Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře. (hobbitko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

umbjaz 

všechny recenze uživatele

mno... jestli je celé Brooksovo dílo n ajendé vlně, tak asi nemám na co koukat. pár scén, nebo spíš jen souvislostí mě docela pobavilo, ale po přetrpění části s Římany jsem to musel vypnout, protože je to fakt dost trapné. a ta část o inkvizici... věděl ten člověk vůbec co to slovo znamená? navíc podle toho co vím, se inkvizice nezaměřovala výhradně na židy.... no hrozný. jedna z pěti za těch pár dobrejch gegů. a na Monty Pythony rovnou zapoměňte. ty dokážou alespoň rozesmát, né jen přinutit k úsměvu a to i po třiceti letech od premiéry. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podobná taškařice jako dělají Pythoni. Lacinější provedení a humor, který nemusí sedět každému (popravdě není to úplně můj šálek čaje). Ale první půlka (neandrtálci, Mojžíš, Řím, Ježíš) mi obsahem i humorem připomínala Life of Brian, který se mi líbil a nejednou se zasmál. Bohužel druhá půle, inkvizice a francouzská revoluce, to byl značný úpadek, trochu mi připomínal Blackův Year One. # příběh 5 | hudba - | humor 4 | akce 3 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 (ale jen první půlku) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Humor Mela Brooksa mi šmakoval odjakživa, možno je to tou židovskou satirou, ktorú môžem v nekonečných obmenách. Navyše má tento film skvelú hustotu rôznorododých gagov, niekedy ide len o chutné detaily a narážky, ktoré však nesmierne potešia milovníka starých komédií i slovného humoru. Už len sledovať herecký výkon fantastickej Madeline Kahn v roli cisárovnej Nympho bola čistá rozkoš :-) "Mám nejaké miesto, ktoré by tento mladý muž mohol vyplniť?" Apropos, neviem, či niekto urobil aj dôstojné titulky, ale tie od Isis z roku 2003 sú paródiou na preklad - aj Google translator má viac inteligencie a citu. Ešteže mám dobrú angličtinu, inak by som z toho českého klenotu dadaizmu nepochopila ani prd. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vlastně už typický Brooks - geniální vtipné momenty (jednoznačně vede Mighty Joint a Poslední večeře v krátkém sledu) střídané nudnější vatou, která ale nepostrádá autorský švih a alespoň vynalézavé pokusy o humor. Hlavně část s inkvizicí je mrháním potenciálu, ale celé je to zase tak roztomile své a bujaré, že bych to nikdy nerealizované pokračování s krasobruslařem Hitlerem určitě rád uvítal. 65% ()

Martin888 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s tím, že je ten film absolutně nevyrovnaný a některé scény hraničí s dobrým vkusem. Ale je to Brooks a ten je, dámy a pánové, s trochou nadsázky geniální. Buďto se člověk smíří s tím, že tomu člověku není nic svaté anebo u tohoto filmu spáchá rituální sebevraždu. Každopádně ještě než si toto pustíte najděte si na Youtube jeho videoklip Hitler Rap a představte si, že celý klip má hodinu a půl, jestli to zvládnete s chutí do toho. ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama