Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +originální námět a mix romantické komedie a hororu, hudba slušně dotváří atmosféru a film boduje jako parodie na zombie horory -snad škoda že se nesměji od začátku do konce a občas film sklouzne do nudy a to hlavně kvůli scénáři a dialogům/// O filmu jsem něco slyšel a tak jsem neváhal si koupit DVDčko. Určitě slušný film do sbírky. Pochválit musím výběr herců, suchý anglický humor, dynamickou hudbu a samozřejmé obálku DVD na kterou jsem zlákal otce :-) " táto máš chuť na jednu romantickou komedii?" ...no naštěstí do poloviny filmu přišla návštěva a tak odešel včas, pač potom začíná přituhovat. Film není ani tak romantika, nebo komedie jako spíše parodie a "v uvozovkách" především slušný zombie horor. Jen škoda, že to není až taková prdel, jak by se slušelo/// Celkem 68%/// ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dan Mudford: 1. Figment ,2. Blue Wrath ,3. Mister Mental ,4. Meltdown ,5. Don't Stop Me Now ,6. White Lines (Don't Do It) ,7. Hip Hop Be Bop ( Don't Stop) ,8. Zombie Creeping Fresh ,9. Goblin Zombi/Zombie Nation Kernkraft 400 ,10. Fizzy Legs ,11. Soft ,12. Death Bivouac ,13. Gonk ,14. Envy The Dead ,15. Ghost Town ,16. Blood In Three Flavours ,17. Panic ,18. Everybody's Happy Nowdays ,19. You're My Best Friend ,20. You've Got Red On You: Shaun Of The Suite ,21. Normality ,22. Fun Dead ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemná zombie komedie, o kterou se s nejlepším výsledkem postaraly šikovné britské ručičky:) Osobitý anglický humor a nenásilné zpracování bez oné "hollywoodské zombie agresivity" dělají ze Soumraku mrtvých ideální oddechový snímek. Skvělý Bill Nighy a mě osobně rovněž potěšil Martin Freeman, který se zde však sotva mihl. Jen "procházel okolo":), ale i tak jsem si jeho "short appearance" vychutnala:) "Jsme v hospodě, co tady chcete dělat?" - "Dáme si panáka." :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi podarená hororová komédia. Rozjazd bol možno trocha pomalší ale potom prišla zábava, ktorá sa udržala až do samotného konca. Dvojka Simon Pegg a Nick Frost funguje ako namazaný stroj na srandu a vtipné hlášky. Súmrak mŕtvych sa mi páčil ešte viac ako Jednotka príliš rýchleho nasadenia. Zaslúžene 80/100 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Humor tohoto komediálního hororu, který není doslova ani jedno, je čistě anglický a jeho suchost je až neuvěřitelná. Celým filmem se drží úroven suchosti hodně vysoko a to mi přidalo na zajímavosti( většinu filmu jsem protlemil a nezlobte se na mě za to). Pokud jste pozitivní na anglický humor rozhodně si nenechte ujít ryze anglickou variantu všech zombie filmů. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Když Liz (Kate Ashfield) na konci filmu rychle přepíná televizní stanice a narazí na program s názvem “Fun Dead“, tak v pozadí můžeme slyšet stejnou hudbu, která zní ve filmu Úsvit mrtvých (1978) v obchodním středisku. (Stocki)
  • Když přijede Shaun (Simon Pegg) s Edem (Nick Frost) k domu své matky, tak vidíme zaparkovaného Jaguara se stopy po mytí na dveřích. V dalším záběru už tam ale nejsou. (Duoscop)
  • V marci 2011 poslucháči rádia BBC Radio 1 a BBC Radio 1Xtra zvolili snímku ako druhý najlepší film všetkých čias. Na prvom mieste skončilo Vykúpenie z väznice Shawshank (1994). (Polcas)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama