Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve venezuelské džungli objeví výprava entomologů nový druh jedovatého pavouka. Když fotograf výpravy jednoho fotografuje, zdánlivě mrtvé zvíře na něj zaútočí. Fotograf se lekne a instinktivně jej zašlápne. To však vidí z křovin další pavouk. Když se výprava chystá k odletu, vleze do batohu jednoho z nich a je zavlečen do tábora vědců. Tam pronikne do stanu a fotografa usmrtí. V zinkové rakvi se potom pavouk dostane až do kalifornského městečka Caimany, spáří se s druhem místního pavouka a z tohoto spojení se po čase rodí celá armáda smrtonosného hybridního potomstva. Čerstvě vylíhnutí pavouci začnou městečko terorizovat - lezou ze záchodových mís, objevují se v jídle, skrývají se v pantoflích a zatínají jedovatá kusadla do každého kousku lidského masa, které se jim dostane na dosah. Obyvatelé městečka se musejí pustit do boje s invazí pavouků. Bojovat musí nejen Delbert McClintock, šéf městské dezinfekční a dezinsekční stanice nazvané "Pryč se štěnicemi", ale také mladý lékař Ross Jennings, trpící od malička Arachnofóbií, chorobným strachem z pavouků. Právě v jeho stodole si totiž pavouci udělali hnízdo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (249)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi obstojný a nejspíš jediný opravdu kvalitní horor s pavoučkama, na který se mi v neděli odpoledne na Primě velmi dobře dívalo a krásně mi to uteklo. Ovšem... on to není tak docela horor, je to dost s nádechem komedie a i té akce a právě tento mix dělá film ještě lepším a zajímavějším dílkem. Solidní dílko, podle mě už kultovní. Někdy bych si ho velmi rád připomněl. Tohle rozhodně doporučuji, velmi nadprůměrný, zábavný a strašidelný film. 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komedie? Horor? Sci-fi? Dost těžké určit. Pokud Arachnofobii vidíte v mladém věku, je to nepříjemný horor plný pavouků (vše ostatní ignorujete, jen ty pavouky nejde nevnímat...). S postupem let se horor mění v komedii, která po další pár letech ztrácí všechen vtip a nadhled a spadá do neidentifikovatelného patvaru. Já film viděl cca 3x a působil na mě pokaždé jinak a tak raději hodnotím 3* a ať si každý udělá svůj obrázek (ale malým dětem to opravdu nepouštějte :-)). ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy som sa nebál pri zvieracom horore. Arachnophobia je prvým, a ako poznám nature amok/monster movies, tak kľudne môže byť aj posledným takýmto hororom, pri ktorom som sa bál. Môže za to skvelý vzhľad a reálnosť pavúkov. Taktiež ak sa objaví nejaka nadrozmerná mrcha, nie je to zmutovaný bastard, ale iba taký gigantický motherfucker - vždy je to reálne a strašidelné. Pohodová atmosféra malomesta evokuje klasické monster movies z 50tych rokov a John Goodman ako comiscovo štylizovaný deratizér je na zožranie ("Rocknroll!"). Jeff Daniels 4 roky pred životnou rolou podáva taktiež skvelý výkon. Najlepší zvierací film, aký som videl, preto s čistým svedomím 5* PS: ak ste arachnofobik ako ja, tak si to užijete ešte viac ;) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Chorobným strachem z pavouků netrpím. Spíše se leknu, když na nějakého natrefím. Ale taky nemůžu říct, že bych tato zákeřná zvířátka zrovna milovala. Tady se můžeme krásně přesvědčit, co způsobí jeden dobře schovaný pavouk, dovežený z džungle. A nedej bože, kdyby se ty potvory žačaly ještě množit. Jeff Daniels mě velmi mile překvapil. Dobře jsem se bavila. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se za tak vysoké hodnocení ale za 1). Na tomto filmu jsem vyrustal. Za 2) Miluju pavoučí filmy a tohle je jeden z nejlpších. Opravdu:-) PAvouci co hrají ve filmu nejsou třeba ve skutečnosti jedovatý, ale já tenhle film fakt miluju a hlavně závěrečných 20 minut kde se pavouci rozlézají po baráku. A při sledování tohoto filmu jsem musel neustále koukat po domě jestli tam nemám pavouky:-) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • "Canaima" (město napadené pavouky) je jméno ducha mstitele guyanských indianů. Je to také jméno místa ve Venezuele, kde se natáčel začátek filmu a místo, kde se nachází nejvyšší vodopády světa - Angel Falls. Město, které hraje Canaimu, je ve skutečnosti Cambria v Kalifornii. (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo v národním parku Canaima ve Venezuele a v americkém státě Kalifornie ve městech Pasadena, Los Angeles a Cambria. Město Canaima, které se ve filmu objevuje, je fiktivní. (Terva)
  • V jednom zo záberov kŕmi arachnológ (Julian Sands) pavúka. V teráriu je pavučina, no keď poklepe po vlákne, vychádza zástupca čeľade Theraphosidae (u nás sú tieto pavúky známe ako vtáčkare a sú nesprávne označované za tarantuly), ktoré si nikdy pavučiny tohto typu nestavajú. (Rain)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

James Wan a strach z pavouků

James Wan a strach z pavouků

12.06.2018

Mistr hororu James Wan (V zajetí démonů, Saw: Hra o přežití) má momentálně plné ruce práce s vládcem oceánů, mezitím ale pod záštitou své produkční společnosti Atomic Monster nezapomíná ani na své… (více)

Reklama

Reklama