Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi - Kniha první: Voda

(série)
  • USA Book One: Water
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, 2005, 8 h 13 min (Minutáž: 23–26 min)

Epizody(20)

Zajímavosti (50)

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál)

  • V epizodě Jižní vzdušný chrám (2005) si můžeme všimnout, že socha avatara po pravici Rokua vůbec nepřipomíná avatarku Kyoshi. Je tomu tak proto, že v době vytváření první série si tvůrci vystačili pouze s postavou Rokua, tudíž neměli důvod se zaobírat jeho předchozími vtěleními. Kyoshi vznikla až při tvorbě druhé série, kdy postava nabyla na významu. (Azurovydrak)

Avatar: Legenda o Aangovi - Chlapec v ledovci (2005) (epizoda) (S01E01)

  • Na základě všech skupinových záběrů má vesnice jižního vodního kmene 22 lidí, kteří nejsou pryč kvůli válce: devět dospělých (všechny ženy), jedenáct dětí (šest chlapců a pět dívek) a dva teenagery (Sokka a Katara). Jeden ze šesti chlapců však chybí, když Katara představuje Aangovi celou vesnici. (KGBelik)

Avatar: Legenda o Aangovi - Chlapec v ledovci (2005) (epizoda) (S01E01)

  • Zatímco Aang a Katara jsou ve staré lodi Fire Nation, je vidět mnoho zbraní, které se podobají skutečným starověkým čínským zbraním. Patří mezi ně guandao (meč půlměsíce), ji (druh kopí) a podao (čepel na dlouhé tyči). (KGBelik)

Avatar: Legenda o Aangovi - Jižní vzdušný chrám (2005) (epizoda) (S01E03)

  • Design válečnic Kyoshi je silně ovlivněn japonskou kulturou. Na zlatém prvku jejich rukávů je vylisován japonský symbol Kyo, což znamená „hlavní město“. Jejich make-up je také inspirován make-upem Keisha a Kabuki. (KGBelik)

Avatar: Legenda o Aangovi - Uvězněni (2005) (epizoda) (S01E06)

  • Během 2. světové války Spojené státy nařídily přesunout 120 000 osob japonského původu do relokačních táborů po celých Spojených státech, protože se obávaly, že by mohli být špióny. George Takei, který namluvil správce, strávil jako dítě několik let v relokačních táborech v Arkansasu a Kalifornii. (KGBelik)

Avatar: Legenda o Aangovi - Jet (2005) (epizoda) (S01E10)

  • Zbraně, které Jet používá, jsou známé pod několika jmény: hákové meče, dvojité háky, tygří hlavy nebo tygří čepele. Jsou to tři zbraně v jedné: dlouhá tyč s hákem na konci, oblouková čepel nad pěstí a hrot kopí pod rukojetí. (KGBelik)

Avatar: Legenda o Aangovi - Jet (2005) (epizoda) (S01E10)

  • Sokka používá čepel z čelistní kosti. Čepele z čelistních kostí jsou tradiční zbraní některých planinových kmenů ve Spojených státech. (KGBelik)

Reklama

Reklama