Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (495)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Lindsay Lohan, její vnitřní hlas, sexy kočky, hudba, místy vtipné -většinou však ne, obrácený příběh, občas logika postav, scénář/// Další film s mojí oblíbenou Lindsay Lohan. V tomto filmu je stále okouzlující. Jiné je to však se snímkem samotným. Není nejhorší, ale čekal jsem příběh o tom jak dívka která vyrůstala v jíně zemi bude těžko nacházet přátelé, ale nakonec všechno dobře dopadne. Zde se však již od začátku dostane do té "zlé" party (k 3 nej holkám na škole) kde postupně svým "hraním si na zlou" zapůsobí na ty 2 vedlejší a stane se jejich "včelí královnou". A jak se říká malá lest nikomu neuškodí. Ovšem když je nečeho moc, tak to začně být ku škodě. Jinak hodně dobrá hudba a ve výsledku morální ponaučení dělají z filmu příjemnou komedii./// Celkem 68%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Calling somebody else fat won't make you any skinnier. Calling someone stupid doesn't make you any smarter. And you need to stop calling each other sluts and whores, it only makes it okay for guys to call you that way." I když uznávám, že je to jen teenage komedie, tohle byl prostě první film do kterýho jsem se kdy zamilovala. Někdo může říct, že je to jen jeden z mnoha dalších podobných filmů, ale já si myslím, že, vyčnívá a ostatní za sebou nechává daleko. Nejlepší film svého druhu. Viděla jsem ho asi milionkrát, ale vždycky se na něj těším jako kdybych ho měla vidět poprvé. Připadá mi, že hlášky z tohohle filmu už se stali legendární. Navíc jsou v hlavních rolích dokonce 3 moje oblíbené herečky. Tohle je srdeční záležitost, které nemůžu dát menší, než plný počet hvězdiček. 5* How many times can you watch Mean Girls? The limit does not exist! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasická teen komédia zo strednej školy, ktorá má za úlohu zabaviť a ku koncu decká aj poučiť. V tomto prípade, že ohováranie je fuj fuj :). Našťastie, týka sa to väčšinou len dievčat, chalani boli v tomto snímku skôr len do počtu, alebo slúžili ako obete. Nemôžem tvrdiť, že to bolo zlé, ale ani som sa nejak výrazne nebavil. Téma išla akosi mimo mňa. Na druhú stranu, našlo by sa tu aj pár "pamätných", lepších scénok. Preto aspoň slabučký priemer. 50/100 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Tohle nám pouštěli v autobuse do Paříže spolu s Románem pro ženy (ano,opravdu tahle kombinace měla vliv na stav žaludku)...Viděl jsem to jednou, a víckrát už nemusím - Lohan mi je v tomhle filmu absolutně nesympatická, stejně jako všechny ostatní Barbie. Nic víc než další trapná komedie pro náctileté. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se chtěla dost lišit od ostatních "high school" dílek. Všechny ty královny krásy a zaběhaná pravidla na školách, dokáže semlet na prach. Dobrá volba byla, když se v titulních rolích objevila Lindsay Lohan, která filmu svou živelností dost pomáhá a blond protivná pipka Rachel McAdams, která své postavě vtiskla věrohodné rysy kravky, co ovládá celou střední, ale tam, kde film mohl být výjimečný ztrácí hodně tím, že mu přestávají jít na ruku nápady, a začne tak trochu nudit. Naštěstí rychle skončí a nestane se z něj otravný teenagerovský produkt. Mé hodnocení: 60% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako Freaky Friday, ale přecejen zajímavý pohled na zvrácený svět střední školy, kde člověk musí bojovat o přežití :) ~(4,3)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Podle stejného scénáře totiž mohl vzniknout úplně jiný, opravdovější a lepší film - navíc s trochu drsným humorem. Kdyby se Marc Waters pořádně chopil hlavního tématu - rivality mezi holkama (pánové, ta je tady mimochodem vykreslená docela dobře a pravdivě, i když je to hnusný zjištění) - mohl natočit kultovní film a ne tuhle přislazenou limonádu, která bodovala na MTV Movie Awards - a to je co říct. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Džungla v Afrike so zvieratami je niečo podobné, ako džungla čerstvých puberťačiek na strednej škole v Amerike. Aj ten teenager a teenagerka musí podchytiť nejakú tú filmovú reč a metafory, tak prečo ich to nenaučiť práve takýmto spôsobom v jasne divácky cieľovo definovanom filme. A ani tie postavy nie sú čiernobiele. Nemyslím rasou, ale povahou. Takže základná filmová škola pre teens. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Zábavná, hloupá, náctiletá komedie. Kupodivu jsem se u toho bavil, i když už těžko říci, jestli to bylo tím, jak byly Protivný sprostý holky vtipný nebo blbý. Ve finále je to však jedno, ne? 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela šílené, co se dá na středoškolské scéně vymyslet. Dost známých hereček touto šíleností začínalo a í: Lindsay Lohan ještě tehdy byla kus... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Můžete být na ně hodní či zlí, vždy to budou protivný, odporný, hloupý holky. Musíme se s tím my - hodní, komunikativní a báječní smířit. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Dosť nedocenená alebo nepochopená satira na všemožné teen blbosti, ťažiaca hlavne z dobre vypointovaných gagov, nadsádzky, často aj čierneho humoru (!!!) a výborného castingu (od Lindsey cez Rachel McAdams, ktorá si na svojej "Barbie-bitch" riadne zgustla, až po skvostnú Lizzy Caplan a jej Janis). Celkový dojem však veľmi kazí záver, ktorý mi pripadá, ako keby ho písal nejaký iný scenárista - od momentu, keď sa Cady prizná, zmiznú akékoľvek náznaky satiry a film sa zmení presne na to, z čoho si predtým sám robil srandu - umelú, gýčovitú, precukrovanú a moralizačnú zlátaninku, na konci ktorej sa aj z looserov, aj "plastík" aj "mathletov" a inej hávede stanú "normálni" a slušní ľudia a všetci si môžu spoločne užívať Cadinu rozlámanú korunku. A toto je vzhľadom na skvelo rozohraté prvé dve tretiny veľká škoda. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že teenegerovským komediím se spíše vyhýbám ale u této jsem se opravdu královsky pobavil. Navíc je film i poměrně originální, protože nepracuje s klasickým schématem hodná holka vs. mrcha (i když vlastně jo ale jinak). A možná proto je tak zábavný. A Lindsay Lohan hraje velice dobře. ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama