Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Není film, kde by si Edward Norton nezahrál problémového a diskutabilního člověka. Tenhle film přesně vystihl slovo poker a jeho vedlejší omamné účinky. Poker je jedna z mých nejoblíbenějších her a zároveň závislostí. Ještě se Snookerem je to pro mně Gentelmanská a chlapská historická mocnina. Tento film bych srovnal s Barvou peněz, která u mně zvítězila stejně jako tenhle film svým příběhem a svojí herní podstatou. Při závěrečném nervydrásajícím finále proti cizojazyčnému ruskému fousatému mistrovi jsem vypotil snad dva litry potu. Neskutečně mně celý film chytnul a já se ho držel až do poslední minuty. Film má krásnou pointu, že poker je loterie a poker není jen o štěstí. Velká bomba, mohu doporučit! ____Žiju, když riskuju. Zbytek je jen čekání. ____ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se Matt Damon probudil a usoudil, že by mohl, než se stane Bournem, ztvárnit někoho, koho nebudou chtít ve filmu všichni zabít a diváci upřímně a důvodně nenávidět. Neb je to zlatý americký chlapec, měl víc štěstí než rozumu (skutečně žádný problém) a osud mu přihrál dobrý film a jako parťáka Edwarda Nortona (ach). Pořád nemám ráda Matta Damona, ale v tomhle filmu jsem mu přála, aby vyhrál a ne, aby zemřel smrtí krutou a strašlivou. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám rád, asi proto, že mi hazard není cizí…Mlaďounký herci ze kterých se teprve esa stanou….Stejně, jako bylo řečeno soudcem, který se měl stát rabínem, protože si to žádalo…“My si nevybíráme osud, to osud si vybírá nás“. Tak poker není hra o štěstí a kdo to nechápe, tak smůla. Tohle tam bylo moc hezky vysvětleno a i další věci. Snímek je starší, ale kvalitní věci nestárnou, ale zrají. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ty pokerové vsuvky doprovázené vysvětlivkami v Damonově podání neměly chybu. A to jsem prakticky po celou dobu netušil, jaká jsou pravidla hry, protože poker je pro mě španělskou vesnicí. Ale nakonec takhle se přece pozná dobrý režisér, když vám dokáže vám neznámou látku podat poutavým pohledem. Příběh sám o sobě nebyl nijak překvapivý. Dva kámoši, jeden má průser, druhý se to za něj snaží vyžehlit, je z toho ještě větší průser a všechno pak směřuje k závěrečné hře. Osobní vztahové drama hlavního hrdiny možná mohlo být trošku vyšperkovanější či vyhrocenější a určitě bych uvítal více Famke Janssen, ale již zmíněné karetní partie spolu s dokonalým obsazením daly ta drobné nedostatky takřka zapomenout. Škoda, že nejsem pokerový hráč. Určitě bych si to užil více. Přesto 85%. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Will Hunting meets Tyler Durden a hrajou u toho karty. Pohodový film, který může být chvílemi trochu náročný pouze pro ty, kteří o pokeru neví vůbec nic podobně jako já a snaží se v těch cool promluvách najít trochu smysl. Hráčům vlastně nemám moc co vytknout, můžu si stěžovat jen na to, že mě příběh nepohltil tolik, aby jsem mohl jít do lepšího hodnocení. Nicméně na víkendový večer určitě pohodová volba. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)
  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)

Reklama

Reklama