Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 2

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (259)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Fakt, že nemám zhola nic proti velkým hadům, mě zřejmě ovlivnil. Odpadit se tady tedy v žádném případě nebude. Na Johnnyho Messnera se mi velmi dobře koukalo, několikrát jsem se upřímně a od srdce zasmála, herečka v hlavní roli, tj. malpička kapucínkovic, mě donutila se o ni bát, a pak taky ta čarokrásná rudá květena, co by mi eventuálně vyžehlila zvrásnění, tedy čistě hypoteticky, ehm, že? U mě celkem dobrý, žádnej propadák. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne nebudu psssssátttt -odpad-. Krásně jsem ohodnotil jedničku, až když jsem viděl dvojku, ale teď se to celé zlomilo, protože jsem viděl trojku. A k filmu? Lék na mládí, nebo elixír mládí, by chtěl každý. Firma, které by měla možnost jej získat by asi udělala všechno pro jeho získání a co by pak udělal jeden malej soukromníček (Matthew Marsden). Tak zase zpět, a hadi a tentokrát víc, ale malá změna, nejvíc mně tam štval jeden člověk, kterého bych nejraději viděl sežraného pokud možno hned. Cole Burris, kterého hrál Eugene Byrd, byl na odstřel, dokonce jsem fandil hadům i pijavicím, aby ho dostali!! Na jeho osud se ale podívejte sami. Jinak musím vyzvednou nádhernou přírodu. Tak tedy De ja vu a za tři. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka za veľa nestala, ale zaujímalo čo toto pokračovanie bolo horšie ako originál s J. Lo, alebo sa jedna o prekvapenie. Už. ale to, že je v čiernych  číslach nasvedčuje o slabej kvalite a to môžem potvrdiť. Tvorcovia si zas vymysleli rozprávočku, ktorou asi kŕmia svoje deti, keď nechcú zaspäť. Že v ďalekej džungli je rastlina, ktorá nám, ľudskému pokoleniu môže predĺžiť život, ale ako sa účastníci tejto výpravy presvedčili, že pred ľuďmi to už vyskúšali na sebe aj anakondy a tak o trápnu naháňačku bolo postarane. Je tu anakond viac, ale , že by bola častejšia atmosféra alebo napätie sa nedá povedat, práve naopak, tu už bol často videný riadny chaos a to hlavne tým, že nielenže je tu tých mrch veľa, ale aj postavy boli presne tak klišéovité, ako v takýchto filmoch bývajú a tak naozaj žiadna sláva. Potom prišla scéna, kde pariace sa anakondy vyrušili tí nešťastnici a to mi trocha pripomenulo jednu sečnú z Aliena, ale tá bola oveľa veľkolepejšia, ako tato trapošina. Uzavriem to, slabé 2*. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já vůl na to vůbec čumím :o) Scenář, který by dokázal usmolit i šimpanz po lobotomii a v poslední třetině smrtící dávka klišé, kterou těžko rozchodí i otrlý divák, pro kterého je sledování béčkové produkce denní chleba. První polovina, kdy si expedice jen tak plave po řece a příběh se vine především v konverzační rovině, se dá ještě s jistou dávkou tolerance přežít. Ale s nástupem anakondy, zhruba 40 minut před koncem, přichází na scénu Mr. Klišé a závěrečná noční sekvence - střetnutí s hady a zúčtování s padouchem - je vrcholem scenáristické demence a nevkusu a urážkou každého aspoň trochu myslícího diváka. Peněz na triky bylo málo a tak se tu digitální anokonda mihne všehovšudy asi čtyřikrát, vždycky na zlomek sekundy (a vlastně chce se říci - díky bohu!). Ještěže veskrze podprůměrní herci ze sebe třesou přemoudřelé a objevné hlášky typu "Tady může být sežráno všechno. To je džungle.", nebo "Jestli to má vchod, musí to mít i východ.", jinak by ani nebylo čemu se zasmát. Nejstrašnější na celé věci ale je fakt, že se tahle filmová břečka při nákladech 20 milonů a celosvětových tržbách 64 milionů v pohodě zaplatila. Případné zájemce o tento výtvor skutečně varuji, a pokud bez té přerostlé užovky opravdu nemůžete být, kupte si raději gumového hada a cákejte si s ním ve vaně. To bude určitě mnohem zábavnější... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bez známých tváří, efektních mordů a filmařsky o dost slabší (a s menší lodí), protože levnější dvojka. Ale pořád to má slušnou výpravu, snappy dialogy a uteče to jako voda v tropické řece, takže i když je to celkem zbytečný film, o odpad se zdaleka nejedná. Jen v poslední čtvrtině už jeli tvůrci na autopilota. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Scénáristi Ed Neumeier a Michael Miner mají za sebou i lepší časy, napsali spolu například Robocopa. (imro)
  • Točilo se v USA (Oklahoma City), na Fidži (město Deuba, řeka Navua) a na Novém Zélandu, a to od sprna do října 2003. Rozpočet pak činil 20 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Anakonda: Honba za krvavou orchidejí je první hollywoodský film, který měl světovou premiéru na Fidži. (imro)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno