Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se na tenhle film těšila, tak jsem se bohužel u něj neuvěřitelně nudila. Navíc ten strašlivý závěr, skákání na koně a ty hrozné honičky, romantika, která nefungovala, Casanova, u kterého nepochopíte, co na něm ty ženské mají, komediální rovina byla směšná (tedy žádná nebyla)...takže jediné klady filmu byli Oliver Platt a Jeremy Irons.2,5* ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi .. Lasse Hallström mě už letos podruhé vytáhnul do kina a opět nelituji investovaných financí. Jeho Casanova je svěží, svižná a především velice vtipná podívaná. Mírným nedostatkem jsou jen slabé triky a pro někoho snad až přílišná kombinovanost se záměnami jmen a postav. Naštěstí se tak děje velice přehledně a je to jen přínosem pro film. Hlavní herecké postavy (Sienna Miller či Heath Ledger) nikterak neexcelují o to více pak vynikne herecká kreace pánu Jeremy Irons, Oliver Platt a dalších ve vedlejších rolích. Mimoto film vyniká pestrou a barevnou výpravou a uvolněnou atmosférou krásných Benátek. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hnusné paruky, účesy, odfláklé kostýmy, což filmu vyrazně vizuálnè ubírá, ošklivě zmoedovaná i jinak pohledná Sienna, režijně nezvládnuté. Nezachránili to ani Heath a Benátky. Co dávali Francouzi v šedesátých až osmdesátých letech levou zadní v žánru historických potřeštěných komedií, a že nás dokáže čaato pobavit dodnes, tady dopadlo tragicky. Casanova střídá ojedinělé příjemné momenty se scénami trapnými, dialogy drhnou, rozpaky se táhnou celým filmem. Chybí jiskra, šmrnc, elegance, lehkost, člověk kroutí hlavou i nad Jeremym. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Potřebujete bleskově usnout? Zvolte Casanovu. Unylá režie snaživého Hallstroma, který z rukávu vytáhl falešné castingové eso, účinkuje v kostýmním dramatu jako sedativum. Krasavec Heath Ledger je coby největší milovník své doby nevýrazně nudný a po skrytém sexappealu ze Zkrocené hory ani stopy. Není divu, že ho jeho vyvolená spisovatelka Francesca tak přesvědčivě odmítá, Sienna Miller zjevně nemusela příliš hrát. :) Třetí hvězdička za kouzelně nasnímané Benátky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pronásledovaný inkvizicí, obdivovaný ženami. ,,Nevěřte tomu co se říká, já nedobývám“…. Benátky – postel hedvábně povlečená. Jako by nikdo neměl jiné starosti, než sex! Krásná doba :-) . Celý film je potřeba brát jako legraci. Vážně tu totiž není míněno nic. Snad jen vášeň a láska. Situační humor proložený několika vtipnými perlami, nikterak originální zápletka, která je snesitelná díky hercům a právě tomu nadhledu, který musíte mít. Jednohubka pro mladé a pokročilé. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Už jsme viděli. Prý v Čechách vyrostl Giacomovi konkurent. Jmenuje se František. A je to děvkař. Hlavně, že to není Jyrka! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)
  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno