Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

lumiros 

všechny recenze uživatele

Učitel tance Pierre Dulane byl svědkem výtržnosti jednoho afroameričana na autě ředitelky školy, na které on a jemu podobní mají spoustu problémů. Místo toho, aby tohoto žáka předal spravedlnosti, rozhodne se na této škole vyučovat klasický tanec. Zprvu se to místním ani žákům, ani učitelům nezdá, jako dobrý nápad, ale později se žáci dostanou až na soutěž v tomto tanci, kde věřte, nebo nevěřte, ale to už Vám neprozradím. Film je plný pěkné hudby a to nejen té klasické. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A je to tady... Senilita! Jak jinak si vysvětlit, že se mi tahle přeslazená pohádka líbila? Problémoví pestrobarevní žáci z problémového pestrobarevného prostředí, jeden z nich zvláště nekooperující, učitelé, co dávno rezignovali na veškerou snahu, přísná ředitelka... a do toho přichází člověk, který zjedná nápravu. Tentokrát nejde o mladou fešnou učitelku plnou ideálů, nýbrž o ulíznutého Banderase posedléhou etiketou a tanečky pro prďoly. A teď pozor, OBROVSKÝ spoiler: on to zvládne, ukáže těm asociálním soplům správnou cestu, naučí je tancovat a žít - jak nečekané! Snažím se rozpitvat, proč u mě "Take the Lead" mělo přece jen větší úspěch, než obdobné filmy: 1) Toníček je fešák a umí se hýbat, 2) smradi nebyli přehnaně odbojná pakáž, takže působili uvěřitelně, 3) ač se stavěli do rolí smířených obětí sociálního systému, nebylo to divákovi cpáno do chřtánu příliš urputně, 4) neřešily se kdovíjak zapeklité vztahy á la červená knihovna, 5) nemávalo se americkou vlajkou, 6) tanečky pro geronty i tanečky pro hormony byly hezky koukatelné. Vážně přemýšlím o čtvrté hvězdičce... a nic nebude! Na stará kolena snad ještě začnu čumět na "Stardance", "Bailando" a podobné výblitky české TV zábavy - to už bude lepší rovnou si hodit mašli! 69% ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tento film vás asi ničím neprekvapí - často neriešiteľná úloha, ako zaujať deti z problémového prostredia, sa riešila v mnohých a slávnejších filmoch. Zázračne sa objaví v ich životoch niekto, kto ich dokáže vytrhnúť z ich mizerného života. Aspoň na chvíľu. Napriek tomu má tento film svetlé momenty - po prvé, ide o životopisný film, ďalším dôvodom je Antonio Banderas v hlavnej úlohe (a dobre sa na neho pozerá) a tretím pozitívom - ak máte radi tanec, film sa vám pravdepodobne páčiť bude. Len nečakajte nič, čo by vás ohúrilo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čistých 60%. Takový filmík na pohodku. Námět klasika, i přesto, že jde o skutečný příběh. Zpracování takové solidní, nenudí to, ani to nějak extra nenadchne. Celkem příjemně se na to kouká a člověk se svým způsobem baví. Sem tam padne nějaká vtipná hláška, což potěší. Jediné, co mě docela zarazilo byl nedostatek emocí. Ani mi nějak nepřišlo, že by měl učitel něčím tak silně zapůsobit, aby se žáci změnili. Ale je to možná je můj pocit. Každopádně to rychle uteklo a fajn se na to koukalo. Ale podruhé bych se asi už nedíval. Howgh! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Take The Lead - nová vůně od Rexony - tak naivní crossover Sestry V Akci 2 a Nebezpečných Myšlenek jak jen žena-režisérka může být. Možná bych se radši otrávil tím titulním homonymním olovem, než abych ty skoro dvě hodiny absolvoval ještě někdy znova. Banderasovo nesporné charisma nemůže přebít předvídatelnost a naivitu scénáře, a i když film disponuje zajímavou hudbou, nedokázala jinak zkušená klipařka pozvednout tuhle slaboučkou látku na něco, co by stálo za to vidět. I v žánru tanečních "filmů" je toho spousta, co stojí kvalitativně výš. Za to, co provedla s nesporně pozoruhodným životním příběhem skutečného "sociálního pracovníka" a tanečního instruktora Pierra Dulaineho, by si naopak spíš zasloužila nakopat stepařskými botkami. 50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno