Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Ted Striker?" "Znáte ho?" "Neznám. Vlastně byli jsme jako bratři, než přišlo Macho Grande." Mohl bych tady napsat že je dvojka prachsprostou kopií jedničky, od zápletky až po recyklované vtipy, ale zároveň bych musel přiznat, že je to povedená kopie. Ken Finkleman od ZAZ se scénářem obšlehl i tu absurdní nadsázku, a v rámci parodií natočil nadprůměrný kousek. Stejně jako u prvního dílu ale platí, že na nadčasové Bláznivé Střely 1 & 2 a 1/2 & 33 1/3 film hodně ztrácí, a humor postupem doby výrazně zestárl. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dvojka ma v mych ocich velke stesti, ze jsem ji videl jeste driv nez jednicku, takze jsem si nemohl vsimnout tech opakovanych vtipu. Tehda jako velke dite jsem se rezal smichy a asi bych nemohl dat jinak nez pet hvezd. Postupem casu musim byt o neco strizlivejsi, ale i tak mam dvojku radsi nez jednicku. To pro jeji zamereni na sci-fi, zejmena na Star Trek (Shatner dela pulku filmu a nechybi tu ani Enterprise!). Jinak docela ocenuji Novu, ze v roce 2009 dala film s puvodnim dabingem, ackoli pred par lety byl film predabovan. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dva roky po úspěšné parodii Připoutejte se prosím! přišlo do kin pokračování, na kterém se však už nepodíleli bratři Zuckerové a Jim Abrahams, ale zase se vrátilo prakticky celé hlavní herecké obsazení: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Peter Graves a spolu s nimi také několik herců ve vedlejších rolích. Základní kostra příběhu je prakticky totožná jako v přechozím díle, Ted Striker (Robert Hays) se opět kvůli své lásce Elaine (Julie Hagerty) dostane nečekaně na palubu a poté je okolnostmi donucen usednout do křesla pilota a zachránit pasažéry raketoplánu, který míří na Měsíc. Debutující režisér a scénárista v jedné osobě Ken Finkleman se snažil zachovat duch předchozího dílu, což ovšem způsobilo, že se některé gagy opakují či jsou v jisté podobě recyklované, takže snímek místy působí málem jako parodie na parodii, naštěstí Ken přidal také spoustu nových vtipů a situací, takže v konečném výsledku je to docela zábavný mix. Hlavní herci podávají v zasadě stejně herecké výkony jako v případě jedničky, z nováčků samozřejmě je nejvíce zapamatovatelný kapitán Murdock v podání Williama Shatnera (ano i na Star Trek dojde). Připoutejte se prosím! 2 je tak sice o něco horší než první díl, ale pořád se jedná o kvalitní a zábavnou parodii, tentokrát však více zaměřenou na žánr sci-fi. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě to stejné + krátké a dost nudné soudní přelíčení. Tedy ještě cesta do Chicaga byla nahrazena cestou rovnou na Měsíc, abych byl úplně přesný. Hlavní hrdina, jehož jméno si bezprostředně po zhlédnutí snímku nepamatuji, byl úředně prohlášen za blba, a tak pro něj bylo podstatně složitější let nezmeškat. Jinak jsou vážně všechny vtípky i veškerý humor úmyslně absolutně totožné. V případě tohoto pokračování je jen vše vyhnáno do pořádných extrémů, což mi vyhovovalo. Nostalgie je strážný anděl starších snímků. To jsem teď vymyslel. Dost dobré co? Já snímek viděl poprvé až dnes, takže v mém případě nějaké nadhodnocování nehrozí. Vidím to stejně, jako jsem viděl první díl. 2 *. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Protože jsem si blbě popsal dívídíčka, tak jako první jsem viděl dvojku. Takže zatím nemůžu posoudit jak si vede ve srovnání s Zuckerovským originálem. Myslím že film byl slušně prošpikovaný parodickými momenty a a hláškami. A taky to žeru protože mé tahle minisérie už skoro 30 let. V podstatě na stejné vlně jako Scary Movie, ale ještě neokoukané. Takže tak. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno