Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po záchraně letadla je Ted Striker přizván k testování nového typu raketoplánu. Ale jelikož příliš často upozorňuje na chyby při vývoji letadla, a navíc se mu podaří s jednou verzí i havarovat, je vedením společnosti "uklizen" do blázince. Ale jakmile má dojít k prvnímu ostrému letu raketoplánu na měsíc, kde má být přítomna i jeho dávná láska Elaine, Ted neváhá a jako cestující nastupuje do letadla. A jak předvídá, během letu se pokazí počítač - a Ted je jediný, kdo se s ním, a stejně tak s teroristickým cestujícím musí vypořádat... Proti prvnímu dílu o chlup (ale jen o malý) horší, i když některé vtípky jej zase předčí. Z dnešního pohledu jde samozřejmě o film dávno za zenitem, ale i tak by si z něj tvůrci dnešních parodií měli vzít příklad - netřeba do filmu natočit tuny fekálií, spermatu a jiných lidských tekutin, aby se divák pobavil... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Protože jsem si blbě popsal dívídíčka, tak jako první jsem viděl dvojku. Takže zatím nemůžu posoudit jak si vede ve srovnání s Zuckerovským originálem. Myslím že film byl slušně prošpikovaný parodickými momenty a a hláškami. A taky to žeru protože mé tahle minisérie už skoro 30 let. V podstatě na stejné vlně jako Scary Movie, ale ještě neokoukané. Takže tak. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Trošku útlm oproti jednotke - absencia Leslieho Nielsena...ale je tu William Shatner :D...niektoré vtípky sa proste neomrzia...a proste toto patrí ku klasike paródií, ktoré nutno vidieť..či už je to vždy skvelý Lloyd Bridges alebo prehrávajúce dialógy, pri ktorých sa človek váľa smiechmi po zemi...vynikajúce ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VÍTE, JAKÉ TO JE, SE TAKHLE SMÁT?" - "ANO, ANO, VÍM." Dvojku parodující vesmírné fláky vyprodukovalo studio bez ZAZ a proti jejich vůli a po jejím slabém ohlasu padly plány na trojku, inzerovanou zde v závěrečných titulcích. Vznikla tak jedna z nejtěžších filmových kopírek všech dob - poctivě se zopakují snad všechny scénky a fórky z minula, jen minimum z nich je rozvinuto nebo nových. Plusem je, že se také vrátí skoro všichni staří známí, jejichž řady ve finále rozšíří naprosto boží William Shattner ("TADY SOU TISÍCE SVĚTÝLEK A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ, A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ..."), jediná pořádná nová akvizice a kvalitní náhrada za absentujícího Nielsena. A nemůžu zapomenout na scénky útěku z blázince ve světle reflektorů, házení uhlí do kotle raketoplánu, soudní proces (s flashbackem uvnitř flashbacku!) nebo gag s poléváním davu před letištní budovou žhavým olovem. "CHCI VĚDĚT VŠECHNO, CO SE STALO AŽ DO TEĎKA." - "DOBŘE, TAK NEJDŘIV SE ZEMĚ OCHLADILA A POTOM SE OBJEVILI DINOSAUŘI. ALE BYLI MOC VELKÝ A TLUSTÝ A POCHCÍPALI A PROMĚNILI SE V ROPU. A PAK PŘIŠLI ARABOVÉ A ZAČALI SI KUPOVAT MERCEDESY..." ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dva roky po úspěšné parodii Připoutejte se prosím! přišlo do kin pokračování, na kterém se však už nepodíleli bratři Zuckerové a Jim Abrahams, ale zase se vrátilo prakticky celé hlavní herecké obsazení: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Peter Graves a spolu s nimi také několik herců ve vedlejších rolích. Základní kostra příběhu je prakticky totožná jako v přechozím díle, Ted Striker (Robert Hays) se opět kvůli své lásce Elaine (Julie Hagerty) dostane nečekaně na palubu a poté je okolnostmi donucen usednout do křesla pilota a zachránit pasažéry raketoplánu, který míří na Měsíc. Debutující režisér a scénárista v jedné osobě Ken Finkleman se snažil zachovat duch předchozího dílu, což ovšem způsobilo, že se některé gagy opakují či jsou v jisté podobě recyklované, takže snímek místy působí málem jako parodie na parodii, naštěstí Ken přidal také spoustu nových vtipů a situací, takže v konečném výsledku je to docela zábavný mix. Hlavní herci podávají v zasadě stejně herecké výkony jako v případě jedničky, z nováčků samozřejmě je nejvíce zapamatovatelný kapitán Murdock v podání Williama Shatnera (ano i na Star Trek dojde). Připoutejte se prosím! 2 je tak sice o něco horší než první díl, ale pořád se jedná o kvalitní a zábavnou parodii, tentokrát však více zaměřenou na žánr sci-fi. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno