Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (753)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy se hlavnímu hrdinovi postupně vše hroutilo na hlavu, jsem jen čekala, kdy vezme spravedlnost do svých rukou a ukáže těm bohatým frackům, že je dokáže porazit nejen v bazénu. Hlavní hrdina se vydal přesně opačnou cestou a agresi oplácel flegmatickým přístupem. Být na jeho místě a mít jeho sílu, asi by mi několikrát - zvlášt během ringové epizody v závěru, kdy útočníci do nevinné oběti kopali - vytekly nervy a všechny bych zmlátila nehledě na to, jestli mě vyhodí a budu do konce života umývat nádobí v restauraci, ale Erik to vyřešil mnohem lépe a jeho kariérní dráze se dá jen tleskat. Málokdo by podobně jako švédští filmaři dokázal natočit podobný závěr tak, aby nepůsobil násilně a vystylizovaně. (SPOILER: Jednomu slavnému a velmi populárnímu vězeňskému dramatu, které v hodnocení ČSFD najdeme na prvním místě, se podle mě podobně právnický konec zadařil mnohem méně. KONEC SPOILERU) Kdybych neměla někdy pocit, že do podobné situace by už dávno zasáhl někdo z mocných rodičů a podal na "elitní školu" žalobu, šla bych s hodnocením ještě výš. Menší reálnost příběhu jako takového je totiž jedinou vadou na kráse. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina není debil. Chová se přesně tak, jak by se choval rozumně uvažující člověk. Nenechá se sebou úplně vorat, zároveň se snaží plnit rozkazy a nařízení, aby prostě ten jeden školní rok dotáhl do úspěšného konce, navzdory veřejně tolerované šikaně. Ale čeho je moc, toho je příliš a všechno tak spěje ke konečné tragédii, která vás pak překvapí především tím, že k ní nedojde! Parádní švédský kousek, který jsem celý prožil ze zatnutými pěstmi. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek! Každým lepším filmem se táhne určitá niť. Ta diváka nutí film dokoukat, udržuje jej v neustálém napětí, jakým směrem se bude děj vyvíjet. Nití tohoto výtečného švédského dramatu o násilí je, kdy už konečně bude moci hlavní hrdina rozkopat držku člověku, který mu činí ze života peklo. A povím vám, že je to neuvěřitelně silný příběh, znamenitá podívaná a nezapomenutelný zážitek! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se všem na tom tak líbilo. Já tomu filmu nevěřil ani slovo. Hlavní postava je zřejmě dost problémovej týpek, kterej na normální škole mlátí a šikanuje spolužáky, a když k němu má ředitel proslov, že ho vyloučí ze školy, tak se tváří, jak to má všechno úplně v prdeli. Ale jakmile přejde na nějakou internátní školu pro synáčky z bohatejch rodin, tak se úplně změní. Najednou tam vykládá, jak se musí učit, aby prolez do dalšího ročníku, a nejvíc ze všeho se bojí, aby neporušil nějaký pravidlo a nebyl z tý školy vyloučen. Proč ta náhlá změna? Nevim. A ta internátní škola to bylo taky něco naprosto neuvěřitelnýho. Vůbec nikomu nevadí, že studenti se tam mezi sebou šikanujou takovym způsobem, že to občas hraničí s pokusem o vraždu. Rodičům zřejmě nepřipadá divný, když jejich synáčci každej víkend přijedou domu s monoklama a vyraženejma zubama. A ředitel a učitelé na týhle "výběrový" škole tu šikanu snad dokonce podporujou. Korunu tomu nasadil závěr, kdy hlavní postava si to může s vrchnim tyranem vyřídit, ale místo toho jenom řekne něco v tom smyslu, že se nesníží na jeho úroveň. Tenhle film se mi vůbec nelíbil. Je to tak stova za jednu hvězdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Morálka. Hrdost. Statečnost. Ideály o kterých se snadno mluví, ale těžce naplňují. Je tu však jeden Rebel s příčinou, co čeká. Čeká, protože trpělivost přináší kromě růží s ostrými trny i volný ring a smysluplnou budoucnost.. Padesátá léta tomuto dramatu o relativitě zla náramně sekla, Håfström je Great Pretender.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Film je založen na knize Jana Guilloua. Ten navštěvoval stejnou školu a knihu založil částečně na vlastních prožitcích. (HellFire)
  • Po finální scéně potyčky požádal herec Fredrik af Trampe (von Schenken), aby mu udělali Polaroidem fotku jeho zkrvavené tváře. Poté ji věnoval své matce, která si ji dala na svůj noční stolek. (Tygrys)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama