Reklama

Reklama

Červený Bedrník

(seriál)
  • Velká Británie The Scarlet Pimpernel
Velká Británie, (1999–2000), 9 h (Minutáž: 90 min)

Předloha:

Emmuska Orczy (kniha)

Hrají:

Richard E. Grant, Julie Cox, Ron Donachie, Martin Shaw, David Fisher, Elizabeth McGovern, Zdeněk Srstka, Daniel Rous, Petra Špindlerová, James Callis (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(6)

Recenze uživatele Tempest k tomuto seriálu (2)

Červený bedrník (1999) (S01E01) 

Úvodní díl historického dobrodružného seriálu resp. 6 filmů spojených hlavní postavou Červeného Bedrníka. Hlavní postava trochu připomíná Černého tulipána, dějově zase romány od Dumase. V prvním díle se seznámíme s hlavním hrdinou i jeho ženou, která netuší, že Červený Bedrník je právě on. Vládnou mezi nimi chladné vztahy, ale vše se změní ve chvíli, kdy se nezávisle na sobě vydají do Paříže zachránit jejího bratra. Jedná se o docela dobrý dobrodružný film, mě osobně se hodně líbil Martin Shaw jako hlavní Bedrníkův protivník a Ronan Vibert v roli Robespierra. ()

Valentine Gautier (1999) (S01E02) 

Podle mě nejlepší ze všech 6 Bedrníků. Objevuje se zde téma chouanů, venkovských povstalců proti revoluční vládě v Paříži. Jejich povstání bylo dlouhé, krvavé a v podstatě beznadějné. V obsahu je řečeno vlastně úplně vše, nejnepříjemnější osobou je zde místní představitelka revoluce, kterou trefně přezdívají Madam gilotina. Je to vlastně jediný díl, který končí tragicky. Opět je to nadprůměrná historicko - dobrodružná podívaná. ()

Reklama

Reklama