Reklama

Reklama

Beyblade

(seriál)
  • Japonsko Bakuten Shoot Beyblade (více)
Japonsko / Jižní Korea, (2001–2003), 54 h 44 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

Takao Aoki (komiks)

Hrají:

Motoko Kumai, Urara Takano, Aja Hisakawa, Ai Orikasa, Naomi Nagasawa, Hóko Kuwašima, Šiho Kikuči, Juki Kaida, Juka Komacu, Ken'iči Suzumura, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(154)

Obsahy(1)

Před dávnými časy, kdy sport zvaný beyblading byl ještě v plenkách, se Země hemžila tvory ohromující síly. Staré časy už dávno odvál vítr Ale podstata oněch stvoření přetrvala věky a došla znovuzrození s příchodem nové éry šampionů. Monstra jsou opět mezi námi! (oficiální text distributora)

Recenze (106)

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Osobně mě překvapují japonská anime, kde snad úplně vše se snaží vypadat naprosto vykchůlovaně a überhustě. Včetně káč. Co tu ovšem naprosto chybí je jakási snaha nebýt pro nejmenší děti, na úrovni Bebe TV. Tam, kde si Pokémoni získali takovou početnou fanouškovskou základnu, tam Beyblade selhává na plné čáře. Coby "bojovné" anime je to spíš výsměch všem ostatním, coby anime jako takové je to spíš dělání špatného jména ostatním anime. Už i ti Digimoni byli trošku víc... "neodpadoví". ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Vtipné je, že Bakuten Shoot Beyblade zde má ilustrační obrázek z druhé série V-Force. Já jsem tohle anime měl hodně rád a v porovnání s tím, co se dnes vymýšlí za zhovadilosti, byl tohle klenot. Ačkoliv preferuji originální znění, mrzí mě, že v něm není backgroundová hudba z dabované, která je absolutně vynikající a dodnes mi nahání husinu na celém těle. Kuro Suzaku alias Black Dranzer jako nejsilnější blade, resp. bitbeast, kterého dokázal ovládat pouze Kai, je nezapomenutelný, a jen škoda, že byl tak rychle poražen. ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Je trochu škoda, že to není k dispozici japonsky, aby zakomplexovaní otaku nestrkali své "odpady" někam jen proto, že to viděli anglicky. (Mimochodem, viděl jsem japonský RAW, obsahuje dost dalších záběrů, které americká verze ne, proto jsem se vykašlal na překlad, japonsky skoro nepípnu.) Američani co se jim nelíbí si neberou, co se jim líbí si přetočí sami a to, co by se mohlo líbit dětem otřesně předabují, jen tak, aby se neřeklo. Jinak příběh je ve skutečnosti výborný a ta myšlenka je taky fajn. Viděl jsem spoustu horších anime, hlavně puberťáckých shounenů s kozatými ženskými, které více fňukaly než mluvily. ("Kurosaki-kun, Kirito-kun...") J, příběh je možná ne tak úplně reálný, ale to snad ani nikdy být neměl. Je to prostě výborná záležitost, není to ani tři měsíce, co jsem si shlédl celou sérii a začal horečně hledat po domě svoje staré Beyblady a hledal soutěže po internetu. Bohužel už na to nemám věk no, ale celá ta věc je po technické stránce vcelku zajímavá. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdříve to byli pokémoni...nemůžu se zbavit pocitu, že spíše než o sledovanost jde opět o ještě větší snahu zbohatnout a to fetišistickou cestou přes nebohé a hloupé děti propadající takovým el stupido fenoménům. Beyblade mě celkem minulo (což se o pokémonech říci nedá :-D ). Nikdy nebudu holdovat japonskému anime a jejich stupidním opakuji STUPIDNÍM dialogům. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Bombastická adrenalinová vyjebávačka mozků a logického uvažování non-autistického jedince, kde když začnete myslet o předchozích informacích, co postavy umí a neumí, atd. tak jste vpč. Avšak soundtrack sjíždím dodnes, a rozhodně tohle bylo nejlepší anime mého dětství (kromě možná tak OBAN: Star Racers) rozhodně hodnotnější než absolutně vypatlaní Pokemoni a prázdní Digimoni. Tohle je alespoň dynamická jízda s pekelným soundtrackem od Martina Kučaje a musím říct i to, že animace této série, ze všech vydaných Beyblade seriálů, byla nejlepší.. potom už to bylo zprasený 3Dčkovým odpadem kde vypadalo že se beyblady sotva točí, a stylizaci postav pak převzal někdo kdo pravidelně dostává infuze LSD a hulí pole trávy (Bohužel ne s obsahem THC). Ikdyž objektivně je to blbina (pořád je to o třídy menší výplach než Pokemon..) nemůžu odepřít jeho místo v dobrých anime na které kouknu rozhodně znovu! EDIT po pár dnech: Ještě jsem zapomněl zmínit, že tohle anime mě po letech skutečně pobavilo, a to tím, jak jsou zde zobrazeny stereotypně různé kultury a národy. Jakmile jsem viděl frajery z filipín, nebo první záběr na Ruský vlakový nádraží.. to je prostě udělaný tak groteskně a debilně, že jsem se nedokázal nesmát a ne že by mě to pobavilo tím stylem kde jakoby se zasměju, ale zároveň jsem trošku naštvanej z toho jak blbý to je.. upřímně mě to pobavilo protože jsem si uvědomil, že hloupí naivní lidi, přesně takhle generalizovaně vidí národy a kultury. Tak jsem se na chvíli pobavil, ale pak jsem zase vnímal příběh.. který je samozřejmě dětský a nedává 100% smysl.. Avšak, občas hodí postavy tak brutální hlášku (Viz. Dědek Tysona na Mistrovství Číny) že jsem si to musel přetáčet a smál se jak Babiš potom co rozmrdal celý Česko XDDD __________________________________________PS. Nespleťte si první (2001) a druhou sérii (2002) tohoto anime, jelikož zde na CSFD to má u názvu plakát právě druhé série, která je absolutně nekoukatelná (je to odpad) a postavy jsou namalovány/stylizovány absolutně odporně. ()

Reklama

Reklama