Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Toy Story je film,který odstartoval éru 3D animovaných filmů a taky filmem,kterým započala krize klasických 2D animáků.Na rok 1995 je animace neuvěřitelná!Věřím,že tehdy to byla velká revoluce.V kině jsem zhlédl až neméně povedenou dvojku,tohle jsem viděl asi pětkrát v televizi.Základní kámen úspěchu Toy Story bych hledal ve výborném scénáři,skvělých postavách (nejen Woody a Buzz,ale i skvělé vedlejší postavy jako pan Brambůrek nebo T-rex) a hlavně díky neuvěřitelnému nadšení,se kterým byl snímek natočen.Lidi z Pixaru zkrátka své práci rozumí,dělají ji skvěle,ale hlavně je to strašně baví.A to je strašně důležité.Od premiéry filmu uplynula už velká spousta času,ale i přesto se stále řadí mezi nejlepší animáky všech dob.A to už o něčem svědčí. 95 % ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Sám bych na to nekoukal, takže to hodnotím podle toho, jak moc dobrý je tenhle film pro děti. A pro ně je super. Oživlé hračky jsou fajn nápad už od dob H. Ch. Andersena a pak Hermíny Týrlové. Woody, Buzz, pan Brambora a vůbec všechny postavy jsou osobité a celé to dobře ubíhá. A když si k tomu přidáte adekvátní humor, (na svou dobu) luxusní animaci a soundtrack Pavla Bobka, máte perfektní animák. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Dobré tak akorát pro děti a já už tuto kategorii nesplňuji, tudíž na mě tento snímek nemohl tak zapůsobit jak si kladl za cíl. Kvalita tam ale je a animace je pěkně udělaná. [6/10] (Pixar Animation, Walt Disney) (Technicolor /// Produkce: Bonnie Arnold, Ralph Guggenheim /// Scénář: John Lasseter, Andrew Stanton, Peter Docter, Joe Ranft, Joss Whedon, Joel Cohen, Alec Sokolow /// Hudba: Randy Newman /// Nominace na Oscara: Randy Newman (hudba), Randy Newman (píseň), Joel Cohen, Peter Docter, John Lasseter, Joe Ranft, Alec Sokolow, Andrew Stanton, Joss Whedon (scénář)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

I kdyby to nebyl první celovečerní kompletně digitálně animovaný film, zasloužil by si absolutorium. Má totiž také velice dobře napsaný scénář, jehož základem sice je moralita, ale rozhodně nečekejte disneyovsky prvoplánovou nudu. Tohle je úžasně hravý gejzír nápadů a drobných vtípků, který se ovšem nebojí ani chvílemi zvážnět. A od té doby Pixar jede... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je maratón Bondoviek ukončený, je na čase otvoriť nový filmový maratón. A čo urobiť lepšie, než si pripomenúť všetky filmy od jedného z najlepších filmových štúdií na animované filmy - Pixar? A najmä, nakoľko sa v januári k nám dostane nový Pixar film s názvom "Coco", príde mi to ako dobrý nápad si všetky tieto filmy pripomenúť a zakončiť ho s ich filmovou novinkou. Myslím si, že je to dobrý nápad, takže poďme na to. A ako lepšie začať, než ich prvým animovaným filmom a súčasne aj prvým veľkým filmom v počítačovej animácii - "Toy Story." Neviem čo by som už o tom mohol povedať, čo už nepovedali všetci ostatní o tomto filme. Tento film veľmi ovplyvnil filmový priemysel. V rámci tvorby príbehov, postáv a kreativity. Pixar sa nikdy nebránili posúvať hranice a byť originálni. A nielen v prelomovej animácii. Sú tu skvelé postavy. Woody a Buzz sú skvelí. Veľmi dobrí sú keď bojujú jeden s druhým a rovnako skvelí sú, keď sa z nich stanú najlepší priatelia. Funguje to skvele. Najmä preto, že ich vzájomná rivalita, hoci sa súčasne snažia byť dobrí hrdinovia so svojimi zásadami. Plus čo je skvelé je fakt, že Buzz narozdiel od ostatných si myslí, že je skutočným vesmírnym policajtom a verí v to celým srdcom. A keď zistí, že je iba hračkou, tak zrazu má pocit, že všetko je už nepodstatné. Hoci pre Woodyho je najpodstatnejšie sa vrátiť k Andymu. Lebo ho nemôže nechať samého. A vidieť Andyho ako smúti za svojimi obľúbenými hračkami je silné. Animácia sa podľa mňa po rokoch stále dobre drží. Asi s výnimkou dizajnu ľudí a psa Scuda. Inak je to super. Tie hračky a celá Andyho detská izba vyzerá absolútne uveriteľne a reálne. Hudba mi miestami úplne nesedí a možno by to bez nej fungovalo lepšie, no ako celok je to podľa mňa animovaná klasika. A iba jeden film dokázal byť prvý v tom, aby priniesol nové filmové médium na svet. Ak ste Toy Story nevideli, tak si myslím, že to určite dobehnite. Nemyslím si, že by ste boli sklamaní. Hodnotenie: A ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Šéf týmu pracujícího na Příběhu hraček a zároveň režisér John Lasseter neměl s tvorbou delších filmů žádné zkušenosti a psaní scénáře mu tak činilo obrovské problémy. Nakonec byl dokonce nucen absolvovat spisovatelský rychlokurz. (Divočák)
  • Jedním ze zvažovaných názvů filmu byl titul "You Are a Toy", v překladu "Jsi hračka". (novoten)
  • V scéne, kde sa Buzz (Tim Allen) lúči s Woodym (Tom Hanks), zdvihne Buzz ruku so spojenými prstami na oboch stranách dlane, čo je pozdrav zo seriálu Star Trek (od r. 1966), tzv. Vulcan salute. (YoZo8)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno