Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Colina Farrella i Bruce Willise. A ani zde nezklamali. Válečné filmy mne zajímají. Co vyloženě nesnáším je tahle zatracená hudba a "velkozáběry", kterých bylo ve filmu požehnaně. Takže zůstávám někde uprostřed. Děj je také docela průměrný, ale fakt je, že jedna z nejdůležitějších věcí pro vojáka jsou dobré boty. To je stará a svatá pravda!. PS: Po zhlédnutí červen ˇ´22 musím, prostě musím přidat hvězdičku. Ten fillm si to nízké ohhodnocení vůbec nezasloužíl. Byly tam dost silné okamžiky a všechno mělo větší smysl, než ktarý jsem vnímla v době kometáře. Všechno hodnocení filnů jsou tak sublejktivní a navíc násobeny dobou... Takže neni taky jen tak nahodile ohodnotit film, náhodně, podle zrovna nálady.... Ale lidi na o pak koukaj a třeba se tím i řídí. A přitoom to tu píšeme a hodnotíme my, my obyčejní hltači filmů :-) , který něčemu z toho vždy ale rozumějí.... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Povedeny zimni kousek z WWII, kdy prvni pulka zacina klasicky valecne a druha se preklopi do zivota ve Stalagu a "soudniho" procesu. Cele to tak pusobi spravne multifunkcne, zima byla skutecne autenticka a k tomu Bruce Willis. Skoda, ze to cele infikovala tradicni CZ produkce a herecky sbor, diky cemuz to automaticky ztraci kvalitu a body v hodnoceni. 6/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo tento film zožal také negatívne reakcie a prečo tak brutálne prepadol. Podľa mňa to bolo zapríčinené zlou propagáciou. Dnes sa na filmy z druhej svetovej už moc nechodí, takže ich točenie predstavuje dosť veľké riziko. Od vyššieho hodnotenia ma odrádza fakt, že som na film pomerne rýchlo zabudol a že nezanechal vo mne žiaden pocit katarzie, o ktorý sa na konci pokúšal. Slušná komercia s výraznými hercami, ktorá vynikne viac v kine, ako v televízii. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, další film z prostředí války, což mě moc nebere. Ale tohle bylo vlastně trochu jiné. Nebylo to o tom boji, ale spíše o pocitech, o lidech, a to se mi líbilo mnohem více! Za druhé: oba, jak Bruce, tak Colin, mě překvapili. Na Colina mám jistou averzi od doby, co se objevil jako Alexandr Veliký. Jeho teploušský zjev a blonďaté vlasy mě fakt neohromily, ale tady to bylo o něčem úplně jiném a mnohem, mnohem lepší! Taky Bruce nehrál svou úplně typickou postavu. Příběh určitě zaujme. Celkově je to fajn a povedený film. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní válečný snímek ze zajateckého tábora s překvapivě nevýrazným Colinem Farellem totálně zastíněným mnohem zajímavější postavou Bruce Willise. Namísto akce však dostáváme atmosférické drama ze zajateckého tábora kde se neválčí zbraněmi, nýbrž vůlemi. Kdo nakonec zvítězí je asi předem jasné, ale i přesto umí film budovat napětí. Patosu se nevyhneme, typicky americkému konci taky ne, ale i tak rozhodně stojí Hartova válka za zhlédnutí. Btw, docela mě překvapilo, kolik na filmu vlastně spolupracovalo Čechů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)
  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)

Reklama

Reklama