Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

venalce 

všechny recenze uživatele

Milovaná parodie, u které jsem při prvním shlédnutí málem umřela smíchy...a při druhém vlastně taky. Kvůli ní už řadu let nejsem schopna dívat se na jakéhokoli Robina Hooda s vážnou tváří. Kupodivu mi tu ani nevadí český dabing, který dal vzniknout slovním hříčkám, jaké v angličtině nejsou možné. Bohužel i pár hlášek zabil, takže doporučuji pustit si jak originál, tak i dabing. K udělení 5* mi brání občasná přepálenost v přehrávání postav, ale i přes drobné nešvary je to ukázková parodie. A garantuji vám jednu věc - na postavu Mrkala jen tak nezapomenete. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Robin Hood měl jako každý hrdina i sklony se uvolňovat, takže se choval mimo očekávanou normu. Ta je sice hódně široka, vlastně tak moc široká, kolik člověk snese. A co už člověk neunese, tak ho to zničí. Robin Hood je virtuální hrdina. Ten baví svými krdinskými kousky kdekoho. Tedy každého, kdo se jím chce nechat bavit. Já tímhle příběhem ne. jedině že by mě někdo pořádně navnadil.***Očekávaná norma je jen mýtus? Asi ano.***(8.10.2010) ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Umírala jsem smíchy. Parodie jak má být a se vším všudy. Někomu se to možná zdá přehnané a snad povrchní, jak někdo napsal, ale podle mého mínění jsem za posledních pár let neviděla lepší inscenaci R. Hooda (stále zastávám názor, že na knihu od Dumase nic nemá) než je tato, i přestože se jedná o komedii, která se v podstatě ani trochu nedrží originálu. Za to nám se slušnou dávkou humoru podává nového snad trochu namyšleného Robina v podání C. Elwese, který byl podle mě naprosto skvělý ještě v Zakleté Elle. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pár výtečných a nezapomenutelných gagů, které jsou po většinu času utopeny v komediálním průměru, který bohužel povážlivě často sklouzává až na samou hranu trapnosti. Celkově ovšem i slabší chvilky dost zachraňuje naprosto odzbrojující "muž v punčocháčích" Carry Elwes, který poprvé naplno od dob Pricezny Nevěsty potvrzuje svůj komediální talent. Od Brookse prostě žádám poněkud více než pouze tuctovou parodii. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste so mnou, áno či áno?“ – „A ktoré áno je áno?“ – „To prvé áno.“ – „Tak áno!“ Roztržitá a rozpačitá paródia herca, režiséra, scenáristu a producenta Mela Brooksa (MLADÝ FRANKENSTEIN, VESMÍRNE GULE) sa nesie v matnom duchu nevydarenej frašky. Brooks sa ako autor celého projektu márne snaží byť „starosvetsky“ vtipný, kvôli nešťastnému hereckému obsadeniu (kde matný titulný hrdina v podaní Caryho Elwesa patrí ešte k tým zaujímavejším) zostáva nepochopiteľný, nepochopený – až v kŕči. Ak ma mala rozosmiať miliónta sekundová variácia na Kevina zo SÁM DOMA, „pôvodne som sa volala Hovniválka“ alebo „zavreli ma, lebo som išiel na červenú“, tak to pardon, ale odrazu mám pocit, že aj posledné paródie Lloyda Bridgesa (MAFIA!) a Leslieho Nielsena (AGENT WC 40) majú niečo do seba. Isteže, Brooksovi to občas vyjde (Martin Luther King, koňský dabing, listovanie v scenári), miestami dokonca prejavuje zdravý nadhľad („Prečo vždy, keď nakrúcajú film o Robinovi Hoodovi, vypália práve našu dedinu?“) a miestami tvorca robí z núdze (nedostatku financií) cnosť (bitka o „most“), ale výsledných až 40% je to aj preto, lebo snímku musím porovnať s neskoršími paródiami (SCARY MOVIE 2 a spol.). Pripadá mi to tak, akoby mal Brooks 13 rokov a niekto mu strčil do ruky kameru s pár staršími spolužiakmi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • V Robinově proslovu k vesničanům najdete dva odkazy na Churchillovi věty, které říkal vojákům v druhé světové válce. Jsou to "We shall fight them on the beaches" a "Never was so much owed by so many to so few". (viperblade)

Reklama

Reklama