Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

TrebleClef odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka sračka sračka. Místo vtipu trapnost. Exbojfrend mi párkrát řek, že mi musí něco pustit. Celou dobu se válel smíchy pod stolem se slzama v očích a já tam stála jako puk s kamennou tváří... Jedinej, kdo je dobrej je Koubek, ale spíš sám o sobě, než tady v tom panoptiku. Taky Kočičková neni špatná, ale dřív mi přišla zábavnější. A ty diváky, ty vzali kde? Nafintěný kancelářský krysy s růžovejma kravatkama-blééé. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Na stojáka je neskutečná show, která stojí za zmínku. Jsem dá se říci náročný divák,kterého je velice těžké pobavit co se týče komediální stránky. U tohoto pořadu se ale pokaždé neudržím a musím se smát nebo alespoň usmívat..Mezi mé velké oblíbence v tomto pořadu patří: Iva Pazderková, Miloš Knor, Tomáš Matonoha,Ester Kočičková,Marek Daniel,Lenka Vychodilová a Lukáš Pavlásek. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

A to já se zase budu věnovat Ivě Pazderkové alias "90-60-90, dobrý !"... A jako, vyšla jsem z knihkupectví a pod károu sem normálně měla čůrek! Ale čůrek jak sviňa!?Naprosto bezkonkureční člověk, tahle Iva. Ona nejenže dokáže lidi uhranout svou neskutečnou pohotovostí, ale především zvedne náladu každému v sále. Na bilion let dopředu. Moc bych ji přál, aby se prosadila, protože když už nic, tak anglicky umí perfektně. Všichni tady "vočumujou" a píšou o chlebu namazaným syflem, ale schválně pusťte si Ivu a její vyprávění a tom, jak psala IQ test. A jestli je pravda to, že 5 minut smíchu se rovná 30 minutám spánku, tak dneska budu čučet do stropu pěkně dlouho. Ivo, moc dík :D Lidi, mě už strašně unavuje to, jak jsem krásná! ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Jeden velký omyl, místy vtipné ale jinak vůbec ne. Z větší časti až nechutné, perverzní a vážně nezábavné. Nehledě na to že úroveň spíše strmě klesá a když začínala na ničem tak je to vážně smutné! Odpad! Jediné co to zachrání jsou vybrané povedené scénky kterých je ale velmi ale opravdu velmi pomálu! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ne tak dobré, jak by člověk čekal dle "věhlasu" tohoto pořadu. Znatelně lepší než streamácké Undeground Comedy, ač s hodnocením nemůžu jít na čtyři, takže to ve finále vypadá jako remíza. Na Underground Comedy jsem oceňoval neprofláklé ksichty. Ano, často tragické, bez talentu, potenciálu a špetky vtipu, ale pořad raději budu koukat naň a doufat v objev někoho nového než na Pavláska... 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama