Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

freddy 

všechny recenze uživatele

Opět další film z mé srdeční série. O něco lepší, o něco propracovanější, o něco výjimečnější nežli díl první. Zlepšení vidím především v tom, že na konci se setkáme s nadpřirozenou obludou, jež nežije v našem světě a která se výtvarníkům opravdu povedla. Poznáme Bradavice trochu více a máme možnost vidět létající auto. Kromě toho jsou naprosto nepřekonatelné oživlé kořeny mandragory. Jednou větou: je to jízda. Negativum zde spatřuji pouze jediné. Velmi mi zde chybí Zoe Wanamakerová v roli zajímavé Madame Hoochové. Škoda, že si řekla o větší honorář a proto už nebyla obsazena do dalších dílů série a objevila se jen v prvním. Tato postava byla zajímavá a mne se v prvním díle líbila, ale stalo se. Jinak opět nějaké rozdíly mezi knihou a scénářem lze objevit, ale na to si fanoušek této série brzy zvykne a nijak to neřeší. Opět je to za plný počet a opět s plnou chválou. PS: Zkuste si při závěrečné scéně, kdy se vrátí Hagrid a všichni mu aplaudují, jakmile bude záběr na aplaudující profesory scénu rozfázovat a uvidíte vtipný výjev plačící profesorky Prýtové. To je roztomilý záběr, který však při normálním sledování filmu nepostřehnete. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Až na přespříliš otravného Dobbyho, který se mi ale nelíbil ani v knize, je Harry Potter a Tajemná komnata snad v každém ohledu lepší než první díl. Především je tedy zábavnější, zlepšila se ale také triková stránka i akční scény (famfrpál má konečně šmrnc), zápletka je zajímavější tím, že studenty "cosi / kdosi" ohrožuje n životech a návštěva u Aragoga je zase příjemně strašidelná. K dětským hercům opět nemám výhradu (dobrá, dobrá, Rupert Grint se ksichtí až příliš, uznávám), z dospělých mě přímo nadchl Kenneth Branagh v roli Zlatoslava Lockharta. A nemusím asi dodávat, že každá věta a každý pohled Rickmanova Snapea a Isaacsova Malfoye také stojí za to. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ne ne, Chris Columbus skutečně neumí točit temné a děsivé scény...a že jich od prvního dílu přibylo. S rozsahem stránek románu ale přibylo i škrtů ve scénáři a atmosféra tak ve spojení s nevhodnou volbou sice nadšeného, nicméně nepříliš kompetentního režiséra, dostává pěkně na frak. Nikterak tomu nepřidá ani domácí prudič Dobby, příliš rychle rostoucí Daniel Radcliffe ani skladatel John Williams, který si vybírá svoje slabší chvilky. Odporně slizký Kenneth Branagh si sice svou roli užívá, ale film, v jehož scénáři by bylo dost děr i kdyby se věrně držel předlohy, to zachránit nemůže. Když si vzpomenu na mamču Weasleyovou, Colina Creeveyho a Toma Riddlea, musím připustit, že castingové oddělení odvedlo skvělou práci, ale i přes skvělé herecké výkony se nejde nedívat na hodinky a nepřemýšlet nad tím jak je to v těch maličkostech sakra celé průhledné a vykalkulované, aby se to dobře prodávalo... 60% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, tedy napsat, že mě nízké hodnocení celkem překvapuje. Nepatřím mezi ty lidy, co milují fantasy a přes zamlžené brýle v každé chvíli počítají čtverečky na mapě Dračího doupěte, ale tenhle Potter se mi líbil. Řekl bych, že je lepší než jednička. Sice je utahaný, ale konec je celkem zajímavý a chílemi i napínavý. Takže 4* se mi zdají býti adekvátní. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Harryho Pottera není o nic slabší než jednička. Opět jsem se z celé stopáže nenudil ani na okamžik, spíše mne jen nezaujal úplný úvod, ale již během cesty do Bradavic jsem se opět stal patřičně pozorným divákem a s chutí jsem konzumoval vše, co Tajemná komnata přinesla. Tento díl je o stupínek temnější, ponurejší, též atmosferičtější a s blížícím se koncem rovněž správně působivý skrze rozuzlení i celkové (opět brilantní) zpracování. Uvidím, co přinese další příběh... ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Mnoho lidí se domnívá, že postava profesora Lockharta (Kenneth Branagh) byla napsána na motivy ex-manžela spisovatelky J. K. Rowlingové. Sama spisovatelka však tuto informaci popřela. (cihlenka)
  • Když je Hagrid (Robbie Coltrane) eskortován z Příčné ulice, projde kolem knihkupectví, kde je ve výloze vidět několik výtisků „Harryho Pottera“. (HappySmile)
  • Ve scéně na nádraží King's Cross z úvodu filmu, kdy Harry (Daniel Radcliffe) a Weasleyovi procházejí s vozíky s kufry nástupištěm, jsou na zemi možné vidět kříže z lepenky. (Nevka)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno