Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Recenze (387)

rgrohol 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, moc hezky natočený film o světě rockové hudby, kde pivo teče proudem, drogy se berou ve velkém, život je jeden velký mejdan a holky jsou jen rozptýlením. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem zalitoval, že jsem neprožil 70-á léta v Americe. Vlna vzdoru, rock-and-rollu, volnomyšlenkářství a nádherného zbožňování svých hudebních idolů, kde však i ty jsi měl šanci na bodování . Film plný silných a opravdových citů, kdy peníze byly důležité, ale hudba jediná opravdová. Další neprávem opomíjený film, který tak bohužel zůstal pouze na "pokraji slávy". Škoda !!! Pro mě jasných 5 hvězdiček. ()

IBBY 

všechny recenze uživatele

...kdy už se proboha zavede šestá *? (třeba za ojedinělý pocit blaženosti při sledování filmů...nebo za pocit že takhle nějak by to člověk chtěl kdysi mít...nebo zkrátka za pocit že přesně ví O ČEM to celé je...pro nás v určité době narozené tedy především o svobodě) ...prozatím nejsem schopna říct víc než že to byla naprosto famózní jízda...vcuclo mě to a pak vyplivlo a já myslím že zatím nejsem tak úplně celá zpátky... ()

simon84 

všechny recenze uživatele

srdcová záležitost. Tenhle film můžu prostě vidět 100x a stejně se neomrzí. Skvělý příběh, skvělá hudba, výborná a nádherná Kate Hudson... 70. léta v USA museli být docela zajímavá. Edit: tenhle film chci videt na smrtelne posteli, dokoukat, zavrit oci a zemrit s usmevem na tvari... tak dobrej je. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý náhled do života rockové kapely let 70. Přes svou délku (viděl jsem režisérskou verzi) jsem se vůbec nenudil. Ten film snad nemá hluchá místa a vlstně je v něm všechno, co bych od tohoto žánru očekával. K tomu navíc dost přesné herecké obsazení - skvělá Frances MsDormand ("Tvá matka mě opravdu vyděsila"), neskutečně sexy Kate Hudson, Anna Paquin. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

..."takže Russelle, co miluješ na muzice?" "V první řadě: všechno!" Jo, tak přesně takhle (mi) to sedí! Biják, ke kterýmu jsem přišel úplně náhodně v tývce a pak nejmíň hodinu držel chcaní, protože od toho nešlo odejít:) Sex, drugs and R´n´R, sice v takovém mile učesaném pojetí, ale zato ještě se skutečnou lidskou radostí, bez tuny pozlátek a pozerství dnešního celebrity show. ()

Punkey 

všechny recenze uživatele

Novinář, který jede s rockovou kapelou na turné, aby o ní napsal článek pro časopis Rolling Stone. Hmm super, jako fanoušek rockové a metalové hudby, mám takové filmy rád. Roku 1973 sledujeme kapelu Stillwater a jejich 15letého fanouška lomeno novináře na turné po státech. Více než dění na pódiu sledujeme kapelu ze zákulisí. Nesmí chybět, rozpory v kapele, úlety na párty, párty samotné, prostě sex, drogy rock´n roll. Je to rocková jízda se vším všudy včetně groupies, nešťastné lásce, pokusu o sebevraždu, budování nových vztahů, zrady a přátelství. ()

Johnny 

všechny recenze uživatele

Základom filmu je iste výborná hudba - no ale v príbehu o rockovej kapele je to pochopiteľné. Lenže tento príbeh má k tomu vynikajúci scenár o chlapcovi - novinárovi vo víre showbusinessu. Netradičný nápad a veľmi, veľmi vydarený film. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Na pokraji slávy je jasným důkazem,že Cameron Crowe je geniálním režisérem.Teď ještě onen potenciál zúročit a nemrhat ho na takových sračkách jako Vanilkové nebe nebo Elizabethtown... ()

jirkis 

všechny recenze uživatele

Žít tak v roce 1973 by mohlo být velice zajímavé :-) Věrný obraz sedmdesátých let se skvělým výběrem muziky. Jsem rád, že jsem se mohl alespoň na chvíli ponořit do té doby ;-) 4* ()

Clu 

všechny recenze uživatele

Jako příjemně atmosferický zážitek s rockovou kapelou 70. let to funguje. Jako film moc ne. Přijde mi, že nedokáže srozumitelně vykreslit motivace postav, ani význam jednotlivých scén. Hlavní hrdina je se svou neurčitou mlčenlivostí opakovaně prokládanou "sladkým" úsměvem příliš nečitelný. Penny Lane je dokonce úmyslně matoucí. A matka je pro změnu otravně přehnaná. Vážně míněné části vyzní neurčitě komicky, úmyslný humor naopak poměrně lacině. Poselství film ale předal a to subtilněji než The Boat That Rocked. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Toto je presne film na blbú náladu. Skvelé zlaté časy, keď sme aj my ako puberťáci neriešili nič iné ako hudobné idoly zo západu. A tu môžete zhliadnuť v postave Williama svoje detské sny o rockovej brandži v podstate naživo. A sprevádzať vás bude na spapanie Kate Hudson a poctivá muzika rokov sedemdesiatych.. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Jako člověka odkojeného rockovou hudbou mne asi tento snímek nemohl zklamat. Zábavný odpočinkový film s mnoha odkazy, dobrou muzikou a profíky Frances McDormand a Philipem Seymourem Hoffmanem ve vedlejších rolích...75% ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu na mě přišla taková nostalgie po těch časech jako kdybych je snad sám zažil. Hořkosladká, nepodlézavá a přece strašně láskyplná pocta době, kdy rock'n'roll byl ještě mladý, lačný a naivní a zároveň už o svojí bezprostřednost začínal přicházet a probouzel se do těžké kocoviny. Asi je to trochu idealizované, ale krásně a působivě, o čemž svědčí i to, že při dvouapůlhodinové stopáži a hodně rozvolněné příběhovosti mi to uteklo jako nic. Stačilo jen trousit jména tehdejších stars, maximálně zahlídnout Davida Bowieho zachumlaného do kabátu a člověk byl uprostřed dění s pocitem, že ve vedlejším hotelovém pokoji fakticky právě jamujou třeba Plant s Pagem. Navíc je tu spousta nehledaně vtipných momentů, viz scéna ve vibrujícím letadle nebo hrubé podcenění padesátiletého Micka Jaggera. Ten, koho rocková muzika nechává chladným, se možná mohl nudit, ale já volám: paráda! ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Brilantní. Samozřejmě jako zastánce a velmi ortodoxní posluchač rockové muziky vychválím hudbu ve filmu a také herecké výkony jak mladého zapáleného redaktora, tak členů kapely a účastníku turné, jelikož se do svých rolí perfektně vžili. Také opravdu velmi cením příběh, který ukazuje lidem, jak žily rockové kapely v 80. letech, a dost podobně, avšak ještě více šíleně si představuji turné kapel v těchto dobách, muselo to být něco neskutečného a velmi silně emotivního, jak po dobu s kapelou, tak při loučení po dojetí toar. Každopádně časopis Rolling Stones měl rozhodně o čem psát, jelikož všude a všude byl rock n' roll. Ach to byly časy... 95% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Ruseelle, ta kytara je spalující, fakt spalující :-). Jelikož mám muziku od srdce rád, Croweva ranná tvroba, kde se old school vypalovačkami nešetří mně vždycky bavily, tady se to navíc točí kole muziky i dějově a celý Almost Famous je v s přimhouřením oka jedno velké turné pohledem patnáctiletého reportéra, kterého se vší vervou a nadšením ztvárnil Patrick Fugit. On se casting Croweovi povedl celkově na jedničku. Billy Crudup, Jason Lee, Phillip Seymour Hofmann, Frances MCDormand, Zooey Deschanel, Kate, Hudson, Anna Paquin, uffff. Almost Famous má supr energii, která vás za ucho přetáhne na svou stranu a odpustíte mu nějaké to hezky zahrané klišé. Dnes jsem viděl prodlouženou verzi, která je o cca 40 minut delší než kinoverze, kterou jsem viděl před dvaceti lety, takže nedokážu říci, která je lepší. Dovolím si ale tipnout, že tahle rock´n ´rollová romantika neurazí ani na jeden způsob. 85% P.S. Kate Hudson nikdy nebyla lepší. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Kurvy, chlast, chlebíčky, nostalgie, ideály a sedmdesátá léta se všemi jejich cnostmi a neřestmi zidealizovaným pohledem 15letého skautíka. Žádné na sílu tlačené dramatické zvraty, jenom čiré poblouznění a vyznání se z lásky ke klasickému rocku. Hodně uživatelů zde píše, jako o nejlepším Croweho filmu….nevím….každopádně z něj je cítit, že byl dělaný s láskou k tématu. ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo co?! Znudena zdegenerova mladez, hromada vypaplanych hlav, rychleho sexu a debilnej muziky - zeby som toko zostarol, alebo to ide vsetko dolu vodou? Kazdopadne je tento kibel hnoja nepozeratelna zlatanina a s manzelkou sme zvladli asi tak 3/4 hodinu, nez sme to definitivne vzdali. Ked do pol filmu to ide od piatim ku styrom, uz to druha polovica nespasi. ODPAD ()

Reklama

Reklama