Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (464)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejnej katastrofickej film s neuvěřitelnym rozpočtem. Docela by mě zajímalo, kde se všechny ty prachy ztratily. Triky jsou tak na úrovni televizních filmů. Zřejmě prachy posloužily jen na přeplácení velkejch jmen (od Kurta Russella počínaje a Fergie konče - jinak ona byla asi jediná postava, která mi byla svym způsobem sympatická). Pro mě po všech stránkách naprostej průměr - 50%. Dodávám, že originál jsem sice kdysi viděl, ale už si z toho téměř nic nepamatuju, takže srovnávat nemůžu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

" Wolfgang Petersen rázne klope na dvere už skoro zabudnutých teraz už len B-éčkarov ako Jan De Bont, Renny Harlin, John McTiernan, ... stačí mu už len otvoriť , ale čo to vidím ... prosím potlesk je už tam, BRAVO!!! Majstre. " Petersen je asi najznámejší Nemecký režisér preslávený hlavne vďaka Nekonečnému príbehu a Ponorke, nuž a po tejto snímke by sa mal zakopať od hanby pod zem. Už pri Tróji bolo cítiť že takéto veľkorozpočtové projekty sú pre ňho ťažko zvládnuteľné, neviem čo sa v hlavách producentov pri výbere režisérov rodí ale vidím že z väčšia strieľajú od brucha a dávajú "vyhodené" peniaze do takýchto katastrofických(doslovne) filmov. Tu je cítiť plnohodnotná komercia (vidina len veľkých ziskov) bez akéhokoľvek záujmu vykresať z filmu aspoň malú drámu aby mal človek aspoň špetku ľútosti nad ľuďmi zasiahnutými námornou tragédiou. Takto priamočiary príbeh s plochosťou ako sa patrí, by napísalo aj sedem ročné decko! Film má určieté základné body Dokonalej búrky (2000) vlna - prevrátená loď, tam ale na šťastie pod Petersonovím vedením ešte vznikol solídne spracovaný dramatický príbeh ťahaný hercami ako George Clooney a Mark Wahlberg, v Poseidone už nefunguje absolútne nič, vrátane trikov vyznievajúcich do prázdna - teda sú bezúčelne až nudia,(po polhodinke filmu som už nemohol kľukne sedieť a až do konca som sa mrvil aj keď na pohodlnej sedačke). Herci hrajú alebo skôr zabávajú svojimi výkonmi - komedianti jedni. Top scéna - keď kamera sleduje námorníka s ďalekohľadom ako pozerá na blížiacu sa vlnu, a trošku aj prevrátenie lode. ( za ten rozpočet to je veľmi málo ) ║Rozpočet $160miliónovTržby USA $60,674,817Tržby Celosvetovo $181,674,817Tržby za predaj DVD v USA $19,722,086 //počet predaných kusov 1,195,327║ pekná suma sa utopila na tomto projekte /videl v kine: 20%/ ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Celkem průšvih. Moc mě sice netěší, že ho má na kontě Petersen, ale můžu se chlácholit alespoň tím, že to není (jen) jeho vina. Nafackovat by zasloužili hlavně scénáristé. Na pouť překocenou lodí vyslali tolik nezajímavých postav, až to bolelo. Snad jedině Kurt Russell byl trochu sympatický - ale pokud ano, tak díky tomu, že "to byl Kurt Russell". Josh Lucas alias pan Rambo Všezachraňující mi vůbec neimponoval, stejně jako zbytek trosečníků. Pochválit musím práci trikařů (převrácení lodi je pěkně a podle všeho i realisticky udělané, ačkoliv - zase - pramálo dramatické), slušnou hudbu Klause Badelta a scénu "Musíte ho setřást" ve výtahové šachtě, která mě (fakt) překvapila svojí nemilosrdností. Za závěr s čekajícím nafukovacím člunem bych ale scénáristům nafack... Aha, to už jsem jednou psal. Nevadí - patřilo by jim to. Dobrodružství Poseidonu pochopitelně nepřekonáno. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bývalý hasič, důstojník na ponorce a kdo ví kdo ještě se sejdou na lodi, ve které musejí shodou okolností překonávat různé technické překážky a tak. Ten kdo se má obětovat, se obětuje, kdo má umřít, umře, jedna neuvěřitelnost se kupí na druhou a o charakterech je zbytečné se zmiňovat. Zbytečný film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dětská ručička odtahující šroub krytu ventilace, chutný Kurt Russell s octem a cibulí a jistota, že přežijí jen ti krásní - v slané vodě s oblibou naložený námořník Petersen dostal nejspíš režisérské kurděje.. Poseidon sice letí jako vystřelené torpédo, ale občas jsem měl pocit, že v něm chybí kusy scén a navíc ty na kupu vršící se nesmysly donutí nejednoho alespoň trochu náročnějšího diváka mlátit v zoufalství hlavou o kýl. Kde byl Harrison Ford z Air Force One, aby točící se lodní šrouby překousl svým pevným prezidentským chrupem..? ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Wolfgang Petersen si nechal postavit dokonalou repliku lodě převrácené dnem vzhůru, kterou mohl znovu a znovu zatápět vodou pod obrovským tlakem. Tato "hračka" je jedním z hlavních důvodů proč film stál 160 milionů dolarů. (Stegr)
  • Přestože je loď obrácená, v mnoha scénách jsou vidět běžně stojící lavice. (Beckett51)
  • 160-milionový remake vydělal během prvních třech dnů (12. – 14. 5. 2006) promítání v kinech USA na svou váhovou kategorii jen podprůměrných 22,1 milionu. Celkové tržby dosáhly úrovně 60 mil. dolarů. (imro)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama