Reklama

Reklama

Chaos

  • USA House in the Middle of Nowhere, The (neoficiální název)

Obsahy(1)

Dvě mladé dívky se vydávají večer na hudební párty pořádanou v místním lese. Rodiče o ně mají strach, ale ony nedbají varování a seznamují se s cizincem stojícím opodál za účelem sehnání nějakých drog. Ten je přesvědčuje, že jim drogy opatří zadarmo, ale že s ním musí kousek pěšky do staré chatrče za jeho kamarády. Dívky nakonec souhlasí, ale v kabině se setkávají pouze se dvěma totálně vyšinutými agresivními muži a jednou stejně tak postiženou dívkou. Od této chvíle začíná boj o holý život, dívky jsou mučeny, přeneseny do lesa a zde utýrány k smrti. Vše vede zejména šílená, brutální a maniakální postava a vůdce bandy jménem Chaos, ze kterého mají všichni strach. Po útoku na dívky se banda chce přemístit jinam, ale narazí pouze na dům u lesa, kde bydlí rodiče jedné z dívek. Ti jsou již polomrtví strachem. Přijímají návštěvníky, protože zjišťují, že jsou to oni, kdo zabili jejich dívky. Podaří se rodičům pomstít krutou smrt mladých dívek na vlastní pěst?
Film měl být původně oficiálním remakem klasiky exploitation subžánru "Last House on the Left (1972). Na poslední chvíli dostal jiný název, ale dějově se jedná skutečně o čistý remake této kultovní klasiky. (Flipnic)

(více)

Recenze (105)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Film, který můžete najít i pod názvy CHAOS nebo LAST HOUSE ON THE LEFT, je remakem filmu The last house on the left od Wese Cravena. A nutno říct hodně drsným remakem, který si s brutalitou scén nezadá ani s poslední doby známým IRREVERSIBLE (ZVRÁCENÝ). Příběh je celkem jednoduchý, dvě mladé a krásné dívky přijmou pozvání na párty v chatě uprostřed lesa, kde však na ně nečekají další mladí a krásní lidé, nýbrž partička pěkně drsnejch grázlů. Jste-li od založení romantické duše, slabší povahy anebo prostě normální lidi, myslím, že byste se na tento film neměly dívat. Patříte-li však k milovníkům filmového násilí v té nejsyrovější podobě, nenechte si jej ujít. Vlastně ani nevím proč jsem dal pět hvězdiček, asi proto, že ten film je čistokrevná hrůza, asi proto, že ještě nikdy předtím jsem neodcházel v noci z filmu jako připosr... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Neviem, či film poslúžil ako varovanie pre rodičov a potenciálne obete, ako sa píše na jeho začiatku. V tom, že si otec a matka robili starosti o svoju dcéru v jednej dejovej línií filmu, ktorá brzdila druhú líniu vykorisťovania, by som osvetovú prácu nehľadal. V Chaose sú len dve, ale impozatné scény grafického násilia pre nás, ktorí máme silnejšie žalúdky. Prvá je naozaj drsná aj dobre spracovaná Chvíľu som mal dokonca pocit, že sa pozerám na língchí: 凌遲. Prišla asi v polovici filmu a odvtedy som sa žiaľ ničoho lepšieho nedočkal. Na záver som očakával nejaké zadosťučinenie, ale hoci priebeh filmu nasvedčoval rape and revenge, producenti so mnou vybabrali. No akceptoval som to! ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Výborný pôvodný remake "Posledný dom naľavo". Mám rád rape a revenge (Pľuvám na tvoj hrob, Seasoning house, savaged,..) a toto patrí medzi tie lepšie. Zo začiatku to nudí a je pravda, že som sa nudil celý film, ale zachraňuje to výborné herecké obsadenie. Hlavní zaporáci sú zobrazení naozaj nepríjemne. Už keď som sa s nimi vo filme prvý krát stretol, cítil som sa ozaj nepríjemne. Na to, že film je kratký, tej krve nie je málo. Aj keď som sa na obe znásilnenia dokazal pozerať v pohode, stále som mal ten neprijemný pocit, kvôli záporným postavám, psychopatom. Posledných 15 minút filmu som sa nenudil už vôbec, bolo to dosť akčné, krvavé a s dobrým psycho-koncom. Pre bežného diváka nedoporučujem. Aj keď sa nejedná o žiadnu extra brutálnu zvrhlosť, divák ktorý sa na takéto filmy nepozerá, môže mať dosť husiu kožu. (Väčšie psycho a oveľa brutálnejšie, ako v novšiom remaku z roku 2009, no je to nudnejšie s trochu slabšími, ale stále výbornými hereckými výkonmi). edit (28.11.2018): Odčítavam 2 hviezdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bože ty trapné cancy v úvodních titulcích, že tenhle film je natočený kvůli nějaké osvětě a aby pomohl zachránit lidské životy... Málem jsem se z toho smíchem udusil vlastními zvratky. Každy soudný člověk snad ví, že byl natočený proto, aby si jeho tvůrci namastili kapsu, zviditelnili se jeho "šokézností", a že je určený k tomu, aby si u něj přeleštilo bambus pár deviantů a nebo se u něj trochu zachlámalo pár jedinců s ujetým smyslem pro humor. Já tedy patřím spíš do té druhé skupiny, ale přiznám se, že mě to tedy vůbec ale vůbec nepobavilo. Moderní exploaťák s patinou sedmdesátek, a tím pádem i s neskutečně mizerným scénářem a zoufalými "hereckými" výkony. A s několika zvratkopudnými angažovanými narážkami na bělošský rasismus. No jo, já chápu že je to všechno schválně, záměrně, v rámci ryzosti exploitation žánru, ale mě to zkrátka neba. Popravdě a stručně, je tenhle film dost velká sračka. Jedna slavná bradavka a jinak nuda, nuda, nuda... A navíc má asi ten nejpraštěnější konec, jaký jsem kdy viděl; kdo tohle probůh vymýšlí... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetky klišé a podobne podané scény, aké ste ako divák mohli vidieť v mnohých známych aj neznámych ´´rape and revenge´´ thrilleroch, sú tu podané takmer rovnako a doslovne. Až na záver, ktorý tak razantne vybočuje zo zavedených koľají, až si tento nevýrazný, nudný a lacný titul tú jednu hviezdu zaslúži. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 15. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama