Reklama

Reklama

Chuckyho sémě

  • USA Seed of Chucky (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejoblíbenější zabijácká panenka se vrací - Chuckyho odkaz pokračuje v novém členu rodiny! Chucky a jeho vraždící družka Tiffany jsou přivedeni zpět do života svým osiřelým potomkem Glenem. Chycky a jeho nevěsta smetou Tinseltown vichřicí a rozpoutávají nové násilnické akce vražedného řádění! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Vážnost je tady navíc, každý si musí uvědomit, že sleduje komedii s hororovou postavičkou a ne čistokrevný horor, který byl stejně jenom první díl. Páté pokračování je u mě hned na druhém místě, hned za zmiňovanou první Dětskou hrou. Tiffany z nevěsty zůstala, zůstal i Charles L.Rey a nově přibyl na seznam „made in japan“ Glen/Glenda – jako nová postava, ale není filmu příliš přínosem. Hodně parodujících odkazů, vybuchlá Britney, dost krve a hip-hoper Redman. Nadmíru zvládnutá práce za kamerou, dobré budování atmosféry, umocněno chytře zvolenou hudbou, jenom přidává na celkovém GP požitku. „5 years later“ si mohli autoři odpustit….8/10* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fuj, to je ale hnusná bábika.“ Jednotka patrí k mojim obľúbeným nostalgickým hororom, na ktorých som vyrastal. Detto o dva roky mladšia dvojka. No výborne naštartovanú sériu predčasne pochoval matný tretí diel, v ktorom z chlapčeka Andyho, večne terorizovaného Chuckym, vyrástol adept vojenskej školy. Aj tu si ho Chucky (s hlasom Brada Dourifa, ktorý však „fyzicky“ hral len v úvode jednotky) našiel. Ale bolo to slabé, ako dávno vylúhovaný čaj. V roku 1998 sa producenti prekvapivo k mŕtvej ságe vrátili a akčný čínsky režisér Ronny Yu nakrútil CHUCKYHO NEVESTU, ktorá Chuckymu pridala bábku ženského pohlavia. Bolo to krvavé a dravé... napriek tomu to bolo v mojich očiach ešte oveľa horšie, ako fádna trojka. Tá bola biedna, čo sa týka scenáru, ale aspoň doňho nepchala trápny humor. Humor podľa mňa do hororov nepatrí a ak ho napriek tomu do nich umiestnim, musím si počínať obozretne. Tvorcovia zo štvorky vykastrovali akúkoľvek vážnosť, nedajbože pokus o hrôzostrašnú atmosféru (typickú pre prvé tri časti). Urobili z toho blbú pop-kultúrnu šou. Neviem, prečo som si myslel, že päťka (v Čechách odvážne ako CHUCKYHO SEMENO, u nás hanblivo CHUCKYHO POTOMSTVO) bude iná. Možno preto, že si na režisérsku stoličku sadol otec série Don Mancini. Ale kdeže, vlastný otec ešte nevkusnejšie pochováva vlastné plastikové dieťa a k plastikovému Chuckymu a plastikovej neveste pridal plastikové decko. Vážne sa to brať nedá ani omylom, nestačí mi, že kedysi rešpekt budiaca panenka kvázisrandovne zavraždí Britney Spears, nemám 12, aby mi čosi také stačilo. Sám Mancini si uvedomil, ako ďaleko zašiel a po premiére začal žvatlať čosi o tom, že sa ospravedlňuje, že nakrúti remake a bude to „veľmi vážne a strašidelné“. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Seed of Chucky už je velkej průser, který snad ani neměl vyjít na denní světlo. Ztratilo to styl, důvtip a hlavně jiskru. Ještě jsem brala to, že jsme v předešlém díle měli o jednu panenku navíc a taky se mi to s podivem líbilo. Ale to, že by se teď měla Chuckyho rodinka rozrůstat o několik dalších členů, s tím běžte někam. Ten jejich potomek-hermafrodit byl víc než otravný a vůbec nesplňoval podmínky pro dobrou zábavu. Pátý díl Chuckyho tedy dopadl katastrofálně. Velká parodie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Chuckyho sémě“ není přímo zklamání, přece jen už jsem nečekal, že by po čtvrtém dílu mohla série jít ještě o něco výš, ale přece jen jsem v to alespoň trochu doufal. Jennifer Tilly je tentokrát hvězdou filmu a Chucky je trochu v pozadí, i když některé jeho hlášky stojí za to. Příjemná je pak třeba vedlejší role Johna Waterse, legendy bizarních filmů. Skoro si říkám, že tohle by bylo docela fajn zakončení série, ale Manicini se znovu rozjíždí a ještě je na co se těšit. Anebo čím trpět. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v (rumunském) Hollywoodu! Všude jsem četl, že je to pitomé guilty pleasure, ale po shlédnutí bych Sémě hodil do stejné metahororové kategorie, v níž jsou druzí Gremlins, Leslie Vernon nebo Tragedy Girls. Možná je ještě o něco komplexnější, protože tu dochází ke střetávání tolika transtextuálních rovin, že mi z toho šla hlava kolem. Seed je totiž nekompromisně brakový konglomerát odkazů. Chytrých, blbých, dobrých i špatných, ale především zábavných. // Úplně dole jsou referenční citace a parafráze hollywoodských filmů jako Rebel bez příčiny nebo Čínská čtvrť či chytře obsazený John Waters, na něhož se campově pomrkává. Do těchto nádherně bizarních momentů patří i vražda Britney Spears v rumunských lokacích, které zde suplují Hollywood. // Zajímavější to začne být na úrovni scén! Ta úplně první je nejprve (velmi dobrou!) variací Carpenterova Halloweenu, aby postupně přešla k Hitchcockovu Psychu. Na samotném konci přijde třeba Osvícení, ale převrací se i příběh Svatého Josefa a Panny Marie – kdo by nechtěl vidět biblický vztah v podání Jennifer Tilly a Redmana z Wu-Tang Clanu? –, aby se z toho stala přiznaná variace na snímek Glen or Glenda Eda Wooda. A to rozhodně není všechno, protože závěr adaptuje třeba tropy filmů o bojových uměních. // Na nejvyšší úrovni se variuje tradiční struktura Dětské hry. Nevinný chlapec – dříve lidský Andy, nyní loutka Glenn – je konfrontován s maniakální vraždící panenkou. Jenže zatímco Andy vždy kopal za dobro, Glenn pomalu přijímá identitu záporáka. // Kromě velice organického propojení všemožných citací a parafrází si Seed of Chucky docela chytře hraje s křehkostí hvězdných obrazů a dost otevřeně se vysmívá jejich konstruování či udržování. Vlastně nejprve vypráví mýtický příběh o cestě do Hollywoodu a realizování svého "údělu", ve druhém plánu pak rodinné melodrama o komplikované pozici potomka v pevném partnerském svazku. Dokonce poměrně neexploatačně pracuje s genderqueer motivy. To vše s velkým množstvím vnitřností a rozverného sekání hlav. S Chuckyho Kultem nejlepší díl série. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Jennifer Tilly chtěla kvůli roli ve filmu zhubnout, ale Don Mancini jí to zakázal, kvůli narážkám na váhu postavy kterou hrála ve scénáři. (Chatterer)

Reklama

Reklama