Reklama

Reklama

Fullmetal Panic? Fumoffu

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック? ふもっふ (více)
Japonsko, 2003, 5 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Kamera:

Rjúta Nakagami

Hrají:

Tomokazu Seki, Sacuki Jukino, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Džunko Noda, Iššin Čiba, Júdži Ueda, Ken Narita, Majumi Asano, Mikuni Šimokawa (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V druhé řadě FMP Fumoffu se příběh odehrává převážně ve školním prostředí s hodně komediální stránkou, ale nic neochrání Kaname Chidori před možným nebezpečím než neohrožený seržant Sousuke Sagara, který je Chidori vždy nablízku. S únosy, nečekanou návštěvou, ale i s místním ragby týmem si Sagara poradí. Sagara ve Fumoffu vyvede jestě víc vylomenin než v původním FMP. Chidori zde předvede mnoho lepších boxerských úderů než minule. Ve 12dílném pokračování mají méně prostoru oblíbené postavy jako Melissu Mao nebo vždy veselý KurzeWeber. (Roby)

(více)

Recenze (44)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Zatímco první série byla míchanicí více žánrů, druhá se již soustředila hlavně na komickou složku a tu mecha-vojenskou zatlačila do pozadí, či spíše úplně vynechala. Což je na jednu stranu dobře, protože díly o Sagarovi v AS mě až tak nebavily, na druhou stranu to znamená absenci oblíbených postav jako Mao, Kurz a Tessa (tedy díky tvůrcům aspoň za ten dvoudíl). Celkově, a možná i kvůli tomu, že má jen poloviční počet dílů, mi druhá série rychleji utekla a bavila mě víc, hodnotím tedy čistými 4*; s tím, že některé momenty jsou úplně skvělé (kromě Tessa-dílů i fumoffu Bonta-kun..) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem se dobře bavila - dokonce smála nahlas, což se zase tak často nestává. Ještě dneska na sebe se setrou produkujeme ty pazvuky: "Pony! Pony! Pony! Pony!" (vysvětlujíce), "Fumoffu, fumoffu." (chápavě). ^_^ A navíc Sagara je v některých scénách vážně k sežrání! X__X (Naštěstí z nosu mi krev ještě neprýští...) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Absencia akčných scén seriálu kupodivu ubližuje v rovnakej miere ako ich prítomnosť v prvej sérií. Problémom je, že sa seriál prestal vyvíjať. Postavy sú stále rovnaké, vzťahy medzi nimi sa vôbec neriešia a čaro prvých dielov je jednoducho preč. Stále sa na to dá pozerať, už len kvôli niekoľkým naozaj šteklivým animáciam, ale ani miera absurdít ani humoru sa nedokáže vyrovnať takému Cowboyovi Bebopovi. Full Metal Panic Fumoffu je totiž priamočiari a tým v mnohých smeroch veľmi nudný. Osobne by som to radšej skúsil s Hellsingom, alebo podobnou anime mäsiarčinov. Takže priemer, a mám celkom pochybnosti či sa pustiť do poslednej tretej série. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jediným cílem tvůrců bylo pobavit, a to se jim podařilo vrchovatě. Nepokoušeli se vnášet do vysloveně komediálního konceptu nic navíc (žádná spojující dějová linka, žádné zbytečné drama, či nedejbože nějaká myšlenka...), a tím to u mě vyhráli víc než Full Metal Panic!, který se honil za akcí, dramatem a humorem a ve výsledku to úplně neustál (ne že by byl ale špatný). Už dlouho mě tolik nebolelo bříško od smíchu a to se cení:-) Kromě zde už zmiňovaných dílů s Tessou a komandem Bonta-kunů bych ještě vyzdvihla výcvik ragbyového družstva. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

To co se mi líbilo na jedničce, se přesně přeneslo i do dvojky. Ani si nemyslím, že by bylo nutné vidět první sérii. Stačit by měla informace, že vojenské eso desátník Souske dostal za úkol chránit středoškolskou dívku Kaname Chidori. Vtipů se opakuje poměrně velké množství, ale docela se daří je lehce odlišovat. Ne všechny díly jsou perfektní, ale těch pár nej by mohla závidět jakákoli komediální série. Nejvíc jsem se nasmál u Rugby a všech fumoffu scén. Obzláště rozhovor Bonty s Ponym. Pokud budete váhat mezi českými titulky a anglickými, tak bych těm zkušenějším doporučil vyzkoušet i ty anglické, protože jinak by přišli o hlášky jako: "Yeah, you wanna fight? I'll summon Bonta-Kun again! He'll fumoffu your ass until you cry! " Jen škoda, že už tam neměli dost prostoru Kurz a Mao. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama