Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dvojka ma v mych ocich velke stesti, ze jsem ji videl jeste driv nez jednicku, takze jsem si nemohl vsimnout tech opakovanych vtipu. Tehda jako velke dite jsem se rezal smichy a asi bych nemohl dat jinak nez pet hvezd. Postupem casu musim byt o neco strizlivejsi, ale i tak mam dvojku radsi nez jednicku. To pro jeji zamereni na sci-fi, zejmena na Star Trek (Shatner dela pulku filmu a nechybi tu ani Enterprise!). Jinak docela ocenuji Novu, ze v roce 2009 dala film s puvodnim dabingem, ackoli pred par lety byl film predabovan. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dva roky po úspěšné parodii Připoutejte se prosím! přišlo do kin pokračování, na kterém se však už nepodíleli bratři Zuckerové a Jim Abrahams, ale zase se vrátilo prakticky celé hlavní herecké obsazení: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Peter Graves a spolu s nimi také několik herců ve vedlejších rolích. Základní kostra příběhu je prakticky totožná jako v přechozím díle, Ted Striker (Robert Hays) se opět kvůli své lásce Elaine (Julie Hagerty) dostane nečekaně na palubu a poté je okolnostmi donucen usednout do křesla pilota a zachránit pasažéry raketoplánu, který míří na Měsíc. Debutující režisér a scénárista v jedné osobě Ken Finkleman se snažil zachovat duch předchozího dílu, což ovšem způsobilo, že se některé gagy opakují či jsou v jisté podobě recyklované, takže snímek místy působí málem jako parodie na parodii, naštěstí Ken přidal také spoustu nových vtipů a situací, takže v konečném výsledku je to docela zábavný mix. Hlavní herci podávají v zasadě stejně herecké výkony jako v případě jedničky, z nováčků samozřejmě je nejvíce zapamatovatelný kapitán Murdock v podání Williama Shatnera (ano i na Star Trek dojde). Připoutejte se prosím! 2 je tak sice o něco horší než první díl, ale pořád se jedná o kvalitní a zábavnou parodii, tentokrát však více zaměřenou na žánr sci-fi. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem první díl poprvé viděl ani ne 24 hodin před zhlédnutím tohoto filmu, můžu tedy ještě živě porovnat oba díly. Předem říkám - Finklemanovi se podařilo přiblížit ke stylu humoru Z-A-Z, ale i když se snaží a druh humoru je podobný, tato legendární trojka má přeci jen trochu jiný rukopis, který každý pozná. Humor je ve druhém dílu možná ještě ujetější, ale je to na úkor vtipnosti. Tento film je vlastně jedička přes kopírák. Mnohé scény, co byly už minule, se opakují (nebo se na ně navazuje), ale už to na mě chvílemi nepůsobilo tak vtipně. I tak to nebylo zlé. První díl byl sice o dost lepší, ale i tady jsem se dobře bavil. Je pravda, že zhruba prvních 40 minut filmu se objevuje dost trapných nebo nevtipných gagů (když už je tam něco vtipného, je to jen na takové pousmání či lehké pobavení, žádný výbuch smíchu), ale ve druhé půlce se to zlepší. Ve druhé polovině filmu je to totiž zase pořádná jízda, chvílemi ovšem trochu nevyrovnaná. První půlka byla tak za dvě hvězdičky, druhá za slabší čtyři. Herecké obsazení se od minulého dílu moc nezměnilo, sice zmizel Nielsen, ale některé původní postavy se na plátně aspoň mihnou. Pro mě byl tentokrát nejlepší postavou filmu znovu výborný Lloyd Bridges (ale i tak byl v prvním dílu lepší), bohužel kapitánovi nebo bláznivému dispečerovi Jacobsovi (který byl v tomto díle občas docela trapný) humor ubyl, z nových postav mě nikdo nějak zvlášť nezaujal, v jedničce byly lepší charaktery. Milým překvapením byl jen William Shatner. No v konečném součtu dávám tři hvězdičky (které jsou blízko tři a půl), ale jak už jsem napsal - na první díl to nemá. Sice jsem se chvílemi docela dobře bavil, ale ještě popřemýšlím, zda to nastálo zařadím do své filmotéky, což jsem u prvního dílu nemusel - ten tam šel automaticky! ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Skvelá, skvelá paródia. Ako 11 ročný som sa pri prvom vzhliadnutí veľmi bavil. "Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Predovšetkým skvelá paródia aj na 2001: Vesmírna odysea. ") ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Ted Striker?" "Znáte ho?" "Neznám. Vlastně byli jsme jako bratři, než přišlo Macho Grande." Mohl bych tady napsat že je dvojka prachsprostou kopií jedničky, od zápletky až po recyklované vtipy, ale zároveň bych musel přiznat, že je to povedená kopie. Ken Finkleman od ZAZ se scénářem obšlehl i tu absurdní nadsázku, a v rámci parodií natočil nadprůměrný kousek. Stejně jako u prvního dílu ale platí, že na nadčasové Bláznivé Střely 1 & 2 a 1/2 & 33 1/3 film hodně ztrácí, a humor postupem doby výrazně zestárl. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama