Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemný nenáročný automobilový horor :-D Auta nepokládám za zrovna hrůzu nahánějící hororové záporáky, ale tohle se mi líbilo. Je to pěkně natočené, je to napínavé, blbé a naivní tak akorát v míře ... u mne spokojenost. Horror movie of the year ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pořádné béčko s pořádnou dávkou benzínu pro mistrovské honičky a brutální nájezdy tajemného pekelného auta. Film je podobný Spielbergovu Duelu, ale je zde mnohem víc akce a mnohem víc násilí. Může se chlubit dobrým hereckým výkonem Jamese Brolina, který je zastíněn snad jen výkonem samotného titulního auta. Také skvělá hudba mi (hlavně ze začátku) připomínala o pár let mladší film Osvícení. Pěkný zážitek, nechápu to nízké hodnocení. ()

Reklama

endrix 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý horor. Parta policistů z malého městečka bojuje proti něčemu, čemu nerozumí, ale je jasné, že to musí zničit. A to rychle, protože oběti přibývají. A jediný, kdo tuší, co za tím vězí, je ochmelka, kterého nikdo nebere vážně. SPOILER A pozor, klišé se nekoná, nikdo ho ani nezačne brát vážně. Za mě velmi příjemné překvapení, ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jestli nebudeš zticha, vrazím ti ten krám do zadku a budeš prdět hudbu celý rok!" „To by bylo fantastický, prdět hudbu a celej rok. Uááá!" ,,Křus!" Kde se vzalo, tu se vzalo, s větrem se objevilo auto, co má spadeno na všechny! Tu sejme párek cyklistů, tamhle stopaře a tady hlupáka, co je přesvědčen, že ho zastřelí. A pokud si místní policie myslí, že ho zastaví, pak bude muset zaplatit vysokou daň. Svižný snímek s několika napínavými honičkami, kdy jedna z nejnapínavějších se odehraje během nácviku pochodu a stylově skončí na hřbitově. Jen si nejsem jistý, zda se dá jít na Ďábla s dynamitem... Verze dabovaná českou televizí má na konci bonbónek - titulky doprovází remix od Desireless Voyage Voyage z konce 80. let. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že Rosenmanovo super main theme v pomalejší verzi použil Kubrick v the Shining a odkloním se od tvrzení z Enyclopedie FF, že film neposkytuje absolutně žádné vysvětlení pro to, co se zde děje, tak jde o totál 70tkový a naprosto přímočarý film s famózním the Autem, které na začátku prostě jen tak vyjede ze skály (a squelle troubí) a drandí si to z vesela pouštní krajinou a občas někoho zajede/přejede či aspoň srazí, a je použito v jedné znělce v Simpsonových. Budoucí záporák Ronny Cox ve asi své nejsrandovnější roli vůbec a drsňák Brolin (ten si ale v 70tkách uměl vybírati, včetně Westworldu) který se s ničím nepáře. Bod za Indiány v policejním sboru. Palce nahoru za hudbu od autora takových fláků jako Planeta Opic 2, ST IV či Robocop 2 (až na ty ženské sbory) a na jehož ost se čekalo fakt dlouho. Filmový veterán R.G.Armstrong v roli typického hodného manžela, který mlátí svou ženu a je tu vůbec prudina, mající konflikty i s ostatními (včetně starého šerifa, který má silnou citovou vazbu již od mládí na jeho věčně od modřin ženu) a díky (jaká to ironie) kterému se podaří nakonec ´´zlé´´ Auto odkázati do patřičných (nebo nepatřičných, záleží, jak se na to díváte) mezí. Což ale krásně ironicky popírají koncové credity.;-) Před asi 26 lety na nově to tenkráte nebylo nic extra, ale časem (jak to tak u mě bývá) to vyquetlo na plné 4. A perlička na závěr (byť pochází z úvodu filmu) ´´Ó skvělí bratři noci, vyrážející na žhavých křídlech pekla, jež dlíte v ďáblově pelechu; vzhůru a zjevte se!´´ Anton La Vey. Vrchní guru a zakladatel oficiální a státem uznané Satanistické církve (velmi vzdálené od těch šašků, pedofilů, profesionálních lhářů/manipulátorů a zlodějů z opačného tábora) a technický konzultant u tohoto filmu, opět nezklamal. Díky. A největší záhada není film samotný, alébrž udivené zjištění, proč jsem to sakra neokomentoval již dávno. P.s. SPOILER smrt hl. ženské a sympatické postavy mě nepotěšila.:( ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama