Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

freddy 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem teenage komedii s místy trochu zvláštním humorem. A nezklamal jsem se. Ten film mi dal přesně to, co jsem od něj očekával, a k tomu ještě scény, při kterých jsem se smál na celé kolo. Některé nápady byly velmi originální (hlavní hrdina jako nově zvolený papež, souboj lidských robotů, hooligans Manchesteru United - no řekněte, ve které teenage komedii narazíte na hooligans?) a neotřelé. Velmi mne dostalo přiblížení Bratislavy (suprová scéna s Miroslavem Táborským, který si chce za niklák koupit hotel nebo pes na ulici, jež drží v ruce lidskou ruku) a vůbec celá komedie měla to, co očekávám od nenáročné zábavy. Zklamaný jsem nebyl, ale na pět hvězdiček to u mne nebylo ani omylem (film by musel být kvalitní, musel by mít nějakou uměleckou a výpovědní hodnotu, měl by být aspoň trochu reálný a měl by se opírat o perfektní režii, brilantní scénář a grandiózní herecké výkony). Na čtyři hvězdičky to u mne také nebylo (i když se to k nim blížilo, na druhou stranu, mám-li porovnat s komedií Orange County, kterou jsem hodnotil včera, chyběly tam vytříbené charaktery a osobnost, kterou byl v Orange County Jack Black). Takže výsledek je tři hvězdičky, i když celkově to vidím na 70%. Třeba až to uvidím podruhé, tak svůj názor změním, nyní to však vidím na lepší tři hvězdičky, ale rozhodně mne tato teenage komedie nezklamala... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tunely, nuda pláž, koláčky bez trávy a nejlepší erotický salon na heslo. Stále jsem tuhle komedii odkládal, jelikož americké trapnosti dvakrát nemusím. A hle. Místo nekonečného proudu tělních tekutin a vulgarismů, jak jsem očekával, dostalo se mi milého filmu o cestě po našem starém dobrém kontinentě. Řachanda ne, ale příjemně úsměvné ano. I když občas více než úsměvné - třífázový vibrátor, papež a zpověď (v titulcích) pobavili dostatečně. Jo a fajn muzika. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Eurotrip, aneb kde vzal Eli Roth inspiraci pro Hostel. Puberťáci s chtivými hormony (jak jinak) mají dost americké úzkoprsosti a maloprdelkovství (och jak originální) a tak nasednou na šalinu a fachčí do Evropy, kde chtějí vyzkoušet onu pověstnou širokoprsost a velkoprdelkovost (jak jinak) a početné bordely finančně dostupné nejširší klientele z řad středního stavu (kor na Slovensku si za dolar koupí Bratislavský hrad i s Mečiarem). No - čekal jsem kravinu, dostal jsem kravinu. Více krát si snímek pustit je nesmysl, není se už totiž na co dívat. Vinnie Jones je nejlepší a nejvtipnější postava celého filmu, takže za něj pár ošoupaných hvězdiček. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Evropa je veliká jako Eastwood Mall. Můžeme jít odtamtud do Berlína pěšky." Americké představy o zemi zvané Evropa mě vždycky bavily, takže cesta pěškobusem z Londýna do Berlína mi zavoněla zábavou. Proto jsem se Scottovou partou popařil s cholerickými ultras Manchesteru United, v Paříži jsem se zúčastnil ninja souboje s robotem, napapal jsem se zelených koláčků v Amsterdamu, za 1,83 USD jsme si královsky užili v jedinečném squatu zvaném Bratislava, potkal jsem nadšeného dětského obdivovatele Hitlera v Berlíně a o zvolení nového papežem bych snad raději pomlčel. A žádný sex nebyl. Určitě nebyl. Protože mi z hlavy vypadlo to záchranné heslo. Jak to jen bylo? Fuggaenkdechicebolsen nebo snad Fluggen-kliggin-kien? To je jedno, protože když budu na tuto cestu pozván ještě jednou, tak si čas najdu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Koukatelná americká komedie, která zejména českého diváka potěší několika důvěrně známými lokalitami. Vyvolená hlavního hrdiny má byt v CineStaru na Andělu, Matt Damon tu jako punk-rockový cvok zpívá neuvěřitelnou vypalovačku, a všude je hrozně moc koziček :) a povedených vtipů. Klidně brát, připomene např. staré dobré Prcičky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se především v České republice. Většina míst a měst, která hrdinové navštíví (Londýn, Paříž, Amsterdam, Bratislava, Berlín, Řím), jsou Praha a okolí. Některá konkrétní místa:
    - Úvodní scéna z oslavy ukončení střední školy se natáčela v prostorách International School of Prague v Nebušicích. Díky typicky americké vizuální stránce školy ani nedalo tvůrcům příliš práce předstírat, že se nachází ve Spojených státech.
    - Když protagonisté stojí u Temže a vidí před sebou Britský parlament, jsou ve skutečnosti u zábradlí před Vltavou a výhled jim obstarává trik. K setkání s manchesterskými fotbalovými hooligans pak dojde na nedalekém Josefově.
    - Pasáž, v níž se Scott (Scott Mechlowicz) s Cooperem (Jacob Pitts) vynoří z pařížského metra a postávají ve frontě před Louvrem, vznikla na náměstí Jana Palacha u Rudolfina. V pozadí je vidět budova Úřadu vlády ČR a šikovně za stromem je maskovaný Pražský hrad.
    - V záběru s Eiffelovou věží lze napravo vidět vchod do pražského hotelu... Paříž.
    - Nástupiště pařížského nádraží je ve skutečnosti Hlavní nádraží. Nepřehlédnutelný je nápis ČD na typicky českých vagónech.
    - Scéna, kdy jede skupina vlakem z Paříže do Amsterdamu, se natačela na okruhu v Cerhenicích (okres Kolín). Souprava je tvořena českými vozy, které táhne lokomotiva 749 180-6.
    - Amsterdamská scéna, kde stojí všichni čtyři hlavní aktéři na mostě, se natáčela přímo pod Karlovým mostem, v ulici Na Kampě.
    - Scéna z Bratislavy byla nafilmována na vojenském letišti v Milovicích.
    - Berlínská bytovka, ve které má bydlet Scottova vyvolená, je ve skutečnosti prostranství poblíž pražské stanice Anděl.
    - Interiér vatikánské baziliky byl natáčen v Národním muzeu.
    - Závěr filmu z odbavovací haly letiště v Římě pochází letiště ruzyňského. (Fubong)
  • Producenti Alec Berg, David Mandel a Jeff Schaffer si měsíc po vydání filmu na DVD koupili kopii i pro sebe. Ovšem jak později zjistili, byla to pirátská kopie, což je celkem ironické vzhledem k tomu, že na DVD vzkazují každému, kdo by chtěl film falšovat: "Fuck you, pirate!" (HappySmile)
  • Kapela, která hraje písničku "Scotty Doesn´t Know", ji také sama napsala a nazpívala pro soundtrack. (HappySmile)

Reklama

Reklama