Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na okraj malá paralela s Amandou (C.Diaz)...tiež sa mi po dlhom čase drali do očí slzy, alebo aké krásne je sa zviesť na vlne nevtieravého a úprimného sentimentu, vo dvojici, držiac za ruku človeka, ktorého ľúbite. Krásny pocitový snímok (viac romantika ako komédia) s úžasnou hudbou (a dokonalou K.Winslett). 90% ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Náhoda, osud, nebo snad Boží ruka spojila životy hlavních hrdinů?? Ne, byl to romanticko - nenáročně založený scénárista, který napsal těžko uvěřitelný příběh, ale přesto příjemný, koukatelný a naprosto odpočinkový! Jak já bych spojila ten útulný domeček s počasím z LA, s tou obří obrazovkou, plnou stěnou dvdček (postačí jeden dvd přehrávač), s komplet celým vybavením ložnice (hlavně tou písničkou v budíčku) a v té posteli by mi dělal společnost Jude Law… ach… Krásné prázdniny by to byly :o) Bohužel mi bude muset postačit film samotný a jelikož jsem skromné děvče, film stačí :o) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikoli Nora Ephron, ale Nancy Meyers u mě díky této sentimentálně laděné záležitosti povýšila na specialistku romantických komedií. Ať si každý odborník tvrdí, jak je mu libo, já se rád nechal ukolébat místy naivním příběhem dvou odlišných žen, které se po řadě osobních neúspěchů a aktuálně emočně náročným obdobím rozhodnou strávit blížící se Vánoce na druhé straně Atlantiku. Nikdy se neviděly, ale jedna si najednou užívá luxusu ve slunném Los Angeles a druhá ochutnává kouzlo anglického venkova. Osud každé zavál nového přítele a pohádky je konec? No, ještě to nějakou tu chvíli potrvá. V mých očích to mezi Cameron Diaz (seč se snaží, z hereckého obsazení podává nejvíce rozpačitý výkon) a Judem Lawem (radost sledovat) funguje dokonale, jejich náklonnost má své kouzlo, vše navíc autorka korunuje FUNGUJÍCÍ skutečností, že Law ve finále není sukničkář, ale milující otec. Příjemné věci se odehrávají i v losangelském sídle, kde mysl (hřejivě lidské) Kate Winslet nejprve propadne kouzlu charismatickému scénáristovi a její srdce následně nadšenému skladateli filmové hudby (překvapivě ukázněný Jack Black). Na romanci úctyhodných 138 minut mi uběhlo jako voda, ani se mi nechtělo ven z kina – už jenom pro charismatické hrdiny, hřejivé dialogy, výživnou injekci sentimentu, inteligentní humor, hudební doprovod Hanse Zimmera, Pana Ubrouska a pro ten POCIT se zase jednou bez studu pořádně zasnít. Bez větších zádrhelů poctivých 80 %!! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Od dob kdy spolu v romantických komediích přestali randit Tom Hanks a Meg Ryan už to jde spíš z kopce než naopak. PRÁZDNINY (nechápu jak mohou mít procentuální hodnocení vyšší než např. SAMOTÁŘ ZE SEATTLU) jsou sice klasickým příjemným sladáčkem, dokonce i stopáž 138 minut utíká celkem dobře, ovšem Cameron Diaz je jako téměř vždy hrozná, Kate Winslet jen o malinko lepší. Libí se mi tu ale jedna věc. V úvodu nám Nancy Meyers ukáže sice "sympatické", ale bezkrevné postavy Edwarda Burnse a Rufuse Sewell (oba jsou vlastně ve skutečnosti hajzlové), aby je v zápěti zahodila a nabídla nám mnohem lepší alternativu v podobě charismatického Juda Law a Jacka Blacka. Celkem vtipný tah, ale uznejte že to je na romantický film, kde je nakonec ze všeho nejzajimavější příběh stárnoucího scenáristy Eli Wallacha, docela málo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy Amanda (Cameron Diaz) jede v Mercedesu třídy S, je hned v několika záběrech vidět, že auto má jak na rychloměru, tak na otáčkoměru nulu. (alambert)

Reklama

Reklama