Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (282)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak toto opravdu neberu. Po napínavé jedničce a ucházející dvojce je tato SCI-FI pro mě velkým propadákem. Sřídající se scény z dvou různých prostředí jsou sice vymyšleny dobře, ale uvítal bych více těch ze samotného bludiště Kostky než z dispežingu. Děj tak ztrácí napětí a nutno říci, že ti 2 hlídači (nebo jak je nazvat) jsou nuloví herci. No a pak na scénu přichází ten šílený machýrek, kapitán nebo jakou měl hodnost ten vůl? S ním a s jeho kecy jde děj po přímé ose prudce dolů. 1 hvězda snad jen ve vzpomínce na originální jedničku. 20% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem viděl před 7 lety a naprosto nic si z něj nepamatuji. Kostka je dílo, kde byl už druhý díl navíc a jen se chtěl svézt na vlně staršího kolegy. Příběh je zde naprosto žalostný. Postavy jsou krajně nesympatické a marně hledáte někoho, komu byste mohli alespoň trošku fandit a ve výsledku tak pouze doufáte v bolestivou smrt všech zúčastněných. Jednotlivé místnosti a pasti v nich jsou bohužel po chvíli strašně stereotypní a nudné. Dojem zachraňuje několik explicitních záběrů poprav. Film docení pravděpodobně pouze milovníci předešlých 2 dílů. [27 %] ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Po hyperšpatné dvojce je Cube Zero vcelku příjemným překvapením, ale velice dobré jedničce, která by si ze série jediná zasloužila označení "kvalitní horor", pořád nesahá ani po kolena. Parta nechápajících lidí v kostce tu tentokrát hraje podružnou roli a hlavním postavou jsou dva obslužní technici najatí "těmi nahoře" na to aby testovací subjekty pozorovali a zaznamenávali jejich činnost... aniž by ale pořádně věděli co a proč vlastně dělají. Dokud jde jen o tohle, všechno funguje skvěle, napětí by se sice nedalo tak docela krájet, děj je spíše hloupý než chytrý, ale je to vcelku fajn, v jednu určitou chvíli dokonce hodně fajn horor. Pak se ale na scéně ukážou doteď tajemní "ti nahoře"... a všechno jde o háje, protože z hororu se film rázem posouvá do neskutečně cheesy céčkové skoroparodie s uberšílenými jednookými padouchy a nesmrtelnými cyborgy (odstranitelnými pouze kopancem do varlat). Naštěstí film i potom, přes vzrůstající demenci scénáře, spěje ke svému závěru dostatečně rychle a na konci přichystá i jedno milé pomrknutí na pamětníky jedničky. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tak a o kostce známe skoro vše. kromě toho kdo jsou ,,ONI" a proč?. teď již víme, že jsou tu i zaměstnanci, kteří musejí za každé situace zachovat klid. no a dozvíme se (na konci), kde je owen. jednička se mi líbila. nula není ve způsobech smrti tak překvapivá, což je škoda, protože o zvláštní a zajímavou smrt tu má jít především. mělo to asi dohnat rozvinutí příběhu do reality. sice to není nuda, ale nevím, radši to zkusíme jinudy! ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pôvodná kocka bola lepšia, atmosferická záležitosť dobre napísaná a zfilmovaná. V druhom dieli sme mohli vidieť neschopnosť režiséra, pojať príbeh tak jednoducho a stručne, že sa v ňom divák postupne začal strácať. Tretí diel je už trochu iná káva. Postavy aj keď sú síce otravné, príbeh dostáva novú šancu k rozvoju a režisér pridáva nové dialógy. V porovnaní s prvým dielom je to krok späť a tvorcovi rozhodne nerobí hambu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)

Reklama

Reklama