Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Angie91 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s nadprůměrným Banderasem. Zasadit zločin a trest na střední „černošskou školu“ je klišé, ale aby tím trestem byl standardní tanec, to už je něco jiného. Musím přiznat, že jsem byla ke konci filmu trochu zklamaná jednoduchostí a vyřčenými frázemi jako přečtenými z knížky. Jediným plusem po tomto zklamání bylo, že je film inspirován životem. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Přestože to vypadá, jako by se s hudebně tanečními filmy, ve kterých víceméně je vidět stereotyp v podobě hudba Ti pomůže dostat se ze způsobu života, který žiješ, roztrhl v poslední době pytel, dle mého názoru je tento film velmi příjemným, a to z několika důvodů: hlavní postava opravdu žije a opravdu dělá to, co ve filmu (tj. učí děti z veřejných škol tančit), vynikající hudba, výborný výkon Antonia Banderase i mladých lidí, z nichž někteří nejsou herci a scéna(y) s tangem. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nabušená hudba,"uhladený"tanec a problémová mládež.Niečo podobného sme tuna už mali,avšak Antonio Banderas ma na moje prekvapenie nenudil..!Je pravdou,že ide o naivný snímok(aj keď podľa skutočnej udalosti)ale vážne som sa bavil.Atmosféra nabitá hudbou a slušné prevedenie robí ztohto snímku niečo viac ako len tanečné B!Tanec veľmi nemusím,ale vysvetlenia a názorné ukážky pomocou Banderasa sa mi páčili..! ()

lili6 

všechny recenze uživatele

Klasický námět napravení mladých černých amerických teenagerů naprosto cizím člověkem, který si získá jejich důvěru. Naleznou tak úctu nejen k sobě, ale i k ostatním lidem a dostanou možnost zapřemýšlet o tom, jak mohou změnit svůj osud. Řekla bych, že skoro totožné se sestrou v akci a pododnými náměty...koukatelné, pohodové, jinak nefascinující :) ()

lumiros 

všechny recenze uživatele

Učitel tance Pierre Dulane byl svědkem výtržnosti jednoho afroameričana na autě ředitelky školy, na které on a jemu podobní mají spoustu problémů. Místo toho, aby tohoto žáka předal spravedlnosti, rozhodne se na této škole vyučovat klasický tanec. Zprvu se to místním ani žákům, ani učitelům nezdá, jako dobrý nápad, ale později se žáci dostanou až na soutěž v tomto tanci, kde věřte, nebo nevěřte, ale to už Vám neprozradím. Film je plný pěkné hudby a to nejen té klasické. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama