Reklama

Reklama

Eliška a Damián

(seriál)
Česko, 2023, 12 h 28 min (Minutáž: 58–66 min)

Hrají:

Emma Smetana, Robert Urban, Hana Drozdová, Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní postava Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Ampi k tomuto seriálu (4)

Epizoda 1 (2023) (E01) 

Se seriálem Eliška a Damián chtěla Prima upoutat pozornost, ale ne takovou jak by jsi představovala. Herectví Emmy Smetany převyšuje většina herců. Nevím jestli to není vinou režiséra, a scénáře. Možná kombinace obou faktorů s zmíněným herectvím. Potom je však záhadou výborný herecký výkon Dany Syslové. Jednooký mezi slepými králem, dvojoký císařem.  Uváděný sňatek měl zabránit sedmileté válce, problém je, že v roce 1758 válka už dva roky probíhala. I chybné detaily dělají celek. ()

Epizoda 2 (2023) (E02) 

Prima chce mít seriál rychlé za sebou, tak dává dva díly za sebou.  A protože jsem je výjimečně viděl na televizi, tak je mám problém rozlišit. Daně Syslové jdou lépe interiéry než exteriéry.  Z mladých herců a hereček je příjemným překvapením Anna Dvořáková (že by geny?) částečně i Jan Komínek nakonec i Robert Urban. Dobře hraje i Anežka Rusevová. Detail, že by asi většina šlechty na dvoře mluvila německý tvůrci přehlédli. Asi ani plánovaná svatba prince z malého Bádenska s pruskou princeznou by sedmiletou válku nezastavila.  Navíc toto Bádensko má českou stopu, když jsou tu k sehnaní české kališnické knihy z Koniášova seznamu. ()

Epizoda 6 (2023) (E06) 

Roman Slovák si zopakoval roli vzdělaného a relativně kultivovaného bezdomovce s dobrým srdcem z Dobrého rána Brno. Ale tam byl Luboš a tady je myslím Karel. Štěpán Coufal pro změnu drsnějšího otce z reklamy na Flexi. ()

Epizoda 12 (2023) (E12) 

Mám dojem, že Frederika Pruská je z nějaké katolické větve Hohenzollernů. Bavorský snoubenec, pravděpodobně katolík, dva bádenští snoubenci asi taky katolíci,  teta z Poznaně v katolickém Polsku. Je škoda, že neodviseli druhou řadu, protože některé díly už byly natočeny. Mohlo to být zajímavé. ()

Reklama

Reklama