Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Popcornové válečné drama , které se drží historických faktů asi jako Paroubek s Topolánkem za ruce. Mostow to aspon vynahrazuje skvělou akcí a i atmosférou. Díky tomuto filmu mohl točit Terminátora 3. Přeci jen ponorková akce je jen jedna a to DAS BOOT. Na to nikdo pořád nemá! Něják , ale nemusím Bon Joviho jako herce. Ještě , že má jen štěk a žblunk! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šifrovací zařízení Enigma je zase v kurzu a smečky německých ponorek v temné hlubině slídí a střílí na vše, co působí jen trochu nepřátelsky. Jedna poškozená ponorka nicméně ukrývá proklínaný šifrovací stroj, který má pro Američany zatraceně velkou cenu. Ale nebude to snadné a ne všichni z toho vyváznou bez újmy. Režisér třetího terminátořího dobrodružství Jonathan Mostow vsadil na příjemně autentickou retro atmosféru, dokázal využít efektní potenciál, kdy nechybí solidní zvukové efekty i diváky očekávané úhybné manévry na poslední chvíli. Navíc mnohé scény působí překvapivě syrově. Velmi solidní je i herecké obsazení, nikdo sice tehdy nevěřil, že Matthew McConaughey zašlape romanticko-komediální žánr a bude jednou platit za charakterního herce s Oscarem v kapse, nicméně v téhle vojenské štaci vypadá velmi dobře. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Předně musím ocenit autenticitu celého filmu, kdy Němci mluví německy a používají německé stroje. Snímku to přidává na věrohodnosti a atraktivitě způsobem, jakým se mnohým válečným filmům může jen zdát. U-571 se mimoto může pochlubit i skvěle načrtaným příběhem, atmosférou a hereckými výkony, což z něj, vyjma několika hluchých míst, dělá v rámci žánru slušný nadprůměr. „You're the skipper now. And the skipper always knows what to do whether he does or not.“ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli jsem kdysi při prvním sledování byl v nějakým blbým rozpoložení nebo jsem v tom hledal nějakou podstatu vesmíru. Je fakt, že nic takovýho v tomhle filmu nenajdeme. Pro někoho povrchní hloupý shit pro mě tak někdy od třicátý minuty strhující akční jízda která nepoleví až do konce. Ano je to ten typ big fucking heroes filmu kdy víte, že nakonec všechno dopadne tak jak má, ale to mi nepřekáží. Mostowa a jeho styl můžu a narozdíl od psycho ponorky je tohle krystalická popcornová zábava a to můžu, sorry Laco.85% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný filmeček s dobrým hereckým obsazením a slušně gradující atmosférou. Bohužel na svého slavnějšího předchůdce „Das Boot“ (1981) mu přece jenom chybí lepší propracovanost charakteristik jednotlivých postav a hlavně po psychologické stránce nevyvolává takové emoce. Tvůrci samozřejmě odvedli pořádný kus práce, ale některé scény jsou značně nedůvěryhodné, což mi vadilo. Někdo nad tím mávne rukou, ale já jim tu jejich „ponorkovou bezmocnost“ v některých pasážích vůbec nevěřil. Emoce jsou totiž strašně důležité a pokud se divák doslova „vžere“ do kůže své oblíbené postavy, má režisér vyhráno. Tady mi bylo tak trochu jedno, kdo další skape. Každopádně film si dozajista zaslouží slušné hodnocení, Oscara, i nominaci na zvuk. Tady byla odvedena opravdu solidní práce a nezbývá mi než zatleskat. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Atlantickom oceáne, tak filmári pracovali predovšetkým v Stredozemnom mori, na Malte, v rímskych filmových štúdiách Cinecittà, Kalifornii a Rusku. (MikaelSVK)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama