Reklama

Reklama

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

  • Velká Británie Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Třetí školní rok nezačíná pro Harryho nejlépe. Nejprve poruší zákaz kouzlení mimo školu, když se nechá vyprovokovat urážkami strýcovy sestry Marge na adresu svých rodičů. Když pak odejde od Dursleyových a záchranným autobusem se dopraví do hostince Děravý kotel, setká se sice s Hermionou a Ronem, také se však dozví, že z azkabanského vězení uprchl nebezpečný Sirius Black a že to má něco společného s ním. Co, to mu však nikdo nechce říci. Nakonec se málem stane obětí azkabanských strážců mozkomorů, kteří prohledávají bradavický vlak. Zachrání ho muž podřimující v kupé, který se představí jako profesor Lupin. Jak se ukáže, je novým učitelem obrany proti černé magii. Další změnou je jmenování Hagrida učitelem péče o kouzelné tvory. Školní rok probíhá v napjaté atmosféře, protože kolem školy krouží mozkomoři, kteří ji mají chránit a pátrat po Blackovi. Po značných komplikacích Harry zjistí, že Black byl přítelem jeho rodičů a je jeho kmotr, údajně to však byl on, kdo jeho rodiče vydal Voldemortovi a zabil kouzelníka Petera Petigrewa, který se je pokusil chránit. Situace se dramaticky vyhrotí, když se velký černý pes zmocní Rona a odvleče ho tajnou chodbou do Chroptící chýše. Když se však Harrymu a Herminoně podaří proniknout za nimi, čeká je nejedno šokující překvapení. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 303)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokud TAJEMNÁ KOMNATA byla strašidelná, tak VĚZEŇ Z AZKABANU je už horor pro děti. Je mnohem strašidelnější a převážně temnější, čemuž i pomáhají zelenošedé barvy. Na jednu stranu by se dalo říct, že je to oproti prvním dvěma barevným dílům ke škodě, na druhou stranu se to i k tématu o Siriusi Blackovi a mozkomerech hodí. A také je to bezesporu i jeden z prvků, že Harryho už nerežíroval Chris Columbus, ale Alfonso Cuarón. Dalším prvkem je i to, že Columbus coby známý režisér rodinných komedií udělal i z Harryho komedii. Pod Cuarónem naprosto Harry postrádá vtip. I možná proto se mi ze všech tří dílů líbil nejméně. Už je to dělané spíše do temného fantazy, kde vystupují postavy z fantasy světa a hororů (hippogriff Klofan, smrtonoš, vlkodlak co vypadá spíše jako přerostlá surikata a samozřejmě již zmínění mozkomorové). A to vše se točí kolem pitoreskní Brumbálovy chatičky na kopci za hradem v Bradavicích, kolem níž jsou rozprostřené dýně jak v době Halloweenu, jen aby se zjistilo, kde je Sirius Black a kdo je Peter Pettigroow. [76154. hodnocení, 1216. komentář, 85%, 214. nejlepší film, 71. nejoblíbenější film] ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Prý nejlepší Potter! Od jedničky se ale nezměnilo vůbec nic. "Herci" jsou pořád otřesní (výjimku tvoří démonický A. Rickmann), jejich charaktery stále ultra nechutně stereotypické (čili o nějakém vývoji není ani řeč) a celkově onen kouzelnický svět působí - fanoušci odpustí - dementně. Jestli tohle má být šperk celé potterovské ságy, tak to potěš prdel, co za hrůzinec musí následovat. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl celé série. Hororová atmosféra je fakt vnikající. Příběh je sakra dobrý a postavy ty jsou hodně dobré. Za mě nejlepší postava Hermiona. 80% ()

Kochanski 

všechny recenze uživatele

Konečně Potter jak se patří, ovšem možná jsem neobjektivní, protože za nejsilnější považuji i třetí díl knihy... Thewlis je dokonalý sympaťák - hrál opravdu ve filmu NAHÝ? ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Well... Lehké zklamání, snad proto, že na rozdíl od předchozích filmů jsem od vězně z Azkabanu něco čekal. Na vině byla určitě i horší obrazová kvalita, vidět to na velkém plátně, jednu hvězdičku bych přidal. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Hodnotit "dospělost" filmu podle "dospělosti" animací a názvů je poněkud povrchní. Dospělost filmu by neměla spočívat ani v tom, co si na sebe vezmou hlavní hrdinové za šaty, a dokonce ani v tom, že od minulého dílu samotné hlavní postavy trochu zestárly. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Niet čo vytknúť, všetko funguje ako má, sňad až na toho srandovného vlkodlaka. Temnejšie ladenie filmu na čelu s hrôzostrašnými dementormi a preobsadenie režiséra bol správny krok. Avizovane zmeny oproto knižnej predlohe nie su až take výrazné. Zhrnutie: kráľovská zábava vo svete Harryho Pottera. ()

Osanos 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série, tedy alepoň zatím. Obrovské vizuální kvality (spojené s výbornou kamerou prakticky neustále v pohybu), chytře natočené scény s cestováním do minulosti, a co je nejdůležitější - režisér dal filmu styl a také nadhled. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra, skvělé herecké výkony a poutavá hudba Johna Williamse. Perfektní zážitek mi trošku kazí pouze nové kostýmy s dekoracemi. Představuji si je prostě jinak... Přesto režisér Alfonso Cuarón v žádném případě nezklamal... 90% ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Konečne !!! Cuarón sa ozaj nemusí hanbiť za svoj prínos do Potterovskej série. Veľmi dobre natočený, zrežírovaný a aj zahraný tretí diel bol pre mňa konečne plný temna, akcie, presne tak, ako sa patrí na poriadny Čarodejnícky svet. Svkelá grafika, efekty, vyzáž filmu... Už sa začínam celému Potterovi dostávať na chuť. :) 4**** a 79,233% ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Proč jsem chtěl dat 5*? Protože Cuarón. A proč jsem nedal? Protože Potter. Krásný předěl mezi Columbusovým Potterem (barevná, optimistická pohádka pro menší, na kterou jsou nuceni chodit i jejich rodiče) a pozdější teen (dark?)fantasy sérií (kde už rodiče chodí jen když sami chtějí). ()

JakeG 

všechny recenze uživatele

PŘELOM!!! Lepší přirovnání mě nenapdá. Tenhle díl změnil běh celý série a z pohádky se stal mysteriozní a místy dost děsivý příběh. Pan Cuarón však dokázal víc, než jen přidat trochu hrůzy a temna. Škoda jen že nepokračoval i dál. ()

STina1 

všechny recenze uživatele

HP3 je jedna z mojich najobľúbenejších spracovaní celej HP série. Dynamický dej, vsuvka nových vecí, ktoré v knihe neboli, ale vo filme nepôsobili rušivým dojmom, perfektné spracovanie okolia a hlavne "Zúrivej vŕby", ako aj mnohé iné detaily, ktoré posunuli celý film o priečku vyššie. Síce sa tu už stráca rozprávkovosť z predchádzajúcich dielov, ale to nič nemení na výslednom efekte celého filmu. A. Cuarón ma týmto prekvapil a neľutujem, že práve HP3 bol zverený do jeho réžie. Nezabudnuteľná hudba od J. Williamsa bola na svojom vrchole pri skladbe "Window to the past". ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemám rád tu jeho rodinku, nebaví mě. Jinak to je podobné jako předchozí díly. Jen zas ukázali nová kouzla, nový problém, nové řešení. A zas se pohli v objasnění příběhu Harryho trochu dál. ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Fantastická zvířata od Alfonsa Cuaróna?

Fantastická zvířata od Alfonsa Cuaróna?

19.05.2014

Filmy s Harrym Potterem vydělaly v kinech 7,7 miliardy dolarů. Případné další díly jsou zatím v nedohlednu, u Warner Bros. ale vymysleli, jak se do kouzelnického světa vrátit jinak. 18. listopadu… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Reklama

Reklama