Reklama

Reklama

Eliška a Damián

(seriál)
Česko, 2023, 12 h 28 min (Minutáž: 58–66 min)

Hrají:

Emma Smetana, Robert Urban, Hana Drozdová, Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní postava Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele JenTR k tomuto seriálu (4)

Eliška a Damián (2023) 

Fajn oddechovka, seriály a filmy kde se cestuje časem jsou vždy zábavné.  Na Smetanu a Drozdovou se hezky kouká. Vtipné jsou interakce s Damiánem, jak si uchovává svůj historický jazyk a vybrané chování a ten střet se současným buranským světem je dobrý. Škoda, že asi nebude druhá série, už jsem se těšil na další postavy až se podívají do současnosti.  Většina lidí co tohle hejtí, tak viděla asi jen první díl, nebo jen tu trapnou scénu s bitvou a pak se nechali omámit společným hýkáním ovcí na internetu, kdy mi přišlo, že bylo módní si do toho kopnout. Není to o nic horší než všechny ostatní přiblblé seriály, typu Ulice, Hospoda, Ordinace, nebo milión stále stejných kriminálek. Naopak tu mají celkem hezké historické kostými a je to na hranici parodie. Humor je vždy lepší než krev a slzy. ()

Epizoda 5 (2023) (E05) 

Hele klídek vy pozéři. Teď je módní kopat do tohoto seriálu, zatímco ostatní seriály v TV jsou podobný brak. Je to béčkový, oddechový seriál, chvílemi nic moc, občas ale docela vtipné. Osobně mě baví jen dialogy Damián - Eliška. Také mám rád cestování časem (i když je to blbost) a tudíž střety s jinou mentalitou a společností. Oceňuji, že to není další psycho krvák, protože s detektivkami se roztrhl pytel a taky to jsou pěkné kraviny. Samozřejmě kamera tu není moc dobrá, chtělo by to alespoň lepší filtr, herci žádná sláva, ale co máte dělat, když máte malý rozpočet a musíte točit historické scény? Je to na 2-3 hvězdičky, ale dávám více, protože do toho většina lidí hystericky kope jen kvůli jedné přiblblé scéně (bitka v podprsence). ()

Epizoda 7 (2023) (E07) 

Není to tak špatné, jak o tom psali novináři a jiní. Nejlepší jsou tedy interakce Eliška a Damián a pak ta potetovaná holka.  Bohužel jsou tihle dva, resp. tři, docela málo spolu. Někam to směřuje...a cestování časem je vždycky fajn. Občas se člověk i zasměje. Jsou tam mladí, pohlední lidé, tak co. Ulice se vám snad líbí? Nebo kriminiálka Anděl a jiné kraviny? To vyjde nastejno. ()

Epizoda 8 (2023) (E08) 

Vtipné a kvalita se s posledními díly zlepšila. Je to pohodová, oddechovka. Většina lidí hystericky vykřikuje, jaký to je odpad, protože si nechali vymýt hlavičku článkem na internetu, ale přitom to ani neviděli. Jak už jsem řekl, není to o nic horší než nějaké přiblbé Ulice, Ordinace, Kriminálky Anděl, Modrava atd. Je to romantika, cestování časem a střet té historické mluvy a chování s dnešní je celkem zábavné. Nejlepší v tomto seriálu jsou právě Urban, Smetana a ta potetovaná holka, co dělá marmelády. Takže klídek, nijak to nevybočuje z ostatních produkcí. A kostýmy tu mají pěkné ;-) ()

Reklama

Reklama