Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

Aven 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie s celou řadou skvělých dialogů: " Mohel je velice důležitý muž mládenci, provádí obřízky. Je to moderní a dámám se to líbí!!!!! - "Já bych si vzal dvě! Taky mi tam jednu schovejte!!" Ale nejlepší na tomhle filmu je postava prince a jeho skvělé přeřeky:" Ty nevíš, že v lesnatých králích je loveno zakázat vepřové divoce!!!???? Okamžitě nám vyklučte toho dáka!!!". Chci říct, vydejte nám toho kluka!!!". ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Nejraději mám Robina s Costnerem. Ovšem ne kvůli němu, ale ale připsanému Maurovi Morgana Freemana. Parodie s rapujícími černochy není právě mé gusto. „Z Afriky je to do Anglie lán světa.“ „Jmenuji se Kejchal, můj syn je Hepčí.“ Silné kafe, co? Stěhování hradu ovšem dobrý fór, stejně jako Playboy pro slepce. Nutno uznat, že gagů a slovních hříček bylo ve filmu dost, byť často dost podbízivých a zbytečně košilatých. Co mne dostalo byl Will Scarlett O’Hara. Podobně Robin jako Bivoj. Ještě se mi líbilo Century-Fox. A to nejlepší nakonec: „Zavolejte zámečníka.“ A právě za ty vtipy *, jinak by to byl odpad. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od dnešních parodií, je tahle prostě dobrá. Fakt dobrý zpracování, což mě i překvapilo. Rád se na to kdykoliv kouknu, protože tohle je jeden z mých oddychových filmů. I herecké obsazení a celkové ztvárnění se mi líbilo. Je mi jasné, že nijak extra výkon podávat ani nemuseli, když se nejedná o vážný film, ale když mě dokáží upřímě rozesmát, tak to pro mě herecký um je. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Já mám pihu?" Bezkonkurenčně nejzdařilejší parodie Mela Brookse, které jsem nicméně přišla na chuť až na druhé zhlédnutí. Po něm pak přišlo další a další a další... a doteď nechápu, jak jsem někdy mohla "Bláznivý příběh Robina Hooda" považovat za "stupidní kravinu". Spolu se "Žhavými výstřely 2" a prvním (+ možná ještě třetím) "Scary Movie" moje nejoblíbenější parodie (nápadité, trefné a uzemňující). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Filmový debut Davida Chappelleho. (Mihail123)
  • Scéna, kdy šerif (Roger Rees) spadne skrz střechu k Latríně (Tracey Ullman) a ona se ho následně pokusí svést, byla kompletně improvizovaná. (viperblade)

Reklama

Reklama