Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná a trochu ztřeštěná komedie o řešení finančních problémů postarší vdovy. Grace Trevethyn (Brenda Blethyn) zdědila po manželovi krásný velký dům, náročnou hypotéku a obrovské dluhy. A tak nezbývá než se ve společnosti zahradníka Matthewa Stewarta (Craig Ferguson) pustit do nelegálního pěstování indického konopí a následného pokoušení prodeje vynikající úrody. Z dalších rolí zaujmou venkovský doktor Martin Bamford (Martin Clunes), nadšený uživatel marihuany, Jacques Chevalier (Tchéky Karyo), svérázná vedoucí postava nezákonného obchodování, ustrašený drogový dealer Vince (Bill Bailey), přestárlý rocker, těhotná Matthewova snoubenka Nicky (Valerie Edmond), apelující na zdravý rozum nových drogových distributorů, a svérázné prodejkyně koloniálu Margaret (Phyllida Law) a Diana (Linda Kerr Scott). Příjemné, vtipné, uličnické, s velkolepým závěrem a šťastným koncem. A nezbývá nic jiného, než si něco smotat, pohodlně se posadit a labužnicky si vychutnávat inhalaci i stavy poté. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Ze zajímavého a pro komedii přímo vítečného námětu vzešla nicneříkající, průměrná komedie. Brenda Blethyn je jako vždy skvělá. Bohužel zbylé herecké obsazení sice není špatné, ale nějak se sem nehodí (kromě hipísackého dealera). Bílá vdova měla v základu velký potenciál, ale nepodařilo se jejím tvůrcům film pořádně ukočírovat (scénarista nedokázal základní kostru námětu zajímavěji rozvést a režisér zas scénář pořádně uchopit-neustále rve do filmu malebné záběry anglické vesničky s příšerným dokolečka hrajícím hudebním motivem, co mě po chvíli začal srát).Bílá vdova je film na jedno podívání, který bude divákovi líto. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Hahaa, tohle byla skvělá podívaná! Řešení finanční krize a přímý řešení problému postarší dámy a vůbec její změna způsobu myšlení po ovdovění je zkrátka kouzelná..Postupná přeměna konzervativního skleníku v marihuanové doupě s noční světelnou září, kšefty v Londýně, první okusení jointa plus vrcholení na konci filmu (obzvlášť kamarádky, co si ochutnají "magický čaj" a je to na nich pak hodně znát) snad nemůžou nikoho nechat bez úsměvu:-) ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Prijemna anglicka komedia, ktora si ma ziskala takou pravou komedialnou atmosferou, doplnenou jemnou naivitou a klasickym anglickym humorom. Brenda Blethyn bola fakt skvela. Svoju Grace zahrala super, radost pozerat na jej vyrovnanost. Spolu so zahradnikom tvorili riadnu dvojku. Ide o starsi film a velmi sa mi to podoba na "Do naha". To vsak bolo trosku z ineho sudka, no tiez boli voditkom financne problemy, anglicko a pozitivna energia, ktoru by clovek aj napriek tomu ze je to komedia, necakal az v takych mnozstvach. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Mě se ten film opravdu moc a moc líbí. Brenda Bethlyn v roli Grace, která má po smrti svého manžela finační problémy, se je rozhodne řešit s pomocí Craiga Fergusona v roli Matthewa, jejího zahradníka, který si pěstuje marihuanu, ale zrovna příliš se mu to nedaří :) Tak si Grace vezme rostlinky do svého skleníku a můžeme začít... Oba hlavní hrdinové překypují sympatiemi a po celou dobu filmu jsem se skvěle bavil. Sledovat Grace při svém prvním jointu, nebo stařenky, které si udělají čaj z marihuany a sledovat pak jejich následky jako prodávající v obchodě, nebo reakci na to, když policista uvidí váš skleník plný marihuany - Ano, je to zábavné :) Takhle napsaný to možná nevypadá vtipně, ale při sledování fimu jsem se u toho fakt skvěle bavil, snad jen přibližně okolo prostředka filmu, jsem byl mírně na pochybách o tom, jestli je to opravdu tak dobré, ale další minuty filmy mě z mého mylného pochybení vyvedly :) Mooooc pěkné čtyři hvězdičky, spíš 4,5*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama