Reklama

Reklama

Eliška a Damián

(seriál)
Česko, 2023, 12 h 28 min (Minutáž: 58–66 min)

Hrají:

Emma Smetana, Robert Urban, Hana Drozdová, Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní postava Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (2)

Eliška a Damián (2023) odpad!

Že je někdo schopen v roce 2023 natočit seriál, který vedle 40 let staré Arabely vypadá ne jak chudý příbuzný, ale vyloženě jako nejubožejší somrák, je už samo o sobě dost tristní. Že se nedaří vymyslet smysluplný děj u nekonečných seriálů, je celkem pochopitelné, ale v uzavřeném seriálu by se snad aspoň nějak náznak objevit mohl. Dementní dialogy jsou dnes již standardem a o nějakém herectví a filmařské práci se nebudeme bavit vůbec. Už nemůže překvapit ani obsazování lidí bez jakéhokoli talentu do hlavních rolí podobných veleděl. Co však vyvolává otázky, je to, proč Prima s takovou sveřepostí obsazuje do hlavních rolí svých seriálů osoby, které jsou mezi lidmi oblíbené zhruba jako mor, cholera a rakovina. V tomto seriálu je to Emma z rodiny Pajerových, která pije lidem krev už po několik generací, a na začátku roku 2024 se stejná stanice pro změnu vytasí se seriálem v hlavní roli s Tomášem Klusem. A strašně se diví, že i online přenos ze školní besídky z průměrné školy má vyšší sledovanost než tyto seriály. ()

Epizoda 7 (2023) (E07) odpad!

Tak, konečně jsem viděl souvislý kus tohoto skvostu, abych zjistil, zda je to opravdu tak hrůzostrašné, jak se říká. A ano, skutečně je. Spravedlivě je však třeba říci, že "úroveň" je na zcela stejné úrovni jako u Ohnivého kuřete, Zoo a jiných skvosty z nízkorozpočtové primácké dílny. Za nadměrný hejt tak seriál vděčí všeobecné "oblíbenosti" hlavní představitelky a celé její vypečené rodiny, což však neodpovídá na otázku, proč je sledovanost o tolik nižší než u seriálů stejné (tedy nulové či záporné) úrovně. ()

Reklama

Reklama