Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové svěží jak Ali Larter, dějem přímočaré, jen občas se zákrutami jak severoamerická železnice, snadné jak tenkrát na západě vyloupit banku a hlavně funkční ať psanými či nepsanými zákony nebo slovem chlapa znamenajícím totéž co jeho činy. Celkově nenadchlo ani neurazilo, ale kvůli trojlístku Farrel-Macht-Dalton, For Me lehce nadprůměrné. Jinak se shoduji s alunou v postřehu o podobnosti dvou z herců, což jsem si nezávisle uvědomila u scény v žaláři. Jak asi Dalton snáší nemilosrdné plynutí času při pohledu na Colina, coby svého následovníka i konkurenta. Asi dobře, když si do čuně nakonec nedali, naopak se elegantně parťácky dohodli. No jo Střelci a nejen jako pistolníci.;-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatné to zas nebylo, i když Colin Farell mě v roli desperáta Jesse Jamese moc neseděl-představoval bych si tam někoho se syrovějším výrazem, prostě nějakého "COOL" drsňáka. Ale ten by se zas do takovédleho filmu spíš komediálně zaměřeného nehodil.. Ostatní herecké výkony? Nikdo mě vyloženě nenadchnul a nikdo na sebe nedokázal upoutat větší pozornost ze které by si pak budoval to svoje teplé místečko.. Ani Ali Larter ani Timothy Dalton..Co ještě byl úlet tak zajisté populární písnička od Mobyho tu bych tu vážně nečekal:-)) Jinak tento snímek byl na western dost vtipný-což moc nemusím, efektivní, napínavá a svižná podívaná (někdy přetažená za nos) to v určitých momentech také byla, zejména těsně ke konci při posledním vyloupení banky, pak samotné Jamesovo zatknutí a samozřejmě nakonec i s krásným hapíkem. Jednotlivé triky a akční scény, zná už westernový divák nazpaměť a to z kolika jiných westernových filmů, a to i daleko lepších.. Takový průměr nevyhledávám ale když už nic není a je chuť i nálada tak se rád podívám. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jesse James (Colin Farrell) se se svými přáteli vrací zpátky domů z občanské války. Všichni si už touží od boje odpočinout, a stát se opkojnými farmáři, oženit se, mít kupu dětí, a tak, znáte to. Ale po návratu zjišťují, že to asi nebude tak snadné. Železniční společnost chce právě přes jejich pozemky vybudovat železniční trať, vedoucí přes celou Ameriku. A takové zacházení si Jesse s kolegy nenechají líbit. Neváhají pro ochranu svých pozemků, a pozemků sousedů nasadit život, a obírají železniční společnost kde můžou - bohatým berou a chudým dávají. Není divu, že si toto železniční společnost nenechá líbit ... Americký Jánošík. Nic víc, nic míň. Kromě skvělého (jako vždy) Colina Farrella v hlavní roli Jesse Jamese ještě uvidíme například Scota Caana, Kathy Batesovou nebo Ali Larterovou. Jinak jde o tuctový film, který kromě výkonu Colina Farrella nezanechá žádné hlubší zážitky... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono je fuk, či Colin Farrell hrá vojaka, komiksového gaunera, policajta alebo pištoľníka Jessieho Jamesa, svoju robotu si odvedie vždy na dobrú známku. Horšie to už býva so samotnými filmami, ktoré sa kvôli scenáru a réžii stávajú priemernými záležitosťami. Je tu síce humor, láska, akcia aj napätie prameniace z toho, že to nemôže skončiť dobre, ale inak nudné i na nedeľné poobedie. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jó, Jessy ženu svou tady nechal ubohou a tři děcka, říkám vám…“ Takhle úplně přesně to asi nebylo, že milé děti. Moderně zpracovaná naivně newesternová pohádka o kovbojském Robinu Hoodovy aka sladkém Colinu Farrellovy, který se bouří, drandí na koni, loupí, střílí a miluje. Co už taky chcete čekat od chlápka, v jehož repertoáru najdeme kousky jako komedie s Pauly Shorem, Robinem Williamsem, Martinem Lawrencem nebo santaclausovské rodinné drama…………..no určitě ne důstojného pokračovatele odkazu Johna Wayna. Je to tak, Mayfieldův Jesse James svým způsobem przní nesmrtelné mýty o jednom z nejpopulárnějších divokozápaďáků, ale když už člověk ví, do čeho jde, Psanci Ameriky mohou celkem slušně pobavit……nebo tak to alespoň bylo v mém případě. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • V titulkoch je uvedené použitie záberov z filmu Maverick (1994). Ide o krátku scénu s parníkom, keď sa Jesse (Colin Farrell) a Zee (Ali Larter) snažia dostať na Floridu. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v druhém největším státě USA - Texasu. (rawboy)
  • Colin Farrell (Jesse James) zvládol väčšinu akčných scén bez záskoku kaskadéra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama