční hispánka, padouch, místní indián, neohrožený hrdina (s jedním nožem dokáže kuchnout jak krokodýla tak i anakondu), připosraný černoch (tradičně všechno přežije) a další). Spousta kliše (všimli jste si že jakmile se někdo oddělí od skupiny, okamžitě ho anakonda sežere?), tupých hlášek (Když se vrátíme, tak zemřel zbytečně), příšerných hereckých výkonů a digitálních triků z minulého století... Vřele nedoporučuji! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Gail Stern (Sali Richardson-Whitfield) přijela na začátku filmu vozem německé značky Mercedes Benz 450SEL vyráběným v letech 1975-1981. (JARDAHONDA)
  • Točilo se v USA (Oklahoma City), na Fidži (město Deuba, řeka Navua) a na Novém Zélandu, a to od sprna do října 2003. Rozpočet pak činil 20 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Herec Mathew Marsden je v Anglii známý zpěvák, v listopadu 1998 se dokonce jeho singl „She's Gone“, který nahrál ve spolupráci s Destiny's Child, dostal na 24 UK Charts. Jako herec se ve své rodné zemi objevuje v seriálu Coronation Street. (imro)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama