Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (270)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Čtyřiadvacítka" mixnutá s Nepřítelem státu, na což se velmi dobře dívá. I když zpracování patří bohužel spíše k průměru, i tak se při tomhle krimi - thrilleru dobře bavíte, což je jedině dobře. Kiefer je pro role agentů a vůbec všemožných strážců zákona jako stvořený ( pořád vidím Jacka Bauera ), ale bohužel hraje ty druhé housle. Ty první totiž dostal na starost chytrý Michael Douglas, který se ohání vším možným, aby se očistil. No víc takových filmů by neuškodilo, avšak trošku zapracovat na scénáři ;-) ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec špatný film. Je to i dobře zahrané a to všechno, ale... Je to totální průměr. Nic originálního, nic převratného. Pro mě prostě bohužel šedá šeď. Ale možná o pár stupňů menší šeď. A spád ono to mělo..., připouštím... ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Oproti filmům stejného žánru (kterýkoliv Bourne či James Bond, především však Salt) je tohle hodně nudné a opravdu mi nesedli hlavní postavy. Kiefer Sutherland je mi nesympatický a Douglas mi na roli špičkového agenta využívajícího nejmodernější technologie přijde poněkud přestárlý. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Mám rád Kiefera Sutherlanda, poslední dobou přicházím na chuť i Michaelu Douglasovi a navíc jsem fanouškem seriálu 24 hodin, který má s tímto filmem dosti společného, takže jsem si ho nevybral náhodou. Pochopitelně jsem nečekal celovečerní verzi 24. Čekal jsem napínavý thriller z prostřední tajné služby a konspirace ohledně atentátu na prezidenta USA. A občas nějakou slušnou akci. To vše ve filmu najdeme, ale ne zrovna tak, jak jsem si to představoval. Eva Longoria je sice kočka, ale agentku tajné služby jsem jí ani za mák nevěřil. Její herectví nechme stranou, ale do této role se absolutně nehodila, byla jen hezké křoví, které občas nahrávalo Douglasovi se Sutherlandem, kteří sice nezklamali, ale i oni mají na víc. Se zápletkou filmu jsme se už setkali mnohokrát jinde. A musím říct, že i lépe. Se scénářem si zřejmě nikdo moc hlavu nelámal a konec filmu tomu nasadil korunu. Pořád jsem čekal na nějaký originální zvrat, jenže jsem se ho nedočkal. Napětí a atmosféra se zde objevují jen občasně. Akční scény až na pár světlých momentů "nemají koule" (jiné označení mě vážně nenapadá - co je to za akci, když ve vás vyvolává asi takové pocity napětí, jako scéna, kdy Douglas pije kafe?). Není to akční film, ale když už dramatická stránka filmu dokáže nudit, aspoň na tomhle si mohli dát záležet. Nechtěl jsem to srovnávat s 24, ale tam jsou přeci jen všechny konspirace kolem prezidenta mnohem napínavější a i akci tam zvládají natočit mnohem lépe. "Krimi / Drama / Thriller" - ani v jednom z těchto žánrů The Sentinel neobstojí. Prostě pro mě byl celý tento film nemastný a neslaný. Zítra si už asi ani nevzpomenu, o čem to vlastně bylo... ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Mile mne překvapil výkon Douglase, kterého až tak nemusím....Na jedno zkouknutí Strážce je, podruhé bych se ale už nebavil. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Dejte Douglasovi bouchačku do ruky, obsaďte ho jako poldu/agenta/detektiva do thrilleru a musí to být minimálně průměrná zábava. Tohle je klasickej model thrilleru z 80.let mínus akční spektákly, k tomu Kiefer Sutherland, Basingerová... Takových filmů můžu vidět do smrti ještě stovky a nikdy mě neunaví, pokud tam budou hrát klasici. Mě to bavilo. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem větší blbost, ale tohle nebylo vůbec špatné. Sympatickou partičku pěti hlavních postav sice doplňovaly poněkud zvláštní situace a dialogy, ale dnes asi žádný film není bez chyb. Tohle byla průměrná záležitost a 3* jsou tak akorát. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání na to , že je to obsazené skvělými herci.Čekala jsem více adrenalinu a napětí.Některé scény zachránila půvabná herečka Eva Longoria.Konec filmu byl opravdu podivný . ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Postarší Douglas v průměrním akčním thrilleru. Zápletka vám bude povědomá a rozuzlení je očekáváné. Nicméně pěkná podívaná, která rychle ubíhá, i proto, že hodně dělá stále charismatický hlavní hrdina. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Clark Johnson /znamy serialovy maniak/natocil dost priemerny film so spionaznou tematikou. Trochu na urovni Fordovho Firewall, kde starnuca generacia ukazuje, ze este stale na to ma. Cele sa to vsak zabudlo duchom v 80. rokoch 20. storocia a Douglas po 60 -ke posobi uz trochu neakcne /rovnako ako 64 rocny Harrison Ford vo filme Firewall/. 60 % ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz nezajímavý snímek plný nudných, předem zodpovězených otázek zachraňuje jedině jeho atraktivita pro milovníky Michaela Douglase, kteří věří, že mu ještě neodzvonilo. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Typickej příběh a skvělé obsazení. Asi takhle bych charakterizoval Strážce. Douglas a Sutherland odvedli standartně kvalitní výkony a na kráse filmu dodává přenádherná "zoufalá manželka" Eva Longoria. Původně jsem tomu chtěl dát 3 hvězdičky, ale ona je tak sexy, že má čtyři. Já si to od ní někdy vyberu.... :-) ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Možná zajímavější než celý příběh, je onen náhled do života nejen nejmocnějšího muže světa, ale zároveň i do života tajných služeb okolo něj se pokybujících. Bylo znát, že hlavně na začátku je tomu úmyslně dán velký prostor a klidně by to mohlo být téma, které by se někdy v budoucnu mohlo stát základem nějakého psychologického filmu. Těžko říct, jestli je hoší být prezidentem nebo člověkem, který ho hlídá....Příběh se pak odvíjí dnes už klasickým schématem jednoho muže proti všem a probíhá i končí bez větších překvapení. Pro ně koho možná nuda, pro mě stále dobrá zábava pro libovolný večer, kdy jste doma a nechcete se trýznit nějakými Donnie Darky či Fontánami:-)) Douglas to zahrál dost dobře a věčná škoda, že se už hodně dlouho v žádném pořádném filmu neobjevil, naopak Kiefer Sutherland si vyloženě vychutnává své vrcholné období a s rolí agenta je tak zžitý jako snad nikdo. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

V celku pohodovy thriller z politickeho prostredia, ktory vsak zabavy len cast svojej celkovej dlzky, no a pokial sa divak zacne zamyslat nad absolutnou impotenciou americkej tajnej sluzby, nezostane mu nic ine, len krutit hlavu nad premarnenim sance, aby sa Sentinel mohol zaradit k filmom ako S nasadenim zivota ci dalsim vydarenejsim politickym thrillerom. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Proč takových vykrádaček z Uprchlíka? Mám pocit že všechno co v tom filmu už jsem někde viděl. Docela lituju těch prachů co jsem za to dal. Ani ten Michael Douglas to nezachraňuje. Tak za co vlastně dávám ty dvě čárky? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem si nesliboval vubec nic. Zacatek filmu ale zacal celkem dobre a ja uvelebeny v sedacce cekal, jak to dopadne. Bohuzel od doby, kdy Garrison utika pred svymi kolegy film strasne ubere na krase, zacne pribyvat nelogicnosti a paradoxne nejak ztrati tempo. Celkem casto jsem mel pocit, jakobych uz nektere sceny videl v jinych filmech. Strazce neni v nicem originalni. To, jak si americka tajna sluzba necha utect vraha z obchodniho centra je taky nepochopitelne. Sice v nicem objevna, ale i tak dobra rezie a kamera. Musim konstatovat, ze E. L. Parker je mimoradne sexy zenska. ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama