Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný zážitek ze sledování dobře napsaného i zahraného filmu mi zničil (prakticky po všech stránkách) nezvládnutý konec. Tohle muselo vypadat pitomě už na papíře! Ale to nic nemění na faktu, že Colin Farrell, Marcel Iures i Bruce Willis předvedli docela solidní výkony, celek byl dobře natočený a titulky plné českých jmen. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdříve dobová sonda do rasové (ne)snášenlivosti v americké armádě (Černí muži umějí létat) a poté následuje epizodka ze seriálu Právo a pořádek z ausburgského zajateckého tábora, jehož velitel se evidentně hodně nudil, když vymýšlel zajatcům podobné aktivity.. Jména Farrell, Willis a Hoblit slibovala zajímavou podívanou, ale díky slabě napsanému příběhu nastal pravý opak. Zůstalo jen poučení, že ohledně cti a hrdinství se nemá kecat, nýbrž jednat - i za cenu, že si pak už chvalozpěvy a salutování se spoutanýma rukama za zády (!) od svých bratrů ve zbrani nevychutnáte.. Jo, jo, ať je Bruce na letícím šutru nebo v německém lágru, umí svý starý kosti položit na obětní oltář ze všech nejlíp.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $19,077,641Tržby Celosvetovo $32,287,044Gregory Hoblit si udžal svoj režisérsky štandarta a ponúkol zaujímavú drámu zo zajateckého tábora, kde celkom fajn zapasovali Bruce Willis a Colin Farrell. /65%/ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak se zase s Brucem Willisem podíváme do války. Tentokrát do Druhé světové. Což je prakticky jedno, o jakou válku se jedná, protože nacisti se tu místy chovají jako kamarádi a "zajatecký" tábor je lepší polepšovna. Celý film (až na prvních 15 minut) se odehrává v zajateckém táboře, kde je Thomas Hart (Colin Farrell) uvězněn. Film spíše než na válku si hraje na krimi. V sázce jsou životy lidí a samotný Willis se stane válečným hrdinou. Proč to? Ať se snažím sebevíc, tak film jsem si neužil. Nebylo tam napětí a nelogické chování postav naopak až moc. Nesympatické charaktery jen dotváří atmosféru průměrného filmu. (60 %) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyvedený (ne)válečný snímek, na němž se mi obzvlášť líbilo postihnutí napětí mezi "barevnými" a bělochy a nastínění tísnivé atmosféry zajateckého tábora. Co se zpracování soudního procesu týče, taky nemám moc co vytknout. Dějovou linku šlo odhadnout jen stěží, akorát ten odporně patetický konec si mohli tvůrci odpustit. Velký taťka Američan Bruce Willis mě vážně nedostal. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)

Reklama

Reklama