Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře. (hobbitko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Rádoby vtipné prznění historie a utahování si z kultury starého kontinentu. To samo o sobě není žádný problém a může to být velice vtipné téma, nicméně tady se to prostě nepovedlo. Za celý film jsem se zasmál asi dvěma scénkám, zbytek je trapný a to bohužel ne tím zábavným způsobem. Celý film na mě působí improvizovaně a hloupě, asi to není můj styl humoru. 3/5 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Paráda, další super parodie, sice to chvílemi vázne (hlavně první půlka Říma), ale jinak perfektní. Nejlepší je pravěk, desatero přikázání a španělská inkvizice pojatá jako muzikál. A největší ubalenej špek, jakej sem viděl :-))) A hlavně trailer na dvojku. EDIT 2024: Já prostě Brookse žeru. On je někdy nevyrovnaný a v tomhle filmu obzvlášť. Těch dementních, fekálních, či blbých vtipů je tady víc než dost, chybí tomu jakýkoliv příběh. Ale Brooks to pálí s takovou vervou, že se člověk prostě nenudí, nebo nepřemýšlí a navíc se i tady zhruba v 50% trefuje. Poslední večeře, Count de Money, finální filmové propojení... a naprosto skvostná inkvizice :) to by prostě dneska nešlo natočit, protože by to urazilo všechny. Navíc umí i solidní davové scény či výpravu, takže třeba Řím opravdu vypadá jak ze sandálovek 60. let. 4* ponechávám a překvapivě historický film roku 1981. ()

Reklama

umbjaz 

všechny recenze uživatele

mno... jestli je celé Brooksovo dílo n ajendé vlně, tak asi nemám na co koukat. pár scén, nebo spíš jen souvislostí mě docela pobavilo, ale po přetrpění části s Římany jsem to musel vypnout, protože je to fakt dost trapné. a ta část o inkvizici... věděl ten člověk vůbec co to slovo znamená? navíc podle toho co vím, se inkvizice nezaměřovala výhradně na židy.... no hrozný. jedna z pěti za těch pár dobrejch gegů. a na Monty Pythony rovnou zapoměňte. ty dokážou alespoň rozesmát, né jen přinutit k úsměvu a to i po třiceti letech od premiéry. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi 4-5 hvězdičkami a nakonec dávám 5. Brooks to prostě vyšperkoval báječně. Prvních 10 minut gegy u kterých se nevydržíte nesmát stvoření umění je sice pěkné ale stvoření hudby vás dostane naprosto. Příběh v říme rozesměje a je tam spousta dobrých hlášek ale zbytečně je to natahované mohl to buď trošku oživit nebo zkrátit a místo toho dát něco jiného. Španělská inkvizice byla skvělá :o) Jako muzikál vás to dostane . Francie a Count De Money :o) je vše říkající ale je to už mírně trošku ospalé zrovna ta francie mě už moc neoslovovala :) ale závěr byl 5 hvězdičkový . Přidávám se ke všem ostatním s tvrzením že je škdoa že nebyl druhý díl protože tam by se Brooks vyřádil dokonale. Absolutely Fabulous palec nahoru. ()

filip.novak odpad!

všechny recenze uživatele

History of the World je křečovitou snahou Mela Brookse o fungující (komediální) film. Nechápu přirovnání ostatních komentátorů k Monty Python, protože humor Pythonů a Mela Brookse by nemohl být odlišnější. Brooksův humor stojí na prvoplánovité vulgaritě a zlých urážkách mezi postavami, čímž si zároveň podkopává nohy, protože zvláště v římské epizodě film zdlouhavě rozvíjí příběh okolo čím dál tím více odporných postav. Když se Brooks rozhodne parodovat ikonický historický nebo filmový moment, nikdy nepřekročí stín prvoplánovosti a předvídatelnosti, jediné, čím se snaží překvapit, je silnější urážka. ____ History of the World je ukázkou díla uzavřeného ve své době, více než 30 let od premiéry působí šokující snaha o vulgaritu nanejvýš trapně a bezzubě. Současnou optikou se jedná pouze o ochotnicky inscenovaný a s mizerným načasováním gagů hloupý film, který sám sebe bere až příliš vážně a sofistikovaně. ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama