Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, bavil jsem se o moc vic, nez kdyz sem film videl poprve. Je fajn, ze dejova linie je vicemene stejna, jako v Coppolovo verzi, az samozrejme na spoustu drobnejch az vetsich odlisnosti, coz zrejme zpusobil mensi rozpocet filmu. Co se tyce hercu, Mel Brooks jako Van Helsing potesi a Leslie je obcas neskutecne trapnej a silene se xichti, ale misty hraje fakt slusne, ze ma dokonce naky to charisma. No a musim zminit Petera MacNicola, kterej se zrejme prastil do hlavy a myslel si, ze je Jim Carrey. Jinak celkove tu jsou naky perfektni vtipy, spousta docela slusnejch a dalsi spousta nevtipnejch, ale k vylozene trapnejm to casto nastesti nesklouzne. Taky musim tvurce pochvalit za solidni, misty skutecne drobet hororovou atmosferu. Ackoliv ma Leslie lepsi parodie, tahle se urcite v jeho filmografii da zaradit mezi ty zdarilejsi, lepsi 3*. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení (zvlášť u těch, s kterými se jinak obvykle shoduji) mě tu lehce překvapuje...není to dokonalé dílo, ani dokonalá parodie, ale velmi zábavný film, který naprosto přesně imituje jak Coppolova Drákulu, tak i onu černobílou perlu z roku 1931 s famózním Belou Lugosim. Některé scény vytahuje za uši, jiné přepracovává, jinde parduje celý žánr. Stylem humoru je zde Brooks velmi blízko Mladému Frankensteinovi, čili není to taková řacha jako Spaceballs, ale pořád výborný. Pár hloupých fórků a opakující se kulisy se hravě schovají jen za Harkera vrážejícího kůl do Lucyina srdce :-) ()

Reklama

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Júj, ďalšie prznenie svetovej klasiky od mrzáka-spisovateľa. Tu sa musí aj samotný Drááácula obracať vo svojej zemou naplnenej truhle. Viac-menej Nielsen je zárukou nevkusného amerického absurdného humoru a jeho hlava digitálne uložená na telíčko lietajúceho potkana mi zostane naveky uložené v mozgových bunkách. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

I když se to dalším Brooksovým parodiím (Spaceballs, Robin) neblíží ani k patám, tak aspoň ty dvě * dát musim. Protože u scén zabíjení Lucy a tanec před zrcadlem sem se chechtal jak málokdy. Jinak je to bohužel docela zdlouhavá nuda a pokaždý, když se objevil přehrávající Peter MacNicol, měl sem chuť ho narazit na kůl. Leslie bohužel ani z 10% nedosahoval charizmatu Bely Lugosiho, což je přecejen potřeba, i když je to jenom parodie. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nech už hrá kdekoľvek, nech hrá kohokoľvek, Leslie Nielsen je jednoducho Leslie Nielsen. Lacné vtípky váľajú celý film na hranicu stupidity, ale komu to prekáža? Vám snáď áno? Mne nie! Nečakajte prvotriednu, britskú komédiu. Nečakajte skrátka nič. A ak sa nebudete zamýšlať nad každým, sebamenším nedostatkom, ručím vám za kvalitnú zábavu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama