Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o ponorkách, ovšem "U-571" je z nich asi ten nejprůměrnější - obsahově plytký, s rádoby líbivým hereckým obsazením - snad jedině H. Keitel za něco stál (a možná B. Paxton), ostatní mi do svých rolí příliš nepasovali. To je z mého hlediska největší slabina tohoto filmu: zkrátka mi zase jednou hrdinové byli úplně u p*dele, což samozřejmě snižuje napětí a těžko se pak hledá něco pozitivního k napsání... Hmm... Nádherné plakáty má tenhle film, klidně bych si je doma vylepila na zeď:-). 50% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jonathan Mostow natočil pěkný snímek plný klaustrofobických interiérů ponorek, dobrých hereckých výkonů a dost slušných exteriérových záběrů válčících plavidel (podmořské detonace hloubkových min a vůbec všechny výbuchy ve filmu vznikly jistě za nemalé finanční prostředky, protože jsou fakt dobré). Nevím, jestli je možno takto manévrovat s ponorkami, nicméně třeba scéna s podplouváním torpédoborce měla v sobě pořádný kus napětí. Nechybí scény sebeobětování se, ty mají Američani rádi, jsou přeci důkazem jejich neskutečné vnitřní síly:) Výrazný Bill Paxton, nevýrazný Harvey Keitel. Jeden z mála válečných filmů, který se mi líbil. 62 miliónů dolarů(rozpočet)/127,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Předně musím ocenit autenticitu celého filmu, kdy Němci mluví německy a používají německé stroje. Snímku to přidává na věrohodnosti a atraktivitě způsobem, jakým se mnohým válečným filmům může jen zdát. U-571 se mimoto může pochlubit i skvěle načrtaným příběhem, atmosférou a hereckými výkony, což z něj, vyjma několika hluchých míst, dělá v rámci žánru slušný nadprůměr. „You're the skipper now. And the skipper always knows what to do whether he does or not.“ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná ponorková jednohubka, která si jistě získá pozornost každého díky velmi příjemnému tempu. Matthew McConaughey se svým týmem nedostanou skoro ani sekundu na odpočinek. Jakmile odvrátí jedno nebezpečí, tak přichází další. Pořád se válčí. Pořád se něco děje. Není čas na patetické kecy. Přesto film zřejmě nemá potenciál zarýt se nějak hluboko pod kůži a brzy na něj zapomenete. Ponorky byly taky hezké. [78 %] ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hloubkové bomby nepřítele sice dělají škodu jen v povoleném obsahu, ale přetlak musí jít přes rozsah, páka ovládání vzduchu za dosah a poslední torpédo být stále jen na dosah, než bude umožněn jediný zásah. Prostě jeden z poněkud uboužejších snímků o U-boatech, přestože film nepostrádá napětí... Přes vcelku hvězdné obsazení (McConaughey, Keitel, Bon Jovi) navíc nezaujmou ani herecké výkony. Trailer: http://www.csfd.cz/film/13952-ponorka-u-571/videa/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama