Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem od tohohle filmu čekal víc. Přeci jen hodnocení nad 80% už je něco neuvěřitelnýho a navíc když jsem si přečet, že Kramer natočil jednu z nejoriginálnějších gangsterek poslední doby, čekáte přeci jen něco -výjimečného-. Paul Walker si po x letech dokázal vybrat pořádnou roli a Karel Roden byť v další roli zápornýho rusáka je taky dokonalej. Pro tu čtvrtou hvězdičku si film došoural za nejgeniálnější závěrečné titulky co jsem kdy viděl. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení roku 2006. Není to dokonalé, obzvlášť ve scénáři je pár momentek, kdy je z psaného písma patrné protahování, občasná demence postav a spousta rádoby náhodných situací. Jenže všechny chyby dokáže Kramer zamaskovat svými režijními dovednostmi. To, co předvádí se svým nuzným rozpočtem je k neuvěření. Když jsem blahořečil Crank za přístup tvůrců k pojetí a nářezovosti záběrů, tak reřisér Running scared je ještě o kus dál. Geniální střihové montáže (nálet kamery do brýlí? Yeah, man, thats cool), brilantně zvládnutá akce a především nápady, jež dělají mnoho. Kariéru tohohle týpka budu sledovat ostřížím zrakem. P.S. nejlepší reklama na Mastercard, kterou je možné objevit na trhu. :) ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zkurveně pekelná, temná a syrová jízda zprostředkovaná díky zkurveně dobrému režisérovi jménem Wayne Kramer. A taky si kurva myslím, že by se od Kramera měl něco přiučit ten druhej zkurv...jo Tonny Scott, protože Kramer ty své zkurveně rychlé střihy umí udělat tak kurevsky dobře, že z toho člověk nemá náběh na epilepťák, ale dobře, a tím myslím kurva době, se u toho naopak baví. Celé vyznění příběhu, stejně jako u zkurveného Scottova Man on fire , pokurvil ten mírně gay konec...ale jinak zkurveně pekelná, temná a syrová jízda...ale to už se kurva opakuju...tak se na to kurva koukněte, jasný?! ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Po pár rokoch som sa k tejto naspeedovanej hystérii opäť vrátil a musím skonštatovať, že je to stále len naspeedovaná hystéria s pár svetlými momentami. Asi to teda bude "postmoderná variácia na film-noir", ale pripadá mi až otravne preexponovaná. Taký, za adrenalín sa schovávajúci afekt. Do najlepších kúskov Tonyho Scotta to má ďaleko; ten totiž vedel, že aj ono naplňovanie žánrových škatuliek alebo experimentovanie s formou skrz zbesilý a pritom stále sofistikovaný štýl musí mať hlavu a pätu. "Running Scared" je vizuálne uhrančivý guláš bez vnútornej organizácie, ktorý ani po druhej projekcii nenesie známky vyšších ambicií. Škoda. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Paul Walker konečně uhodil hřebíček na hlavičku, když si plácnul s Waynem Kramerem. Running Scared nabízí za málo peněz hodně nadávek, brutality a necenzurovaných dějových zvratů. Jestli máte chuť na stoprocentně politicky nekorektní a mírně old school zábavu, která umí být proklatě "eye-candy", pak byste se neměli nechat odradit českým názvem, ani ex-slušňákem z Rychle a zběsile a poctivě si stoupnout do fronty. A pokud nevěříte, stáhněte si třeba trailer a pak si to peklo představte v pečlivě dávkované dvouhodinové verzi. Tohle není bezkoncepční Domino. Wayne Kramer ví jak dojet do cíle se spokojenými cestujícími, i když je fakt, že tu poslední zkratku si odpustit mohl, ale na klopýtnutí má čas od času právo každý. (90%) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Film se točil i v Praze, jež se musela tvářit Americky. Autobusové nádraží Florenc se například proměnilo v americké přelepením nápisů na cedulích. (Siriuss)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama