Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film je ukázkou kvalitní filmařiny, to beze sporu. Výborně zrežírovaný, precizně zahraný, s lidským příběhem, inteligentními dialogy a jemným humorem...jen postrádá větší porci originality (jemu podobných filmů je natočených opravdu hodně, ale Vyvolávač patří k těm nejlepším z nich). Hodnotím poctivými 4*, rozhodně doporučuju. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Francis Ford Coppola nás tímto zajímavým filmem zavedl do světa právníků, světa, kde nemůžete věřit nikomu a ničemu. Je to přesný opak pohádek, tady vyhrává zlo, lži a podvody zatímco pravda a čest jsou ukryty hluboko uprostřed tmy a čekají, až jim někdo pomůže na světlo. Tím někým se může stát mladý začínající právník Rudy Baylor, který stojí před svým prvním velkým případem a sice bez zkušeností je pln odhodlání bojovat za lidi, kteří už ztratili veškeré naděje a jediné co jim zbývá je věřit mladému muži, který je sám proti silnému a zkušenému protivníkovi. Film dopodrobna popisuje život začínajícího právníka - jeho uvedení do světa justice není takové jak by si optimista mohl představovat a základní pravidlo zní - nevěřit nikomu! Není to lehký život, protože právní boj se obvykle vede na více frontách a tak musí mít člověk nervy z oceli a pevnou vůli aby neshořel jako papír. Také se musí obklopit správnými lidmy, ovšem vybrat si ty správné, kteří ještě nepoztráceli veškerou čestnost není lehké. Nejtěžší to má ovšem právník, který chce skutečně pomáhat a hrát fér. Každý ať chce či nechce někdy zabrousí do kalnějších vod spravedlnosti, důležité ovšem je, aby se z toho nestalo pravidlo. A tímto se mladý Rudy řídí, a nezbývá než doufat, že mu to vydrží. Damon se mi tu líbíl. Nemám ho rád, opravdu, ale tady hrál dobře a zlepšíl si u mě reputaci. Danny DeVito je tu k sežrání a jeho malá postava do filmu vnáší velkou pohodu. Malý vedlejšák pro Mickeyho Rourka potěší, je to fakt frajer. Danny Glover, Jon Voight prostě všichni byli nezapomenutelní. Dobře odvedená práce. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Baví mě sledovat procesy u soudu a docela mě zajímá právo, ale přesto všechno mě zaráží nespravedlnost a bezohlednost obviněné strany. Všechna ta korupce a podvody se mi úplně příčí. A co se týče případu bité manželky, tak tohle mě naprosto dostává a nikdy to nepochopím. Jak vůbec někdo dokáže dát všechno úsilí, špatnou náladu a veškerou brutalitu do mlácení své ženy, která se bojí ho nahlásit, natož ho opustit. Matt Damon s přehledem zvládá roli právníka a jako vždy působí sympaticky a přesvědčivě. Do toho Danny DeVito trošku usměrňuje vážnost případu - protože působí opravdu komicky a tak nějak nemotorně. A hlavní záporák je naprostý slizák, prolezlý korupcí a falší. Jediné co nechápu, co tedy znamená název filmu. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Zpočátku pomalejší děj, ale po půl hodince diváka chytne a už nepustí, až do konce jsem čekal co z toho vyleze.. Nevím jestli Drama / Thriller, pro mě spíše Drama / Komedie, díky hláškám Dannyho DeVita a soudce Dannyho Glovera :-) Dávám 90%, Francis Ford Coppola má prostě nezaměnitelný styl a ten se mi líbí!!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad žádný subžánr není v americké audiovizuální kultuře tak dokonale profláklý jako tzv. právnická resp. soudní dramata. Dalo by se říct, že nic nového už se vymyslet nedá a scénáristé zkouší čím dál tím ztřeštěnější situace, koflikty a rozuzlení, to vše s tím, že i přes krkolomnost zápletek mívá tenhle druh filmů standardní a předvídatelný závěr. Nejvíc se na tom úpadku podepsaly seriály, které žánr vyždímaly do mrtě. Vyvolávač deště z té záplavy vyčnívá hereckým obsazením, určitou střízlivostí a humanistickým poselstvím. Poctivý film, který sice nepřekvapí, vlastně ani nemá čím, ale který zůstane v paměti, je profesionálně natočený a něco, vlastně docela dost, vypovídá o systému, který kritizuje. Za ústřední hereckou dvojici Matt Damon a Danny DeVito přidávám pátou hvězdičku. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama