Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (678)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě zlé. Začátek dokonce navnadí a i poté to v rámci možností celkem odsýpá, jenže místo aby se po hodině začalo schylovat k akčnímu závěru, tak se to naprosto nepochopitelně a zbytečně natahuje a natahuje a natahuje.... Místy se objeví dobrý moment, tu a tam nějaký děsivý (flashback s vrtulníkem je opravdové neředěné peklo), ale většinu času se to drží v nudných, stojatých, ničím zajímavých vodách tuctového béčka, které si hraje navíc než na co stačí. Prostě další rutinní standard rutinéra jakým Fuqua je, byl a asi již i navždy bude. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dalo se to čekat, že Odstřelovač bude průměr. Přesto je to pro mě průměr dosti výrazný a zábavný, tak jak na akční film být má. Mark Wahlberg mi dokázal, že je opravdu solidní sympatický herec a začínám ho mít v oblibě čím dál tím více. Samotný příběh sice není žádný zázrak. Jde o jedno velké spiknutí právě proti němu a i když se stále něco děje, není to natolik impulzivní, aby to diváka dokázalo chytit a nepustit. Sázení na efektivitu se sice pokaždé nemusí vydařit, ale zde má své místo a právě proto si hraje na velkofilm, který není, ale každopádně zabaví. Neurazí ani nepřekvapí, jak příběhem tak akcí, které je alespoň slušně natočená. Antoine Fuqua není špatný režisér. Snaží se o velkolepou show, což se mu pokaždé nepovede. Víceméně on sám už zazdil pár nadějných projektů. Tento se k nim řadit nejspíš nebude. Zachraňuje ho totiž dost iniciativní Mark a jeho odstřelovací puška, která by dokázala udělat díru do zdi na takovou vzdálenost, až by se divákovi při pohledu na něj protočily panenky. --- Nejsme na divokém západě, aby se to tu řešilo zbraněmi. I když občas by to bylo zapotřebí. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Krom toho, že je Wahlberg v každé přestřelce jako Terminátor a nikdo ze špičkově trénovaných vojáků ho není schopný trefit, načež on jen bleskově zamíří na jakoukoli světovou stranu a nepřítel po tvrdém zásahu několika kulkami z automatické zbraně leží na zemi, je to docela solidní akční zábava s výtečně nastíněnou sniperskou tématikou. Především pak oceňuji fakt, že se zde jde střelbě z velké dálky trochu více pod kůži a divák vidí, že to není jen o tom mít co největší teleskop a co nejdelší pušku. Škoda že to na druhou stranu zabijí scénář plný klišé a již zmiňovaného super Wahlberga, který kromě úvodní rány do zad jedná naprosto suverénně, což působí dost otravně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo pocítite, keď zastrelíte civila? Spätný náraz pušky.“ Príjemné prekvapenie. Od kúsku, v ktorom sa stretli Antoine Fuqua a Mark Wahlberg som nič dobré nečakal, ale nakoniec som sa dočkal sympaticky staromódnej fušky s dôrazom na detail i celok, atmosféru i hercov (najmä Danny Glover a Ned Beattly alias „prasa“ z Vyslobodenia). K tomu sústredený Wahlberg a výborné, drsné akčné scény, ktoré ma príjemne zaskočili nekompromisnou krvavosťou (snáď dvadsať vybuchnutých hláv v jednom filme!). Nie je to pecka, ale mám slabosť pre snajperov. Diváci obecne však už až takí nadšení neboli, snímka pri rozpočte 61 miliónov ich na celom svete trhla ledva 95. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná akční podívaná, kterou jen lehce kazí závěrečná střílečka u muže na vozíku. Začátek filmu hodnotím jako velmi zdařilý - záběry kamery letící nad řekou a náhle spatříme ... ale co bych to prozrazoval :) Později mě zaujal život Swaggera v divočině, dokonce i zápletka se mi zdála poněkud netradiční (což oceňuji). Přiznávám, že jsem vytušil, kde bude hlavní problém, ovšem to nic nemění na tom, že jsem se bavil a sledoval tento akčňák se zaujetím. Nebráním se ani nějakému pozdějšímu zopakovaní, což u dnešních snímků tohoto žánru není nijak časté. Mark Wahlberg mi na svoji roli sedl dokonale, Michael Peña si s postavou nováčka u FBI poradil též skvěle a partnerka, která patří do kladné ústřední trojky byla také solidní. Celkový dojem tedy činí rovné 4*. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Film sa natáčal v Britskej Kolumbii, Kanade a vo Philadelphii. (Greenpeacak)
  • Ve filmu se na počítačovém stole objeví kniha „9-11 Commission Final Report“ (Závěrečná zpráva vyšetřovací komise 11. září). (chaometic)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama