Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dětské retro příběhy z padesátých let mi vždycky tak trochu evokují Kingovo To. Tohle je zajímavější ještě tím, že mě bavila představa tohohle jako letmé alternativy kingových dětí z osmapadesátého roku. Ne tak roztomilí, ne tak slušňáčtí, ne tak kladní. Je známo, že autor předlohy Jack Ketchum se skutečných událostí zrovna moc nedržel, prostě jen příběh adaptoval do svého klasického horrorově realistického mustru o lidech a bolesti, kterou si navzájem způsobují. Je velká škoda, že čeští nakladatelé Ketchumovy romány ignorují (čest té jedné výtečné výjimce) a tak se s jeho dílem můžeme setkávat jen prostřednictvím filmu, který ale pravděpodobně dost ubírá na Ketchumově syrovosti. Což je možná případ i tohohle, přišlo mi to obecně slabší, než jsem čekal. I když Tetička Ruth je výborná. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Po přečtení knihy a rozhovoru se scénáristy filmu a s Ketchumem jsem se na film opravdu těšil. Bohužel, nezkušenost režiséra je po celou dobu do očí bijící. Jako divák vidím, že příběh i jednotlivé scény mají potenciál, který není zabit špatným scénářem ani nesmyslnými zvraty. Ten je ale soustavně ubíjen neschopností režiséra vykreslit postavy, jejich vnitřní rozpoložení a motivace. Zcela zmizelo to, co dělalo knihu silným zážitkem - vynikající prokreslení hlavní postavy (Davida), skrze něhož vidíme ten hnus, který se na stránkách/obrazovce odehrává. Film neobsahuje žádné charaktery, jen poměrně ploché postavičky, a není silným vyprávěním o hrůzné události, u které je vám špatně ze sebe samého, protože jste jejím svědkem a skrze Davida snad i spolupachatelem (což se právě povedlo knize). Je to jen sled nepříliš nápaditě natočených scén, s nepřesvědčivými dětskými herci, a tím pádem i téměř bez atmosféry. Blanche Baker v roli tety Ruth byla v pohodě, ale nic mě na jejím podání nezaujalo. Absolutně nechápu některé recenze, například „A super-realistic horror flick that's so relentlessly-disturbing it's likely to trigger debate as to whether the filmmaker might have left too little to the imagination...“. Viděl jsem snad jiný film? Asi ne, žádnou jinou, než 91 minutovou verzi jsem nenašel. V tomto filmu není nic, na co by bylo náročné se dívat, kamera se utrpení spíše vyhýbá, a celé to působí, jakoby se to odehrálo během pár dnů, a ne téměř dvou měsíců. Zanedlouho se podívám na An American Crime, který má lepší divácké hodnocení, ale výrazně horší skóre na Rotten Tomatoes. Tak jsem zvědavý, jestli budu opět zklamaný nebo příjemně překvapený. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl film, přečetl jsem si komentáře abych věděl do čeho jdu. Hodně lidí tu popisovalo šikanu, ale nenechte se zmýlit o žádnou šikonu totiž vůbec nešlo. Daleko více to vystihuje slovo týrání či mučení. Každopádně to nemusíme až tak moc prožívat, protože příbeh z pera Jacka Ketchuma je více méně smyšlený. Skutečný zločin byl totiž mnohem horší. A jak to tak bývá, všichni vrahové měli celkem pěkný život a ani jeden nezemřel ve vězení, ba dokonce vyučovali na škole. Jak je ten svět zvrácený.... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja mam dosť.Videl som veľa gore vyvražďovačiek ale netušil som že ma može dostať toto.Keď je len niečo s toho pravda čo tá sviňa páchala na tom bezbrannom dievčati,tak mi je zle.Keď si predstavím že je to podla skutočnej udalosti,Meg bola rada že zomrela a už nič necítila,žiadnu bolesť.A predstaviteľka tety Ruth bola tak dobré stvárnená,až sa mi nožík vo vrecku otvára.Silný depresívny príbeh,ale pravdivý že aké špinavosti sú ľudia schopní spraviť aj na svojej vlastnej rodine. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Tetička Ruth je pěkně úchylná sadistka. Psychicky týrat a zesměšňovat bezbrannou Meg jí prostě nestačí a tak se v druhé půlce dočkáme skutečného mučení. Nahou a svázanou Meg si pověsí do sklepa, kde jí mučí pro pobavení sebe a svých, po tajích ženského těla zvídavých synů. Dokonce i děcka ze sousedství se rády zastaví na pivko a mrknout, jak se zubožené Meg ve sklepě daří. Zaručuju vám pocit zhnusení. Ať už z týrání samotného, bezmoci obou dívek, tak nejvíc ze skutečnosti, že to vlastně nikoho nezajímá. Na to, že byl film inspirován reálným příběhem, celkem hutná podívaná. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama